sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πάει φορτσάτος στην ΑΕΚ με… Μπιέλ, Φορτούνη, Κανός: Τα σημεία από την εμφατική νίκη του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 6-0 του Λεβαδειακού, επέστρεψε στις νίκες και στρέφει αποκλειστικά το βλέμμα του στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ, κρατώντας αρκετά θετικά στοιχεία.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε δεύτερη «εξάρα» στο πρωτάθλημα, αφού μετά το 6-1 επί του Παναιτωλικού, επικράτησε με το εμφατικό 6-0 του Λεβαδειακού και επέστρεψε στις νίκες.

Κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν τη διαφορά, έστω και προσωρινά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, και στρέφονται στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικές με τους «κιτρινόμαυρους» στην «OPAP Arena». Μάλιστα, από το σημερινό ματς οι Πειραιώτες κρατάνε τους ανεβασμένους Μπιέλ, Φορτούνη, όπως -μεταξύ άλλων- το ότι βρήκαν δίχτυα οι Χουάνγκ, Κανός.

Το sportfm.gr καταγράφει τα σημαντικότερα σημεία από την άνετη επικράτηση της ομάδας του Μίτσελ:

-Διαρκής κίνηση και δημιουργία: Το κύριο συστατικό που είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Λεβαδειακό και του έλειψε από άλλα παιχνίδια, ήταν η διαρκής κίνηση που είχε στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Από τη μέση και μπροστά οι Πειραιώτες έβγαζαν διαρκώς συνεργασίες, πατώντας στην αντίπαλη περιοχή συχνά και έφτιαχναν τη μία φάση μετά την άλλη. Το 1-0 ήρθε στο 3’, ενώ ως το 20λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν καλές ευκαιρίες για να βρουν και άλλο τέρμα. Γενικότερα, οι παίκτες του Μίτσελ έβγαλαν ενέργεια, ταχύτητα στη σκέψη και στην απόφαση και κατάφεραν με χαρακτηριστική ευκολία να διασπάσουν την άμυνα του Λεβαδειακού, φτάνοντας να πετύχουν 6 γκολ και να δημιουργήσουν 21 τελικές!

-Κεφάτοι Μπιέλ, Φορτούνης: Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό ήταν αναμφίβολα ο Πεπ Μπιέλ και ο Κώστας Φορτούνης. Ο Ισπανός με τρομερό τελείωμα ανοίγει το σκορ στο 2ο λεπτό, ενώ βάζει και δεύτερο με την επανέναρξη και γενικότερα κάνει μια μεστή εμφάνιση, στην οποία είναι ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών. Δείχνει να συνέρχεται μετά από ένα διάστημα που είχε… χαμηλές πτήσεις, ενώ την ίδια ώρα είχε για συμπαραστάτη τον Φορτούνη. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός φτιάχνει το 1-0 αλλά δεν του πιστώνεται ασίστ, ωστόσο του πιστώνονται οι ασίστ σε Χουάνγκ (2-0) και Μπιέλ (3-0). Η άνοδός τους θα βοηθήσει σημαντικά τους Πειραιώτες ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και ενόψει των playoffs.

-Έφτιαξε ξανά, αλλά τώρα σκόραρε: Όπως συνέβη και στο ματς με τον Παναθηναϊκό την περασμένη αγωνιστική, έτσι και κόντρα στον Λεβαδειακό ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Παρόλα αυτά, σε σύγκριση με το περασμένο παιχνίδι (και καταλαβαίνοντας τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων) οι Πειραιώτες είχαν αποτελεσματικότητα. Κάτι που τους έλειψε και με το «τριφύλλι» αλλά και σε άλλα παιχνίδια, σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες και χάνοντας συνολικά στο πρωτάθλημα σημαντικούς βαθμούς. Αν θυμηθούμε και άλλα ματς, όπως το εντός έδρας με τον Βόλο και το εκτός με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς τη διαφορά στη βαθμολογία…



-Χρειάζονταν αυτά τα γκολ ο Χουάνγκ με τον Κανός: Υπάρχει μία διαπίστωση για τον Χουάνγκ. Κάθε φορά που σκοράρει, αυτό γίνεται με εντυπωσιακό τρόπο. Είτε μιλάμε για το πρώτο του γκολ όταν σκόραρε στο ντεμπούτο του με αντίπαλο τον Απόλλωνα στη Λεμεσό, είτε μιλάμε για το παρθενικό του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Βόλο. Όπως συνέβη και σήμερα, σκοράροντας με τρομερό βολέ από την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη. Ο Κορεάτης χρειαζόταν αυτό το τέρμα, το οποίο πιστοποίησε την άνοδό του, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Κανός, ο οποίος μπήκε αλλαγή και σκόραρε δις. Ιδιαίτερα ο Ισπανός εξτρέμ, μετά τα όσα έχει περάσει με τον θάνατο της μητέρας του και τις πολλές φάσεις που σπατάλησε κόντρα στον Παναθηναϊκό, χρειαζόταν αυτά τα γκολ για να πάρει ψυχολογία και να βροντοφωνάξει παρών!

-Φορτσάτος και με ανάσες στα Φιλαδέλφεια: Το σκορ όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Μίτσελ να δώσει ανάσες σε ποδοσφαιριστές του αλλά και να προστατέψει τους Μπακαμπού, Χουάνγκ από το ενδεχόμενο να δεχτούν μια κάρτα και να χάσουν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena». Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός έδωσε χρόνο και ρυθμό σε ορισμένους παίκτες του, αλλά και να φρεσκάρει την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός πήρε έξτρα ψυχολογία και ένα καλό μπουστάρισμα ενόψει του ντέρμπι στα Φιλαδέλφεια, όπου καλείται πρωτίστως να μη χάσει και αν μπορέσει να πάρει και μια νίκη που θα τον βάλει για τα καλά στη μάχη του τίτλου. Όχι ότι τώρα είναι μακριά από την κορυφή, πάντως…

-Να μην επηρεαστεί ψυχολογικά ο Λεβαδειακός: Ας πιάσουμε λίγο και τους φιλοξενούμενους. Γνώρισαν μια βαριά ήττα, την πιο βαριά της σεζόν και καλούνται να βγάλουν αντίδραση στη συνέχεια. Τόσο στο ματς με τον ΟΦΗ για την τελευταία αγωνιστική, όσο και στα playouts που θα κληθούν να αντεπιτεθούν για να σώσουν την κατηγορία. Το ζήτημα είναι να μην επηρεαστεί ψυχολογικά ο Λεβαδειακός από αυτή τη βαριά ήττα, αφού πρέπει να αντιληφθεί ότι έπαιζε με έναν εκ των διεκδικητών του τίτλου και να μην επαναλάβει μια τόσο κακή εμφάνιση όπως η σημερινή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x