sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο μπροστάρης Χάμες, ο Χουάνγκ και ο… ανανεωμένος Μαρσέλο: Τα συμπεράσματα από τη νίκη του Ολυμπιακού

Διαβάστε τα σημεία που ξεχώρισαν από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμίας με κορυφαίο τον Χάμες Ροντρίγκες.

Τα συμπεράσματα από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμίας. Οι Πειραιώτες έφτασαν σε μία σχετικά άνετη νίκη επί των Φθιωτών, επικρατώντας 2-0, χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Χάμες, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 22’ με ωραία κεφαλιά και γενικώς καλή εικόνα, ενώ κατάφερε να κρατήσει δυνάμεις για την εβδομάδα που ακολουθεί, καθώς θα αντιμετωπίσει Ναντ και Παναθηναϊκό.

*Έπαιξε όσο χρειάστηκε: Ο Ολυμπιακός πέτυχε την πιο άνετη νίκη του στη φετινή σεζόν, επικρατώντας 2-0 της Λαμίας δίχως να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του ή για να το θέσουμε διαφορετικά χωρίς να χρειαστεί να εντυπωσιάσει απέναντι στους Φθιωτούς. Αφού μία εμφάνιση στο… ρελαντί αποδείχθηκε αρκετή για να χαρίσει το «τρίποντο» στους Πειραιώτες, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν σε δύο σημεία του αγώνα. Στο ξεκίνημα, όπου δεν μπήκαν σε ένα ακόμη παιχνίδι (αποτέλεσε μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις το ματς με τη Φράιμπουργκ) δυνατά, ώστε να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη. Το τέρμα του Χάμες κατά βάση, αλλά και εκείνο του Μπακαμπού δευτερευόντως, έκανε το έργο τους πολύ πιο εύκολο. Το δεύτερο σημείο που δυσκολεύτηκαν ήταν το πρώτο τέταρτο του β’ μέρους, όπου ξεκίνησαν νωχελικά, ίσως θεωρώντας ότι έχουν κριθεί η αναμέτρηση, αλλά ανέβασαν στη συνέχεια στροφές και έφτασαν σχετικά άνετα στον στόχο τους.

*Με κινητήριο μοχλό τον Χάμες: Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού κόντρα στη Λαμία. Οι Πειραιώτες δεν μπήκαν δυνατά, αλλά ξεμπλόκαραν και άλλαξαν τη ροή του αγώνα από το 22ο λεπτό και μετά, όταν και άνοιξε το σκορ ο Κολομβιανός. Πετυχαίνει ένα δύσκολο και ωραίο γκολ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Συνολικά έπαιξε καλά, με την παρουσία του ομορφαίνει το παιχνίδι των Πειραιωτών σε αυτά τα 60-70 λεπτά που καταφέρνει να βγάζει σε καλό επίπεδο στην παρούσα φάση. Είναι σημαντικό επίσης το γεγονός ότι δείχνει διάθεση να βοηθήσει και πίσω και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει από τη στιγμή που φόρεσε τα ερυθρόλευκα. Σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν πολύ καλός και ο Χουάνγκ. Όταν είναι διαθέσιμος ο Κορεάτης είναι διαφορετικά τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό, όταν λείπει κατεβαίνει ένα επίπεδο κάτω το επίπεδο στο κέντρο του.

Ολυμπιακός-Λαμία: Τα συμπεράσματα του ματς

*Ανανεωμένος ο Μαρσέλο: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά για να μην παρεξηγηθούμε. Απέχει πολύ από επίπεδο όπου θέλει να τον δει ο Ολυμπιακός και σίγουρα θέλει να δει και ο ίδιος τον εαυτό του. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος έδειξε καλύτερη εικόνα από τις προηγούμενες εμφανίσεις του. Ήταν σε καλύτερη κατάσταση σωματικά, είχε καλύτερα τρεξίματα συνεπώς και μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι. Παραλίγο να είχε γκολ και ασίστ. Στο 73’ αγγίξει το γκολ με μονοκόμματο σουτ έπειτα από τη φάση του Χάμες, που επέμεινε και του γύρισε την μπάλα. Αν είχε επιδιώξει κάτι πιο απλό (όχι ότι δεν έχει την ποιότητα για να πετυχαίνει τέτοια γκολ), πιθανόν να είχε πετύχει το παρθενικό του τέρμα με τους Πειραιώτες, ενώ στο 80’ ο Ελ Αραμπί δεν βρήκε εστία, πατώντας περιοχή έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Μαρσέλο. Στα παραπάνω προσθέστε και το κλέψιμο με τάκλιν στον χώρο του κέντρου λίγο μετά την είσοδό του. Κάτι ανάλογο δεν είχαμε δει στα προηγούμενα παιχνίδια.

Ολυμπιακός-Λαμία: Τα συμπεράσματα του ματς

*Κράτησε δυνάμεις: Είναι από τις νίκες που πολλές φορές θέλουν να πετυχαίνουν οι προπονητές που είναι σε κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός. Ο Μίτσελ είδε την ομάδα του να πετυχαίνει τον στόχο της κόντρα στη Λαμία και μάλιστα δίχως να καταναλώσει πολλές δυνάμεις, καθώς όπως προαναφέραμε έπαιξε όσο χρειάστηκε. Δεν αγωνίστηκε στα… κόκκινα και παράλληλα ο Ισπανός προπονητής έδωσε ανάσες σε Ελ Αραμπί (μπήκε αλλαγή στο 74’), Ρέαμπτσιουκ (βγήκε στο 60’) και τον Μασούρα (βγήκε στο 60’), ενώ θα φανεί σε τι κατάσταση είναι ο Εμβιλά που δεν έπαιξε σήμερα. Στα αρνητικά της υπόθεσης είναι ο τραυματισμός του Μπα που βγήκε στο 11’.

*Με τέτοιο πρόβλημα στο γκολ…: Μπορεί η Λαμία να μην δημιούργησε προβλήματα όσο άλλες φορές στον Ολυμπιακό, αλλά το πάλεψε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Δεν τον καρδιοχτύπησε, αλλά έκανε την προσπάθειά της. Θα μπορούσε να το κάνει αν είχε σε κάποιες περιπτώσεις έκανε κάτι καλύτερο στην τελική προσπάθεια, με πιο ξεκάθαρη φάση αυτή στο 52’, όταν ο Ασκόφσκι δεν έκανε την προβολή στο κατάλληλο τάιμινγκ, με αποτέλεσμα να πατήσει την μπάλα. Γενικώς, ακόμα και στα λίγα και σύντομα καλά της διαστήματα, έδειξε ότι στο δημιουργικό κομμάτι πάσχει. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει μόλις τρία γκολ σε 10 αγώνες πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x