sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στιγμές από... τα «αιώνια» ντέρμπι (Part 2)

Με αφορμή των ντέρμπι «αιωνίων» το sport-fm.gr σας θυμίζει τις κορυφαίες στιγμές του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Ανεξάρτητα από την εικόνα και την θέση των δύο ομάδων, το «αιώνιο» ντέρμπι, το ελληνικό clasico, πάντα αποτελεί κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός.

Ένταση, πάθος, απίστευτα γκολ, πρόσωπα, μοιραίοι και πρωταγωνιστές, βραδιές που έκριναν τίτλους ή γόητρο και ματς που από πολλούς μνημονεύονται και θα μνημονεύονται για χρόνια. Μαζί στο 2ο μέρος του αφιερώματος, θα θυμηθούμε τις πιο ξεχωριστές από αυτές με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

Δείτε εδώ το πρώτο μέρος

Η κατάρα των πέναλτι

Το 1995, ο Ολυμπιακός αδυνατεί να βρει δίχτυα από την άσπρη βούλα και ο Σταύρος Διαμαντόπουλος αναρωτιέται ποιος παίκτης θα δώσει τέλος στην "κατάρα των πέναλτι".



Η πρώτη αλλαγή ήταν του... διαιτητή

Το ντέρμπι της νέας χιλιετίας τα είχε όλα. Ανάμεσα σε αυτά και... αναγκαστική αλλαγή διαιτητή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Σπύρος Παπαδάκος δεν ήταν σε θέση να αντέξει τον πόνο στο αρίστερο του πόδι.



Ρεσιτάλ ποδοσφαίρου και... ισοπαλία

Το 2000, οι δύο αιώνιοι μας προσέφεραν ένα ματς που προκαλεί σίγουρα νοσταλγία. Στο ΟΑΚΑ των 50000 μεικτών φιλάθλων, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός φεύγουν για τα αποδυτήρια ισόπαλοι με 2-2, μετά από μια χορταστική παράσταση.



Το ρεκόρ του Στολτίδη

Το 2004, ο Ιεροκλής Στολτίδης διαμόρφωσε το 1-1 στη Ριζούπολη και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ερυθρόλευκη ιστορία που σκοράρει στα πρώτα του ματς κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.



Η απίστευτη επέμβαση του Καπίνο

Η απίστευτη επέμβαση από τον «πράσινο» Στέφανο Καπίνο, με την οποία απέτρεψε του Νταβίντ Φουστέρ να δώσει τη νίκη στους Ερυθρόλευκους στο «ντέρμπι αιωνίων» του 2011.



Ο πρωτάρης πρωταγωνιστής Αυλωνίτης

Ο Τάσος Αυλωνίτης βρήκε την κατάλληλη στιγμή για να πετύχει το πρώτο του γκολ στην SuperLeague, καθώς ο Έλληνας αμυντικός έκρινε το αιώνιο ντέρμπι με μια όμορφη κεφαλιά.



Κομβικός σε άμυνα και επίθεση ο Μποτία

Το 2016, ο Ολυμπιακός βλέπει τον Αλμπέρτο Μποτία να χρίζεται σκόρερ, λίγες στιγμές αφότου έχει σώσει την εστία του Στέφανου Καπίνο.



Υποδειγματική αντεπίθεση και γκολ Ελιουνούσι

Το 2016, οι ερυθρόλευκοι έκρυψαν την μπάλα και ο Ταρίκ Ελιουνούσι την εμφάνισε στα δίχτυα του Λουκ Στιλ για το 2-0.



Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Διούδη

Το 2018, ο Σωκράτης Διούδης παγώνει το γήπεδο, καθώς μετά από σύγκρουση με τον Νάτχο αποχωρεί με φορείο, εξαιτίας τραυματισμού στο κεφάλι.



Ο ήρωας Κότσαρης και ο άτυχος Καμαρά

Το 2018, ο Παναθηναϊκός αποφεύγει την ήττα χάρη στον εξαιρετικό Κότσαρη που εμφανίζεται από το πουθένα, αλλά και την άτυχη στιγμή του Καμαρά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x