sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι αποκαλύψεις και οι μη εκπλήξεις: Πέντε στοιχεία από το «διπλό» του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη

To sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε «στοιχεία» που ξεχώρισαν από τη χθεσινή μεγάλη νίκη του καλοδουλεμένου Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη και στέκεται στις… αποκαλύψεις και τις μη «εκπλήξεις».

Μέσα από την εξαιρετική του άμυνα και τα μεγάλα τρίποντα του Λαρεντζάκη στο τέλος, ο Ολυμπιακός έκανε εκκωφαντική πρεμιέρα στη φετινή Ευρωλίγκα νικώντας 80-70 την Μπαρτσελόνα, μέσα στη Βαρκελώνη!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε «στοιχεία» που ξεχώρισαν από το «διπλό» στο Παλάου Μπλαουγκράνα και στέκεται στις… αποκαλύψεις και τις μη «εκπλήξεις» από πλευράς Πειραιωτών.

Η αποκάλυψη Τζόελ Μπολομπόι

Το καλοκαίρι που ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή του, υπήρχε αρκετή αισιοδοξία προς το πρόσωπό του, χάρη στα προσόντα που διαθέτει. Στο Σούπερ Καπ στη Ρόδο έδωσε μια μικρή γεύση στο κοινό από το τι μπορεί να πετύχει, αλλά στη Βαρκελώνη δήλωσε φωναχτά ότι ήρθε για να πρωταγωνιστήσει. Μπορεί να είναι ξεκάθαρα νο2. Στην ιεραρχία των ψηλών, όμως με τον Φαλ στην Καταλονία να μην κάνει κάτι σπουδαίο, άδραξε την ευκαιρία και… μπήκε στο μάτι όλων. Με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και αρκετές εξαιρετικές άμυνες σε 18’ λεπτά συμμετοχής, σίγουρα οι φίλοι του Ολυμπιακού θα είδαν ότι ο «αντικαταστάτης» του Χασάν Μάρτιν, με κάθε σεβασμό προς τον νυν παίκτη του Ερυθρού Αστέρα, είναι… άλλο επίπεδο.


Ο Βεζένκοφ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε

Όχι ότι προκάλεσε έκπληξη, αφού από πέρσι πάει… πατημένος, αλλά το «φαινόμενο» Σάσα Βεζένκοφ δεν έχει εξήγηση. Ο Ολυμπιακός είναι ευλογημένος που πριν μερικά καλοκαίρια τον έφερε πίσω στην Ελλάδα και τον βοήθησε να γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα. Αυτό που προσφέρει επιθετικά είχε χρόνια να συμβεί με τους Πειραιώτες. Σε κάθε ματς είναι εκεί για να δώσει σίγουρους πόντους ακόμα και αν σπάνια δεν είναι σε καλή μέρα. Αν συνεχίσει έτσι και φέτος, τότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα δυσκολευτεί να τον διατηρήσει στο ρόστερ του. Τόσο οι μάχες που δίνει όσο και το ένστικτο killer ου διαθέτει πίσω από τα 6,75μ., είναι αξιοζήλευτα και «τρελαίνουν» κόσμο με την σταθερότητα που παρουσιάζονται.





Ο Λαρεντζάκης που κάνει… αδιανόητα πράγματα

Αυτό το παιδί ήρθε στον Ολυμπιακό από τη Μούρθια και σιγά σιγά όλο και ανεβαίνει. Κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στην ελκυστική Εθνική και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» τον εμπιστεύονται όλο και περισσότερο. Δεν σταματάει να δουλεύει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, τόσο στο θανατηφόρο τρίποντο που εκτέλεσε τη Μπαρτσελόνα, όσο και από την ενέργεια που βγάζει στην άμυνα. Περιληπτικά, τα δίνει όλα και παίζει με ψυχή. Μετά τα όσα συνέβησαν στη Ρόδο, η εμφάνισή του στο Παλάου Μπλαουγκράνα ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει και το αντιμετώπισε με ταπεινότητα. Respect στον Μπαρτζώκα που παρά την τελευταία επίθεση στο Σούπερ Καπ, του έδωσε χρόνο και την ευκαιρία να το αφήσει όλο αυτό πίσω του, δίνοντας φυσικά και απαντήσεις.


Η αλχημεία του Μπαρτζώκα με Σάσα και Πίτερς παρέα

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο Πίτερς, όλοι έλεγαν «άντε να έρθει ο Αμερικανός να παίρνει και καμιά ανάσα ο Βεζένκοφ που δεν καθόταν καθόλου». Κάτι τέτοιο ισχύει, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να τους συνδυάσει ταυτόχρονα στο 3 και στο 4, επιβεβαιώθηκε για ακόμα φορά ότι… βλέπει μπροστά. Η συνύπαρξη αυτή ήταν εκρηκτική αφού ο ένας συμπλήρωνε τον άλλο, η μπάλα δεν σταματούσε να αλλάζει και χέρια και ο Ολυμπιακός έσπασε ένα μικρό κακό σερί που είχε έξω από τα 6,75 μέχρι εκείνο το σημείο. Επιθετικά ο Πίτερς τότε κατάφερε να δείξει τη σιγουριά που εμπνέει στο σουτ και αφού «βγήκε» αυτό το πάντρεμα, θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε και στο ΣΕΦ με απόλυτη σιγουριά.


Τα «κεράσματα» του Σλούκα και ο πολύτιμος Γουόκαπ

Εμφάνιση για μεγάλα πράγματα και από τον Έλληνα γκαρντ κόντρα σε μια ομάδα γεμάτη super stars που όμως δεν μπόρεσε να χτυπήσει την ομαδικότητα του Ολυμπιακού. Οι εννέα συνολικά ασίστ που μοιράζει ο Σλούκας στη Βαρκελώνη είναι πολύτιμες, ξεκλειδώνουν την αντίπαλη άμυνα και θυμίζουν για ποιον ακριβός λόγο επέστρεψε στο λιμάνι του. Το ρομπότ Τόμας Γουόκαπ από την άλλη έχει επίσης σταματήσει να μας εκπλήσσει. Οι Πειραιώτες θα πρέπει να νιώθουν τρομερά ικανοποιημένοι κατάφεραν πέρσι να τον κάνουν δικό τους και πλέον τα κάνει όλα μέσα στο παρκέ! Ένα κανονικό πολυεργαλείο που τρέχει, πιέζει, κλέβει μπάλες και δημιουργεί. Αυτό που θέλει ο κάθε προπονητής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x