sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα, το σχήμα και οι φωνές: Τα σημεία από την εμφάνιση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-1 από την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», πληρώνοντας τα πολλά αμυντικά κενά του και το σχήμα που επέλεξε ο Ανιγκό, ενώ φωνάζει και για τις αποφάσεις του Μάσα.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε το τελευταίο του χαρτί στη μάχη του τίτλου, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Γνώρισε την ήττα με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την ΑΕΚ, μένοντας πλέον στο -9 από την κορυφή.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν… έμαθαν και έπαθαν, έπαιξαν ξανά με ένα σχήμα που δεν ήταν ορθολογικό και μόνο όταν άλλαξε o Ολυμπιακός ήταν ανώτερος. Πλήρωσε το έλλειμμα στον πάγκο, όπως και στα περισσότερα φετινά ματς, ενώ φωνάζει για τη διαιτησία του Νταβίντε Μάσα.

-Ο Ολυμπιακός έπαθε, αλλά δεν έμαθε: Οι «ερυθρόλευκοι» την… πάτησαν με τον ίδιο τρόπο. Στο ματς του πρώτου γύρου, οι Πειραιώτες είχαν δει την ΑΕΚ να παίζει μα παρόμοιο αγωνιστικό στιλ και να τους φτιάχνει αρκετές φάσεις, δημιουργώντας τους προβλήματα. Όπως και σήμερα. Όπως το ίδιο συνέβη σε ένα δεκάλεπτο στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, όπου η Ένωση έκανε το ίδιο πράγμα, με πίεση ψηλά, γρήγορο κυκλοφορία και σημαδεύοντας τον άξονα με αρκετά ντουμπλαρίσματα. Ο Ολυμπιακός δεν έμαθε από τα λάθη του, ούτε από τον τρόπο παιχνιδιού των φιλοξενούμενων. Έπεσε στην ίδια παγίδα, κάνοντας παρόμοια λάθη. Διόρθωσε τις ατέλειες στο δεύτερο μέρος, αλλά στην τελική ευθεία δέχτηκε δύο γκολ. Για τα οποία φωνάζει για τις υποδείξεις του διαιτητή Νταβίντε Μάσα, που θα αναλύσουμε παρακάτω.

-Το σχήμα με τρία δεκάρια δεν λειτουργεί, παρά μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις: Το είχαμε δει αρκετές φορές μέσα στη σεζόν, επαναλήφθηκε και σήμερα. Το σχήμα με τα τρία δεκάρια δεν λειτουργεί για τον Ολυμπιακό. Όταν είχε τον Χάμες, κέρδιζε σε μεγάλη ποιότητα και καμούφλαρε τα ανασταλτικά προβλήματά του με την επιθετική του τακτική. Με την τριάδα Φορτούνη-Βαλμπουενά-Μπιέλ, οι Πειραιώτες έχαναν ξανά σε ένταση, μαρκαρίσματα και στο transition (σε άμυνα και επίθεση). Διότι ο Μπιέλ είναι απογοητευτικός το τελευταίο διάστημα, ο Φορτούνης αν δεν έχει ένα δεκάρι να παίζει με τη μία δεν λειτουργεί καλά στα φτερά και ο Βαλμπουενά ήταν... σημαδεμένος και καλά κλεισμένος. Παράλληλα, οι δύο ακραίοι δεν ντούμπλαραν τα μπακ της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπεραριθμίες, ενώ ήταν φανερό πως υπήρχε πρόβλημα στην... πρώτη μπάλα την οποία έπαιρναν διαρκώς οι αντίπαλοι. Το εν λόγω σχήμα δημιουργεί μόνο με μικρότερου επιπέδου ομάδες που δεν μπορούν να ματσάρουν εύκολα την ποιότητα!

-Ανώτερος όταν έπαιξε ορθολογικά ο Ολυμπιακός: Όταν ο Ζοσέ Ανιγκό αποφάσισε να αλλάξει τα πρόσωπα, παίζοντας ορθολογικά, τότε ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος. Με Μασούρα-Βρουσάι κλασικούς εξτρέμ και τον Φορτούνη στο δέκα, οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν την οπισθοχώρηση της ΑΕΚ στο γήπεδο. Πίεσαν, έβγαλαν ένταση, εκμεταλλεύτηκαν τα αρκετά λάθη τους και ισοφάρισαν σε 1-1. Για να ψαχτούν στη συνέχεια, αλλά να τα χαλάνε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου όπου τους έλειπε το κάτι παραπάνω. Μια κάθετη που θα περάσει, μια σωστή κίνηση ή μια σέντρα σε σωστό χρόνο και σωστό σημείο. Με τους Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ μέχρι το 80' να μην έχουν προβλήματα ανασταλτικά, αλλά να καθυστερούν υπερβολικά να περάσουν μπάλες στο αντίπαλο κουτί και τον Χουάνγκ να μην έχει ούτε χώρους, ούτε όσες μπάλες θα ήθελε.

-Έχει έλλειμμα στον πάγκο και αυτό του στοιχίζει: Ένα από τα προβλήματα των «ερυθρόλευκων» στη φετινή σεζόν, όπου έχουν αρκετές απώλειες, είναι το μικρό βάθος στον πάγκο. Διότι δεδομένα τους λείπει ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Κανός και ένας δεύτερος φορ πίσω από τον Μπακαμπού, αφού ο Ελ Αραμπί είναι βαρύς και έχει χάσει τις κινήσεις που είχε μέσα στην περιοχή. Ο Ανιγκό προφανώς αν είχε και άλλες επιλογές μεσοεπιθετικά θα τις έφερνε από τον πάγκο, αλλά… δεν! Ίσως αν έμπαινε νωρίτερα ο Κασάμι αντί του Χουάνγκ, αλλά και πάλι ο Ελβετός δεν είναι τόσο «ελαφρύς» όσο παλιά και χάνει στο transition και τη μεταφορά της μπάλας.

-Οι φάσεις που φωνάζουν οι «ερυθρόλευκοι»: Πάμε τώρα και στο… καυτό κομμάτι της διαιτησίας, για το οποίο ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται. Και δείχνει σε άλλα να έχει δίκιο και σε άλλα όχι. Για παράδειγμα, το σπρώξιμο του Βίντα στον Μπακαμπού. Δίνει το δικαίωμα ο Κροάτης και μάλιστα χωρίς λόγο, αλλά αυτές τις επαφές δεν τις έδωσε ποτέ στο ματς ο Μάσα. Εκτός από μία που δεν υπήρχε και έφερε την κάρτα του Φορτούνη, μετά το καθαρό κλέψιμο στον Ελίασον. Ο Ιταλός ρέφερι δε, κιτρίνισε τον Σιμάνσκι στην τρίτη κλωτσιά στον Βαλμπουενά! Πάμε τώρα και στη συνέχεια… Συνέχισε να αφήνει το ματς να παιχτεί, επέτρεπε ορισμένα δυνατά μαρκαρίσματα και αυτά έφερναν ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Στο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ: Ο Βίντα έχει γείρει το σώμα του να πέσει, έξυπνα κιόλας. Και καλά κάνει. Ο Ρέαμπτσουκ πατάει το πόδι στο χορτάρι, υπάρχει επαφή γόνατο με γόνατο. Ο Μάσα θεώρησε πως υπάρχει παράβαση, το VAR συμφώνησε μαζί του. Δύσκολη φάση εκ των πραγμάτων,.αλλά όταν ένας διαιτητής όπως αυτός αφήνει τόσο σκληρό παιχνίδι εκατέρωθεν, πρέπει σε κάθε φάση να σφυρίζει με την ίδια λογική! αφορά το τρίτο γκολ, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Άμραμπατ βγάζει το χέρι και χαλάει την ισορροπία του Μολδαβού μπακ, βγάζοντάς τον εκτός φάσης. Επιθετικό φάουλ, το οποίο έπρεπε να δοθεί!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x