sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ναντ-Ολυμπιακός: Κάντο όπως οι… Βαλμπουενά, Ελ-Αραμπί, Ουί-Τζο!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να τίθεται πρώτη φορά αντιμέτωπος με τη Ναντ, αλλά υπάρχουν οκτώ περιπτώσεις ποδοσφαιριστών του, που έχουν βρει μπροστά τους την ομάδα από τη Νάντη!

Απόψε (8/9, 22:00), λοιπόν, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Γαλλία τη Ναντ και αναμένεται μια «μονομαχία» σκάκι, ανάμεσα προπονητές των δύο ομάδων, Αντουάν Κομπουαρέ και Κάρλος Κορμπεράν.

Και υπάρχει το εξής εντυπωσιακό στοιχείο για το συγκεκριμένο παιχνίδι: Μπορεί οι δύο σύλλογοι να μην έχουν βρεθεί ξανά αντίπαλοι στο παρελθόν, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν στο ρόστερ τους οκτώ ποδοσφαιριστές που έχουν αντιμετωπίσει τη γαλλική ομάδα. Οκτώ, όσες οι στήλες και οι γραμμές της σκακιέρας δηλαδή…

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Χουάνγκ Ουί-Τζο, σκόραρε ένα τρομερό γκολ πέρυσι εναντίον της Ναντ (εντός έδρας, 1-1), με τη φανέλα της Μπορντό. Με τους Γιρονδίνους έχει αγωνιστεί έξι φορές κόντρα στην ομάδα από τη Νάντη (ρεκόρ 2–2-2, δύο γκολ, μία ασίστ), με το αξιοσημείωτο να είναι πως έχει παίξει σε όλες τις θέσεις της επιθέσης!



Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει παίξει κόντρα στη Ναντ σε έξι παιχνίδια. Πέντε για τη Ligue 1 (τρία με τη Μαρσέιγ και δύο με τη Λιόν) και ένα για το Coupe de France (Μαρσέιγ). Έχει ρεκόρ τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ έχει βάλει ένα γκολ και μοιράσει μία ασίστ, τη μοναδική φορά που έπαιξε και τα 90' (εκτός έδρας νίκη 6-0, με τη Λιόν).



Σεζόν 2009/2010 και η Καέν του Γιουσέφ Ελ Αραμπί νικά με 3-1 εκτός έδρας τη Ναντ και στέφεται πρωταθλήτρια της Ligue 2. Ο Μαροκινός έδωσε δύο ασίστ στους συμπαίκτες του, σε μία χρονιά όπου ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του.

Κόντρα στους Γάλλους έχουν αγωνιστεί και οι Γιαν Εμβιλά (δύο νίκες, μία ισοπαλία), Παπέ Σισέ (μία ισοπαλία), Αμπουμπακάρ Καμαρά (μία ήττα).

Επίσης, ο Κένι Λαλά (τέσσερις νίκες, τρεις ήττες) και ο Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε (μία νίκη) έχουν αντιμετωπίσει τη Ναντ, αλλά δεν θα συμβεί και φέτος, καθώς βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκής λίστας του Ολυμπιακού.

Υ.Γ.: Ο Κριστιάν Καρεμπέ, επίσης, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις διάσημες ακαδημίες της Ναντ και μέτρα με την πρώτη ομάδα 130 συμμετοχές (περισσότερες από κάθε σύλλογο που αγωνίστηκε -με τον Ολυμπιακό έχει 99), έξι γκολ και πέντε ασίστ.

Υ.Γ.2: Από τους ποδοσφαιριστές της Ναντ, μόνο το μεγάλο της αστέρι, Μούσα Σισοκό, έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκε για 28' με την Τότεναμ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (2-2) και για 29' στη νίκη της ομάδας του, στο Λονδίνο (4-2).

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x