sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Εκκίνηση σαν… Ζιοβάνι και Τζεμπούρ ο Ελ Καμπί

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε πως ο Μαροκινός επιθετικός έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα από τους επιθετικούς που έχουν φορέσει τα «ερυθρόλευκα», μεταξύ αυτών Ζιοβάνι, Τζεμπούρ και Ελ Αραμπί.

Έξι γκολ σε 9 αγώνες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του Αγιούμπ Ελ Καμπί στον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός σέντερ φορ έχει πετύχει από δύο γκολ σε 4 αγώνες για τα προκριματικά του Europa League, 2 γκολ στις 4 αγωνιστικές της Stoiximan Super League και χθες ήταν «διπλός» στην ήττα των Πειραιωτών από τη Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη, στην πρεμιέρα των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, στο μακρινό 1999 ο μόνος που μπορεί να πλησιάσει τις επιδόσεις του διεθνούς επιθετικού είναι ο Ζιοβάνι. Ο Βραζιλιάνος είχε καταφέρει από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα με το «10» να παρουσιάσει το πλούσιο ταλέντο του, έχοντας 4 γκολ σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μόλντε στους ομίλους του Champions League και από ένα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Καβάλα.



Επόμενος είναι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008 και σε 4 αγώνες πρωταθλήματος και στους αγώνες που είχε παίξει στην Ευρώπη, είχε 2 γκολ σε Αστέρα Τρίπολης και Πανσερραϊκό και σε δύο αγώνες για τα προκριματικά του Europa League είχε δύο γκολ εντός με την Νόρτζελαντ.



Ο Μάρκο Παντελιτς, από τη μεριά του, είχε παίξει μόνο στο πρωτάθλημα, και είχε 2 γκολ με Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης.



Τον Ιανουάριο του 2011 η μεταγραφή του Ραφίκ Τζεμπούρ από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό είχε προκαλέσει πολύ μεγάλο ντόρο και ο Αλγερινός φορ έκανε το ντεμπούτο του στο Κύπελλο με ΠΑΟΚ και μετά σε 8 αγώνες πρωταθλήματος είχε 6 γκολ.



Άλλη μία σπουδαία ως όνομα μεταγραφή του Ολυμπιακού ήταν εκείνη του Χαβιέ Σαβιόλα το καλοκαίρι του 2013. Ο Αργεντινός επιθετικός, με θητεία σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, σε 7 αγώνες πρωταθλήματος και δύο για τους ομίλους του Champions League είχε 4 γκολ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του.



Το καλοκαίρι του 2018, στην πρώτη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, η διοίκηση είχε πάρει ως δανεικό από την Μπράγκα τον Χασάν. Ο Αιγύπτιος αποτελούσε ένα από τα «πουλέν» του Πορτογάλου τεχνικού, όμως στα πρώτα του ματς είχε απολογισμό 0 γκολ και ταλαιπωρήθηκε από κάποια θεματάκια τραυματισμών, όπως και τώρα που είναι στην ομάδα και είναι νοκ άουτ.



Ο τελευταίος «κίλερ» του Ολυμπιακού, που έδειξε να αποκτά ερωτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, είναι χωρίς αμφιβολία ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Στο ίδιο διάστημα με τον συμπατριώτη του Ελ Καμπί, δηλαδή σε 9 αγώνες, ο νεοαποκτηθείς τότε Αραμπί είχε δύο γκολ σε βάρος της Κράσνονταρ και μετά είχε τρία γκολ στο πρωτάθλημα με Αστέρα Τρίπολης, Βόλο και Λαμία, έχοντας τη γνωστή συνέχεια που όλοι θυμόμαστε.



Όπως γίνεται αντιληπτό, αν ο Ελ Καμπί συνεχίσει έτσι, μπορεί όπως οι προγενέστεροι σε αυτόν Ζιοβάνι και Τζεμπούρ, ή ακόμα και ο συμπατριώτης του Ελ Αραμπί, να γράψει τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό, αποτελώντας το βαρύ όπλο για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου οι απαιτήσεις φέτος είναι ακόμα περισσότερες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x