sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Από την πρωταθλήτρια Λέτσε ως την υπερδύναμη Μπάγερν: Η μαγική πορεία του Ολυμπιακού στο Youth League!

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final-4 του Youth League και πλέον απέχει μόλις μία αναμέτρηση από τον τελικό της διοργάνωσης, με το sportfm.gr να σας θυμίζει όλη τη... θρυλική και αήττητη πρόκριση.

Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-1 επί της Μπάγερν Μονάχου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του UEFA Youth League. Η απίστευτη πορεία των παιδιών του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου συνεχίζεται και αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφού θα αγωνιστούν στο Final-4 της διοργάνωσης και το όνειρο του τελικού, ακόμη και του τροπαίου, βρίσκεται μόλις έναν αγώνα μακριά.

Πώς έφτασαν, όμως, μέχρι την τετράδα τα φοβερά και τρομερά «μωρά» των Πειραιωτών; Η πορεία τους είναι αξιομνημόνευτη, αφού οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι και δεν χάνουν από κανέναν. Είτε μιλάμε για την Καμπάλα, είτε για την Μπάγερν Μονάχου!

Ο δρόμος για την κορυφή, αρχικά, δεν ήταν εύκολος, αφού ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ιταλικής ομάδας ήρθαν στη χώρα μας για το πρώτο παιχνίδι και το τελικό 3-1 έδωσε ένα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους πρωταθλητές Ελλάδος.

ΒΙΝΤ

Στον επαναληπτικό της Ιταλίας, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν υπερασπίστηκαν απλά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αλλά επικράτησαν με το ίδιο σκορ (1-3) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση. Ο Μουζακίτης και οι αδερφοί Κωστούλα υπέγραψαν τη νίκη και η επόμενη αντίπαλος για τους «ερυθρόλευκους» ήταν η Γκαμπάλα.

Η αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου είχε ιστορικό χαρακτήρα και οι νεαροί ποδοσφαιριστές φρόντισαν να καθορίσουν από νωρίς την τύχη του ζευγαριού. Η νίκη με 3-0 στο Αζερμπαϊτζάν έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό, με τους Μουζακίτη, Χαράλαμπο Κωστούλα και Δαρβίρα να πετυχαίνουν τα γκολ του αγώνα.

Στην αναμέτρηση του Ρέντη οι ισορροπίες άλλαξαν, όπως και ο δείκτης του συνολικού σκορ, όπου μεταβλήθηκε κατά τέσσερα γκολ. Το τελικό 4-0 έδειξε τη διαφορά των δύο ομάδων και έστειλε το μήνυμα πως η ελληνική ομάδα στοχεύει τις υψηλότερες θέσεις της διοργάνωσης. Ασφαλώς και ήταν νωρίς ακόμα, αλλά έδειχναν οι Πειραιώτες πως έχουν τη μενταλιτέ και την ποιότητα για να ονειρεύονται!



Η συνέχεια έφερε, στο δρόμο των «ερυθρόλευκων», έναν ακόμη ιταλικό σύλλογο, αυτή τη φορά την ομάδα νέων της Ίντερ. Η πρωτοπόρος της Serie A σε επίπεδο ανδρών και Primavera, ένα ισχυρό σύνολο! Ο αγώνας έγινε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με την τύχη της αναμέτρησης να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι. Το τελικό 0-0 οδήγησε τους παίκτες στη «ρώσικη ρουλέτα», με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με σκορ 6-5 και να προκρίνεται στη φάση των «16» του Youth League, γράφοντας ιστορία στο θεσμό. Και άπαντες το πανηγύρισαν μια... αγκαλιά με τους οπαδούς τους που βρέθηκαν στις κερκίδες.



Επόμενη αντίπαλος η γαλλική Λανς, όπου επίσης ταξίδεψε για τον Πειραιά και βίωσε το σκληρό συναίσθημα του αποκλεισμού. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 και λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα φαινόταν πως κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τον... ξενοδόχο! Τα γκολ των Κωστούλα (58’) και Πνευμωνίδη (62’) έστειλαν άλλη μία αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων» στη διοργάνωση στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Ολυμπιακός χαμογέλασε εκ νέου, αφού το πέναλτι του Κωσταντίνου Τανούλη ολοκλήρωσε τη διαδικασία (4-2), στέλνοντας παράλληλα τους «ερυθρόλευκους» στον έβδομο ουρανό και στον προημιτελικό της διοργάνωσης.



Η αποστολή της ομάδας ταξίδεψε για το Μόναχο και αντιμετώπισε την Μπάγερν, σε μια αναμέτρηση που αν και αρχικά φάνηκε ιδιαίτερα δύσκολη, μία εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο απλοποίησε τα πράγματα.

Αυτό διότι οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-1, πετυχαίνοντας τρία τέρματα στο πρώτο 45λεπτο και υπερασπίστηκαν άψογα το σκορ στο δεύτερο για να πετάξουν για τα ημιτελικά του Youth League. Στο 32ο λεπτό ο Μουζακίτης άνοιξε το σκορ, στο 37ο ο Παπακαννέλος πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς και στο 40ο ο Κωστούλας έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα του Συλαϊδόπουλου.

Οι Γερμανοί μείωσαν στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσαν, χωρίς να πετύχουν δεύτερο γκολ και έτσι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final Four της διοργάνωσης, χωρίς μάλιστα να καταγράψει ήττα.



Τα «χρυσά παιδιά» του Ολυμπιακού, που αποτελούν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου θα βρουν απέναντί τους τη Ναντ, ομάδα που διαθέτει εξαιρετικά τμήματα υποδομής. Ίσως και τα κορυφαία σε όλη την Γαλλία! Ο τελικός του Youth League απέχει μόλις ένα παιχνίδι και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα, με την μέχρι τώρα πορεία να είναι πολύ παραπάνω από επιτυχημένη. Και αυτά τα ταλαντούχα παιδιά, αξίζουν τον σεβασμό και το χειροκρότημα όλων για τα όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα!



Επιμέλεια: Λοΐζος Λαϊνίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x