sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Μαροκινό του…

Το sport-fm.gr καταπιάνεται με την εκτελεστική δεινότητα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, οι αριθμοί του οποίου αρχίζουν να θυμίζουν κάποιον συμπατριώτη του...

Η μεταγραφή του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό δεν είχε ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες. Αρχές Αυγούστου είχε αφιχθεί στην Ελλάδα για λογαριασμό των Πειραιωτών ο Μαροκινός επιθετικός, που είχε γεμάτες σεζόν στο παλμαρέ του αλλά η έλλειψη παραστάσεων από το κορυφαίο επίπεδο προβλημάτιζε τους φίλους της ομάδας που ήθελαν κάτι πιο... γκλαμουράτο.

Ότι είχε κλείσει τα 30 του χρόνια ο Ελ Κααμπί, με το όνομά του και την καταγωγή του να θυμίζουν στους «ερυθρόλευκους» την περίπτωση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που ναι μεν είχε έρθει μεγαλύτερος το 2019, ωστόσο είχε να επιδείξει και μερικές εξαιρετικές χρονιές στη La Liga στο παρελθόν.

Ενδεικτικό ότι το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στις 10 Αυγούστου, στο ματς με την Γκενκ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, αποτελούσε και το ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Και πώς να παίξει, αφού στην Ευρώπη είχε αγωνιστεί μονάχα στην άσημη Χατάισπορ, εκτός των Βιντάντ, Μπερκάν (Μαρόκο), Χεμπέι (Κίνα) και Αλ Σαντ (Κατάρ) προτού έρθει στην Ελλάδα!

Ολυμπιακός-Ελ Κααμπί: Θέλει τον Μαροκινό του

Εντέλει, όλα αυτά αποδείχτηκε ότι λίγη σημασία είχαν. Ήταν να μην κάνει την αρχή με την Τσουκαρίτσκι ο Ελ Κααμπί, που μέχρι σήμερα έχει έξι τέρματα σε έντεκα συμμετοχές για Europa & Conference League. Συνολικά, έχει βρει δίχτυα 16 φορές σε 29 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα, έχοντας επιδείξει μία τρομερή ικανότητα να βρίσκεται πάντοτε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Αυτό είναι άλλωστε, ένας σέντερ φορ περιοχής. Από τεχνική δεν σκίζει, κάνας μπαλαδόρος τρομερός δεν είναι. Αλλά αν βρεθεί σε πλεονεκτική θέση πλησίον του τέρματος, η μοίρα της μπάλας είναι συνήθως προδιαγεγραμμένη.

Τρανό παράδειγμα όσα συνέβησαν στην Τούμπα, με τον Μαροκινό να τελειώνει το ματς με δύο γκολ στο 83’ και στο 90’ – λίγες μέρες αφού είχε εκτελέσει τη Φερεντσβάρος, επίσης κοντά στο φινάλε.

Τα νούμερά του δε, με τα 16 γκολ μέσα Φεβρουαρίου, είναι άκρως εντυπωσιακά. Ενδεικτικό ότι πέρυσι, ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού, είχε βγάλει τη σεζόν με 18 σε 37 συμμετοχές – όλα εντός συνόρων.



Τέτοιους αριθμούς είχε συνήθως ο Ελ Αραμπί την πρώτη, εξαιρετική τριετία του με τους Πειραιώτες μεταξύ 2019 και 2022. Και τις τρεις σεζόν είχε μετρήσει 20+ τέρματα, νούμερα που πιθανότατα θα φτάσει και ο Ελ Κααμπί φέτος, εάν είναι υγιής.

Φαίνεται λοιπόν πως οι «ερυθρόλευκοι» τον θέλουν τον... Μαροκινό τους, με τον 30χρονο φορ να έχει επιστρέψει δυναμικά μετά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με τον αποκλεισμό της εθνικής του ομάδας μόλις στη φάση των «16» από τους Νοτιοαφρικανούς να αποδεικνύεται... ευεργετική για τους Πειραιώτες!

Βλέπετε, έτσι υποδέχτηκαν τον Ελ Κααμπί την 1η Φεβρουαρίου. Εάν είχαν προχωρήσει οι Μαροκινοί στο AFCON, δύσκολα θα τον είχαν διαθέσιμο μέσα του μήνα, με τον Ελ Κααμπί να επιστρέφει στο σκοράρισμα στις 10/02 και στο 4-0 με τον ΟΦΗ, προτού πάρει... αμπάριζα Φερεντσβάρος και ΠΑΟΚ!

Και το γεγονός ότι οι Πειραιώτες ετοιμάζονται για να μπουν στην τελική ευθεία της σεζόν έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον πρώτο τους σκόρερ, πράγμα πολύ σημαντικό. Άλλωστε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκαθάρισε ότι θέλει η ομάδα του να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, οπότε ο γκολτζής από την Καζαμπλάνκα έχει βροντοφωνάξει «παρών» και αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x