sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δεύτερη ευκαιρία: Οι δανεικοί του Ολυμπιακού που θα άξιζε να επιστρέψουν

Ο… έλεγχος των «ερυθρόλευκων» δανεικών. Ποιοι «κόβονται» από τον Ιούνιο, ποιοι μπορεί να «δώσουν» τον Σεπτέμβριο και αυτοί που παίζουν στον Ολυμπιακό με κλειστά τα μάτια.

Η… νέα ευκαιρία για τους δανεικούς του Ολυμπιακού.

Το «ερυθρόλευκο» μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού αναμένεται να έχει και πάλι μεγάλο ενδιαφέρον. Ωστόσο, από την άλλη η λίστα με τους παίκτες του στην άκρη του ρόστερ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Υπάρχει, σίγουρα υλικό, το οποίο μπορεί να βγάλει κάτι καλό και μάλιστα δίχως κόστος. Άλλωστε τα χρήματα από μόνα τους δεν μπορούν να φέρνουν από μόνα τους την ευτυχία και την επιτυχία, όπως φρόντισε να αποδείξει με σκληρό τρόπο οΧένρι Ονιεκούρου.

Το sport-fm.gr αξιολογεί τους δανεικούς των Πειραιωτών, κάνοντας εκτίμηση για το ποιοι θα μπορούσαν να προσφέρουν ενόψει της νέας σεζόν.

Οι κομμένοι


Ρούμπεν Σεμέδο (Στόπερ)


Το θέμα δεν είναι καθαρά αγωνιστικό. Αν έπεφτε στο τραπέζι μόνο αυτό το ζήτημα δεν θα υπήρχε καν ερώτημα. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αμυντικούς, αν όχι ο καλύτερος (από την εποχή Μέλμπεργκ και μετά), ο οποίος πέρασε από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, το γυαλί έχει ραγίσει ανάμεσα στις δύο πλευρές και δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για να κολλήσει. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε το αν χωράει στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Υπό άλλες συνθήκες θα ξεκινούσε από αυτόν η άμυνα και πιθανόν να μην είχαν κάνει άλλες δαπανηρές επενδύσεις οι Πειραιώτες για να θωρακιστούν στα μετόπισθεν. Οπότε, η win win λύση θα ήταν να μείνει στην Πόρτο, αν και μέχρι τώρα έχει παίξει μόλις ένα ημίχρονο απέναντι στη Λιόν για το Europa League, επειδή τραυματίστηκε ο Πέπε. Αν ενεργοποιούνταν η ρήτρα ύψους 6-7 εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς «δράκων» (μοιάζει δύσκολο), θα ήταν το ιδανικό σενάριο για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Το ρεαλιστικό είναι να μπει στο ταμείο ένα μικρότερο ποσό. Αν ήταν κοντά σε αυτά τα χρήματα, ακόμα καλύτερα.



Μαξιμιλιάνο Λοβέρα (Μεσοεπιθετικός)


Σε καμία περίπτωση δεν έχει πάρει πίσω τα ούτε ένα μικρό μέρος των όσων έχει επενδύσει ο Ολυμπιακός για τον Αργεντινό άσο. Δεν έχει καν πείσει ότι ίσως μπορεί να το κάνει. Μετράει 36 συμμετοχές 2 γκολ και 5 ασίστ στον Πειραιά, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ως αλλαγή και σίγουρα αυτό το γεγονός αποτελεί ελαφρυντικό. Δεν έχει πείσει, βέβαια, ότι άξιζε πολλές παραπάνω ευκαιρίες, αφού στα περισσότερα παιχνίδια ήταν απλή αναφορά. Ενδιάμεσα έπαιξε (36 ματς/16 βασικός με 0 γκολ και 6 ασίστ) στη Ρασίνγκ Κλουμπ και οι εμφανίσεις του δεν του εξασφάλισαν χώρο στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, ενώ δοκιμάζει την τύχη του στην Ομόνοια φέτος. Ούτε εκεί έχει σπάσει τα κοντέρ, αφού μετράει μόλις 8 ματς (5 βασικός) με 1 ασίστ στην Ομόνοια. Πώς να τον εμπιστευτεί ο Ολυμπιακός;
Ολυμπιακός: Οι δανεικοί που άξιζε να επιστρέψουν

Γιάννης Μασούρας (Δεξί μπακ)


Έχει περάσει και δεν έχει ακουμπήσει από τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να γίνει μεγάλη ανατροπή για να φορέσει ξανά τη φανέλα των Πειραιωτών, στων οποίων το δυναμικό είναι από το 2018. Έχει παίξει σε τρία μόλις επίσημα παιχνίδια (όλα στο Κύπελλο τη σεζόν 2018-19), ενώ η Σπάρτα Ρότερνταμ είναι η τέταρτη ομάδα στην οποία παίζει δανεικός. Αφού έχουν προηγηθεί Πανιώνιος (22/1), ΑΕΛ (1 συμ.) και Γκόρνικ Ζάμπρζε (25 συμ.). Στους Ολλανδούς το παλεύει έχοντας 16 συμμετοχές (10 ως βασικός), αλλά χρειάζεται κάτι πιο «μπαμ» για να μεταπείσει τους «ερυθρόλευκους».
Ολυμπιακός: Οι δανεικοί που άξιζε να επιστρέψουν

Οι μετεξεταστέοι


Πεπέ (Κεντρικός χαφ)


Στον Ολυμπιακό δεν «κόλλησε», αλλά στην Πορτογαλία είναι άλλος άνθρωπος. Πριν και μετά τους Πειραιώτες. Έχοντας εξαιρετική παρουσία στην Γκιμαράες, με την οποία είχε 46 συμμετοχές με 5 γκολ και 3 ασίστ. Φέτος είναι βασικός και αναντικατάστατος στη Φαμαλικάο και ήδη μετράει 30 ματς με 3 γκολ και 5 ασίστ. Ήταν στην κορυφαία ενδεκάδα της Liga Bwin (Primeira Liga) τον Φεβρουάριο και μια φορά μέλος της καλύτερης ενδεκάδας της αγωνιστικής. Στον Ολυμπιακό δεν έπιασε, αλλά πιθανόν να αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, αν και οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται ότι θα ήταν ικανοποιημένοι εφόσον έπαιρναν πίσω τα 3 εκατομμύρια τα οποία δαπάνησαν για να τον κάνουν δικό τους το καλοκαίρι του 2020.

Ολυμπιακός: Οι δανεικοί που άξιζε να επιστρέψουν

Αποκτήθηκε για αντί-Γκιγέρμε, αλλά παρότι κινείται στον ίδιο χώρο μέσα στο γήπεδο, είναι άλλος παίκτης. Ο Εμβιλά είναι αντί-Γκιγέρμε, όχι ο Πορτογάλος. Συνεπώς, η συνεργασία των δύο πλευρών μάλλον δεν χτίστηκε σε σωστές βάσεις. Στον Ολυμπιακό έπαιξε για σχεδόν έξι μήνες και πρόλαβε να κάνει 9 συμμετοχές (1 βασικός) στο πρωτάθλημα, 3 στο Champions League (1 βασικός) και 1 στο Κύπελλο (1 βασικός).

Λεονάρντο Κούτρης (Αριστερός μπακ)


Στη θέση του αριστερού μπακ παρατηρείται μια από τις «πληγές» του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν. Υπό την έννοια ότι ο Ρέαμπτσιουκ, για τον οποίο υπάρχει γκρίνια από την εξέδρα για το παραγωγικό κομμάτι, παίζει μόνος στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν και κινδυνεύει να… κλατάρει. Αν και ο ίδιος δεν δείχνει να μασάει. Θεωρητικά θα ήταν μια πολύ καλή λύση για να κουμπώσει με τον Μολδαβό μπακ. Συνολικά δεν υστερεί έναντι του πρώην μπακ της Πάσος Φερέιρα. Αμυντικά ο Ρέαμπτσουκ είναι πολύ πιο αξιόπιστος, ενώ επιθετικά ο Κούτρης μπορεί να δώσει περισσότερα από τον νυν μπακ των Πειραιωτών. Συνεπώς, ως δίδυμο θα μπορούσε να συμπληρώσει ο ένας τον άλλο.

Ολυμπιακός: Οι δανεικοί που άξιζε να επιστρέψουν

Πάντως, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν δείχνει να τρελαίνεται, αλλά η παρουσία του στη Φορτούνα Ντίσελντορφ (ομάδα της δεύτερης κατηγορίας) δεν είναι αρνητική. Την περασμένη σεζόν έκανε 19 ματς με 2 ασίστ, ενώ φέτος έχει 10 συμμετοχές με 1 ασίστ. Στον Ολυμπιακό έκανε 65 συμμετοχές με 1 γκολ και 12 ασίστ σε σχεδόν 2,5 σεζόν. Το 2018-19 έκανε 24 (με 4 ασίστ), ενώ το 2019-20 έπαιξε σε 9 παιχνίδια μέχρι τον Ιανουάριο, όταν και δόθηκε δανεικός στη Μαγιόρκα. Από τη στιγμή που Καρμπόβνικ δεν αναμένεται να μείνει, δεν θα έμοιαζε σε καμία περίπτωση άσχημη λύση δίπλα στον Ρέαμπτσουκ.

Νίκολα Τσούμιτς (Επιθετικός)


Θεωρήθηκε από πλευράς Ολυμπιακού ότι μπορεί να έχει βρεθεί ακόμη ένα «διαμαντάκι», αλλά έως τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Οι Πειραιώτες τον απέκτησαν τον Δεκέμβριο του 2019 και τον άφησαν δανεικό για το υπόλοιπο της σεζόν στη Ραντνίτσκι Νις. Σε αυτήν την τριετία έχει παίξει δανεικός σε τρεις ομάδες, αφήνοντας, πάντως, καλές εντυπώσεις. Αφού δόθηκε στη Σπόρτινγκ Χιχόν (31/2) τη σεζόν 2020-21 και φέτος στη Λουκέρνη, με την οποία 18 συμμετοχές (9 βασικός) και 3 γκολ συν 1 ασίστ.

Στους πρωταθλητές Ελλάδος δεν έχει γράψει κάποια συμμετοχή στο κοντέρ και δεν γίνεται να κριθεί δίκαια και αυστηρά, ενώ σίγουρα στα φιλικά της περασμένης σεζόν δεν ήταν αρνητικός, ενώ ξεκίνησε αρκετά καλά. Μια δεύτερη ευκαιρία ενόψει της νέας σεζόν δεν θα ήταν παράλογη. Μπορεί να παίξει ως δεξιός εξτρέμ και ως φορ και ειδικά για την πρώτη θέση δεν θα υστερούσε πολύ σε σχέση με τους περισσότερους ακραίους του Ολυμπιακού.

Αλέξανδρος Νικολιάς (Μέσος)


Είναι από τους παίκτες τους οποίους δεν έχουμε δει με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι δανεικός στην ΑΕΛ από τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ τη φετινή σεζόν με τα βυσσινί τα πάει πολύ καλά, αφού έχει 23 συμμετοχές (20 ως βασικός) και 1 γκολ. Διαφορετικές οι απαιτήσεις στους Πειραιώτες, αλλά σίγουρα θα άξιζε να δοκιμαστεί το καλοκαίρι, όταν και λογικά θα εκπνεύσει ο δανεισμός του (υπάρχει το +1).

Αξίζουν την ευκαιρία


Αχμέντ Χασάν


Είναι λύση στην οποία πας με κλειστά τα μάτια. Μπορεί ποτέ να μην ήταν το ποτέ πρώτο… βιολί στον Ολυμπιακό και άλλωστε δεν προοριζόταν για τέτοιο, αλλά το πρόσημο στα 2,5 χρόνια παρουσίας του (σε δύο δόσεις) στους Πειραιώτες είναι θετικότατο. Ο Αιγύπτιος έχει 38 γκολ και 7 ασίστ σε 95 ματς στο λιμάνι. Όχι και άσχημα ε; Δεν τους προσπερνάς εύκολα τέτοιους αριθμούς. Τη φετινή σεζόν, μετρά 30 ματς με 8 γκολ συν 4 ασίστ στην τουρκική Κόνιασπορ.

Στην αρχή χρειάστηκε λίγο χρόνο για να ξεμπλοκάρει, όπως το ίδιο είχε συμβεί και στους Πειραιώτες, ενώ πλέον έχει λυθεί για τα καλά. Σε σημείο, στο οποίο μπορεί να θεωρηθεί έως και… ανησυχητικό για τον Ολυμπιακό, εφόσον θέλει να τον επανεντάξει στο δυναμικό του.

Στα συν της περίπτωσης Χασάν είναι ασφαλώς το γεγονός ότι με τον Ελ Αραμπί συνεργάζεται αρμονικά. Αφενός δεν είναι ο παίκτης, ο οποίος θα αποτελέσει πρόβλημα με τη συμπεριφορά του, όντας εναλλακτική λύση. Αφετέρου, ακόμα και στην ίδια ενδεκάδα (είτε στο αρχικό σχήμα ή κατά τη διάρκεια του αγώνα) κουμπώνει πολύ καλά με τον Μαροκινό άσο. Κάτι το οποίο δεν έχει ισχύσει στην κοινή παρουσία Ελ Αραμπί με Τικίνιο, αφού η συνύπαρξη τους στον αγωνιστικό χώρο δεν τη λες και ιδανική. Λόγω παρόμοιων αγωνιστικών χαρακτηριστικών. Είτε για τον Βραζιλιάνο ή για τον 35χρονο φορ (αφού μπορεί να μην ανανεώσει), ο Χασάν μοιάζει ιδανικός παρτενέρ.

Λάζαρ Ραντζέλοβιτς


Έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο. Η περυσινή σεζόν αποτέλεσε πισωγύρισμα για τον ίδιο. Έκανε μεν 35 συμμετοχές (14 βασικός) με τον Ολυμπιακό, αλλά χωρίς να σημειώσει κάποιο γκολ, ενώ μοίρασε 2 ασίστ. Η αμέσως προηγούμενη ήταν πολύ πιο γεμάτη με 31 ματς (13 ως βασικός), 6 γκολ και 2 ασίστ, έχοντας κερδίσει πολλούς πόντους. Φέτος, τα πάει εξαιρετικά με τη Λεγανές (ομάδα της Segunda Division), έχοντας ήδη 31 συμμετοχές (17 ως βασικός), 5 γκολ και 3 ασίστ. Συν 2 στην Ελλάδα. Η φετινή αγωνιστική περίοδος ίσως αποτελέσει έναυσμα για ένα come back στους Πειραιώτες, αν και οι Ισπανοί δείχνουν διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν την απόκτησή του με μεταγραφή.



Βλέποντας τα πεπραγμένα των εξτρέμ του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, σκέφτεσαι ότι ο Σέρβος θα ήταν… όαση στο φετινό ρόστερ. Αφού μόνο ο Μασούρας, ο οποίος κινείται κάτω από τα δικά του στάνταρ και ο Γκάρι Ροντρίγκες (που βγάζει συχνά τραυματισμούς) έχουν δώσει πράγματα με συνέπεια. Ο Ονιεκούρου για τον οποίο δαπανήθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ είναι απογοητευτικός έως και εκνευριστικός, ενώ σε πολύ ρηχά νερά έχει κινηθεί ο Ρόνι Λόπες. Αν τον βάλει ξανά σε καλούπι ο Μαρτίνς και ο ίδιος ο Ραντζέλοβιτς αποδεχθεί τον ρόλο του ως game changer, όπως είχε συμβεί τη σεζόν 2019-20, τότε θα βγουν κερδισμένοι και οι δύο σε περίπτωση που συνεργαστούν ξανά. Χειρότερος από τον Ονιεκούρου δεν θα είναι και σίγουρα δεν θα είναι λιγότερος ζημιογόνος οικονομικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x