sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός: Κράτησε στο μηδέν σε 195’ τη Φερεντσβάρος των 30 γκολ και τον Βάργκα του… 1.71!

Ο Ολυμπιακός που εμφάνισε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στα διπλά νοκ-άουτ ματς με την Φερεντσβάρος, είχε πέρα από εξαιρετική δημιουργία αλλά και αψεγάδιαστη αμυντική λειτουργία.

Η… διαβολοβδομάδα του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με ονειρικό τρόπο, αφού έκανε το 3/3 και συνεχίζει με ακμαίο το ηθικό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διότι ήρθε το 2/2 με αντίπαλο τη Φερεντσβάρος και η πρόκριση στους «16» του Europa Conference League, ενώ ενδιάμεσα οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με το εμφατικό 4-1 από την Τούμπα και μπήκαν ξανά στο κόλπο του τίτλου.

Η μεταμόρφωση των Πειραιωτών ασφαλώς και φέρει την υπογραφή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος σε τρία ματς σε διάστημα επτά ημερών, κατάφερε να κάνει όσα δεν έκαναν οι προκάτοχοί του. Ο Βάσκος τεχνικός παρουσίασε ένα σύνολο με αρχές, το οποίο είχε μικρές αποστάσεις στις γραμμές του και έβγαλε ένα πρόσωπο που δεν το είχαμε δει στη σεζόν. Με επιθετικές αρετές, συνδυαστικό ποδόσφαιρο, αλλά και τεράστια αλλαγή στο ανασταλτικό κομμάτι. Με την προσθήκη του Νταβίντ Κάρμο να είναι κομβικής σημασίας (εξ ου και τα 18 εκατ. ευρώ της ρήτρας του) για τον τρόπο παιχνιδιού του έμπειρου προπονητή.

Για να αντιληφθεί κανείς την μεταμόρφωση του Ολυμπιακού και στο ανασταλτικό κομμάτι, στο οποίο αναμφίβολα είχε ζητήματα μέχρι προ… 15 ημερών, θα δούμε κάποια στατιστικά. Διότι απέναντί του είχε μια άκρως παραγωγική ομάδα, την οποία κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν. Όπως και τον φοβερό και τρομερό σέντερ φορ της, τον Μπαρναμπάς Βάργκα. Όχι σε ένα παιχνίδι, αλλά σε δύο και σε 195 λεπτά συνολικά (6 λεπτά καθυστερήσεις στη Βουδαπέστη, 9 στο Φάληρο).



Στα δύο παιχνίδια, λοιπόν, για τα playoffs του Europa Conference League, ο Ολυμπιακός έφτιαξε 36 τελικές και δέχτηκε μόλις 17. Έφτιαξε υπερδιπλάσιες δηλαδή. Από τις 17 που δέχτηκε, οι 6 ήταν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οι 11 στην «Groupama Arena». Από αυτές, μόλις οι 4 ήταν εντός εστίας (3 στο Φάληρο, 1 στη Βουδαπέστη).

Η Φερεντσβάρος, συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων στην προκριματική διαδικασία της τρίτης τη τάξει κατηγορίας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, είχε πετύχει πριν τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό συνολικά 30 τέρματα. Μετά το πέρας των αναμετρήσεων με τους «ερυθρόλευκους», έμεινε στα ίδια.

Στη φάση των ομίλων του Europa Conference League, ο ουγγρικός σύλλογος μετρούσε 1.1 γκολ ανά παιχνίδι. Έμεινε στο μηδέν και στα δύο κόντρα στους Πειραιώτες. Παράλληλα, είχε 12.8 τελικές μέσο όρο στα 6 παιχνίδια που είχε δώσει στους ομίλους. Σε κανένα από τα δύο, δεν έφτασε σε αυτόν τον αριθμό. Επιπροσθέτως, μετρούσε 4.6 τελικές στην εστία ανά ματς, αλλά ούτε αυτόν τον αριθμό έφτασε και πάλι στα δύο παιχνίδια.



Τέλος, μια αναφορά στο «κανόνι» της Φερεντσβάρος, τον Μπαρναμπάς Βάργκα. Ο 29χρονος στράικερ αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον ουγγρικό σύλλογο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο ξεχωρίζει σαν τη μύγα μεσ’ στο γάλα. Ένας φορ που έχει ποικιλία στον τρόπο που τελειώνει τις φάσεις, είτε βρίσκεται μέσα στο κουτί, είτε έξω από αυτό. Τον οποίο… έσβησε η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάργκας των 9 γκολ και των 5 ασίστ στο Europa Conference League (προκριματικά και φάση ομίλων), ο φορ-φονιάς της Φερεντσβάρος έμεινε στο μηδέν. Και στις δύο στατιστικές κατηγορίες. Κάτι που έχει γίνει ελάχιστες φορές τη φετινή σεζόν. Στην Ευρώπη, δεν είχε συμμετοχή σε γκολ της ομάδας του μόνο στο εντός έδρας παιχνίδι με την Φιορεντίνα (1-1).

Μάλιστα, ο διεθνής με την Ουγγαρία στράικερ μετρούσε ως τώρα 1.71 xGoals στο Conference League με την ομάδα του. Το σύνολο του Βάσκου τεχνικού τον υποχρέωσε να μείνει στο Φάληρο στο 0.16 xGoals και στη Βουδαπέστη στο 0.19 xGoals. Δεν φάνηκε σαν να λέμε με λίγα λόγια και το «όπλο» που είχε στα χέρια του ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς… έμεινε άσφαιρο!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x