sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το στοιχείο που δίνει ο Μπακαμπού και το «ρίσκο» του Ατρομήτου: Τα πέντε συμπεράσματα από το Φάληρο

Τα σημεία-κλειδιά της νίκης του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου στο ντεμπούτο του Μίτσελ με τα γκολ του Μπακαμπού.

Η νίκη του Ολυμπιακού με σφραγίδα Μπακαμπού στο (δεύτερο) ντεμπούτο του Μίτσελ. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 2-0 του Ατρομήτου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και επέστρεψαν στις νίκες, χάρη στα δύο γκολ του Γάλλου άσου.

Διαβάστε τα συμπεράσματα του sport-fm.gr από τη νίκη των «ερυθρολεύκων» επί των Περιστεριωτών.

«Συστήθηκε» με το… καλημέρα ο Μπακαμπού: Ο Μίτσελ αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον 31χρονο επιθετικό στην επιστροφή του στον πάγκο του Ολυμπιακού και αυτός τον δικαίωσε. Ο πρώην άσος της Μαρσέιγ έκανε τη δεύτερή του συμμετοχή στα ερυθρόλευκα, αλλά την πρώτη ως βασικός και τη συνδύασε με το βραβείο του MVP, καθώς έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του, πετυχαίνοντας και τα δύο της γκολ. Σε ένα παιχνίδι απέναντι σε ένα από τα πιο συνεπή σύνολα έως τώρα στη Super League. Ο Γάλλος άσος έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες, ενώ έδειξε ότι μπορεί να δώσει κάτι που λείπει έως τώρα από την επίθεση του Ολυμπιακού. Η ποιότητα και η εκτελεστική δεινότητα του Ελ Αραμπί, που, πάντως, συνεχίζει να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ωστόσο, με τον Μπακαμπού οι πρωταθλητές αποκτούν ταχύτητα και παράλληλα το απρόβλεπτο στο παιχνίδι τους, το οποίο απουσίαζε έως τώρα. Αφού η άλλη επιλογή πέραν του Μαροκινού ήταν ο Χουάνγκ Ουί Τζο, ο οποίος παρουσιάζεται αρκετά στατικός.

Αλλαγή προσώπου μετά το… cooling break: Ουσιαστικά το Ολυμπιακός-Ατρόμητος χωρίζεται σε δύο μέρη και δεν εννοούμε το πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι κύλησε στα «θέλω» των φιλοξενούμενων μέχρι την πρώτη διακοπή του αγώνα, αφού μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν μια πολύ μεγάλη φάση στο 13’, όταν και άγγιξαν το 1-0 σε κεφαλιά του αμαρκάριστου Σισέ, αλλά είχαν θέμα δημιουργικά. Έκαναν λίγα πράγματα μέχρι το cooling break και αυτά από αέρος, με το παιχνίδι να κυλάει σε χαμηλό τέμπο. Στη συνέχεια, η ομάδα του Μίτσελ ανέβασε στροφές, ήταν πιεστική, έκλεισε τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους και έχασε από το 30’ έως το 38’ τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Τις δύο με τον Μπακαμπού και το πέναλτι του Ελ Αραμπί.

Παραλίγο να τον προδώσει ξανά η άμυνά του: Μετά από καιρό ο Ολυμπιακός δεν «έφαγε» πολλές φάσεις, αντιμετωπίζοντας, μάλιστα, μια (βάσει αριθμών) καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος έως τώρα. Εννέα γκολ είχε σημειώσει ο Ατρόμητος πριν τη σέντρα, όσα δηλαδή και ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, ένα περισσότερο από ΑΕΚ και Άρη, αλλά και δύο περισσότερα από τους Πειραιώτες. Ουσιαστικά, δύο καλές στιγμές είχαν οι φιλοξενούμενοι. Η μία ήταν τεράστια, με τον Φριτζόνσον να αγγίζει το 1-1 στο 48’ με κεφαλιά, ενώ ήταν εντελώς αμαρκάριστος. Η άλλη ήταν το άστοχο σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Κουέν στο 22’. Σίγουρα πρόκειται για μια βελτίωση, αφού σταθερά φέτος τρώει αρκετές φάσεις ο Ολυμπιακός, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Παρ’ όλα αυτά και πάλι παραλίγο να προδοθεί από την άμυνά του, δεχόμενος γκολ στην πρώτη πραγματικά καλή στιγμή των «κυανόλευκων», αφήνοντας αμαρκάριστο παίκτη σε σημείο που δεν έπρεπε. Το συγκεκριμένο πρόβλημα περιορίστηκε, αλλά χρειάζεται χρόνος για να επιλυθεί.

Λίγο ρίσκο παραπάνω: Ο Ατρόμητος είναι μια από τις πλέον αξιόπιστες ομάδες της Super League στην εκκίνηση της σεζόν και φρόντισε να το δείξει ξανά. Μπορεί να έχασε από τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν ξανά αξιόμαχος. Όχι ότι είναι εύκολη υπόθεση, αλλά εκ των υστέρων φαίνεται ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό αν έπαιρνε κάποιο ρίσκο ο Κόουλμαν. Με γνώμονα το γεγονός ότι η άμυνα αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα των Πειραιωτών έως τώρα στη σεζόν, όπως φάνηκε και στη φάση του 48’ με τον Φριτζόνσον. Άξιζε να ποντάρει πάνω σε αυτήν την «πληγή» του Ολυμπιακού ο Ουαλός τεχνικός και δεν το έκανε. Όσες ομάδες το έχουν πράξει φέτος, έχουν κερδίσει κάτι. Ασφαλώς και δεν παραγνωρίζεται η καλή δουλειά που έχει κάνει έως τώρα στον Ατρόμητο.

Τρίτος προπονητής, τρίτο σύστημα: Απέναντι στον Ατρόμητο ο Μίτσελ έκανε (νέο) ντεμπούτο στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Ο Ισπανός είναι και με τη βούλα ο τρίτος τεχνικός ο οποίος αναλαμβάνει το τιμόνι του Ολυμπιακού, αφού προηγήθηκε ο Μαρτίνς, τον οποίο διαδέχθηκε ο Κορμπεράν. Μέχρι τώρα, οι Πειραιώτες έχουν παραταχθεί κατά βάση με το καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια 4-2-3-1, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί κατά περίσταση σύστημα με τρία στόπερ. Ο 59χρονος τεχνικός επέλεξε ένα άλλο σύστημα και συγκεκριμένα το 4-4-2, βάζοντας Ελ Αραμπί και Μπακαμπού από την αρχή. Το σχόλιο που μπορεί να γίνει είναι «ναι μεν, αλλά…». Διότι στο πρώτο μισό του α’ μέρους δεν ήταν καλός δημιουργικά ο Ολυμπιακός και λογικά προσπαθούσε να προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα. Ένα στα… χαρτιά επιθετικό σύστημα λόγω των δύο φορ δεν σε κάνει αυτομάτως επιθετικό, με τους Πειραιώτες να έχουν θέματα στην τελική πάσα μέχρι το 25’, ενώ αργότερα βελτιώθηκαν και έφτιαξαν αρκετές φάσεις. Είναι δεδομένα κάτι που δεν έχει δουλευτεί/δοκιμαστεί μέχρι στιγμής και αν το εφαρμόσει ο Μίτσελ θα πρέπει να δείξει υπομονή για να υπάρξουν αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x