sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα «must» για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Game 3

Τι πρέπει να κάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο Game 3 των τελικών για να πάρουν προβάδισμα για τον τίτλο της Basket League.

Οι τελικοί της Basket League ήρθαν σε απόλυτη ισορροπία και το Game 3 απόψε (21:15, ΕΡΤ3, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) θα είναι καθοριστικό. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θέλουν να πάρουν κεφάλι στη σειρά στο ΣΕΦ και να βρεθούν μια νίκη από τον τίτλο. Τι όμως θα χρειαστεί να κάνουν σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ματς και τις διαμορφωθείσες συνθήκες για να τα καταφέρουν;

Για τον Ολυμπιακό


-Να ανεβάσει το σκορ: Δεν θα είναι εύκολο, λογικά χωρίς τον Βεζένκοφ και με τον Σλούκα πιθανώς επηρεασμένο από την γαστρεντερίτιδα, αλλά ο Ολυμπιακός για να κερδίσει πρέπει να ανεβάσει την παραγωγικότητά του και να φτάσει σε επίπεδα που δεν θα είναι εύκολο να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα που στην Ευρωλίγκα πετύχαινε 82,8 πόντους κατά μέσο όρο, έχει περιοριστεί στους 69 ανά αγώνα στους δύο πρώτους τελικούς.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκος: Τα must για το Game 3

-Να αποκτήσει ροή στην επίθεση: Αποτελεί προϋπόθεση για το μεγαλύτερο σκορ ο Ολυμπιακός να γυρίσει γρήγορα και σωστά την μπάλα στην επίθεσή του. Με την overplay άμυνα στον Βεζένκοφ και τον χώρο για σουτ που προσφέρεται σε Γουόκαπ και ΜακΚίσικ, οι Πειραιώτες έχουν χάσει την κίνηση και τη ροή στο set παιχνίδι. Παρότι έχουν 18,5 ασίστ ανά αγώνα στους τελικούς, μετρούν και 13 λάθη. Η επάνοδος Σλούκα και Γουόκαπ μετά από ένα και… μισό ματς αντίστοιχα, μπορεί να βοηθήσει ως προς αυτή την κατεύθυνση.

-Να πάρει σκορ από πάγκο: Μόλις 35 πόντους πήρε ο Ολυμπιακός από τους αναπληρωματικούς του στους δύο πρώτους τελικούς, παρότι χρειάστηκε μεγαλύτερη βοήθεια, την ώρα που ο Παναθηναϊκός με μικρότερο ροτέισον πήρε 47. Ο Πίτερς έχει προσφέρει μόλις 8 πόντους με 2/8 σουτ, ο Λαρεντζάκης 3 με 1/11 και ο ΜακΚίσικ άλλους 3 με 1/9.

-Να δώσει κι άλλες μπάλες στο «5»: Ο Ολυμπιακός δεν έχει αξιοποιήσει όσο θα μπορούσε την υπεροχή του στο «5». Ο Φαλ έχει 22 πόντους με 10/10 δίποντα (!) προσφέροντας και 8 ασίστ και ο Μπολομπόι άλλους 12 πόντους με 5/9 στους δύο πρώτους τελικούς.

-Να βάλει τα σουτ: Ακούγεται απλοϊκό, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για να ξεκλειδώσει την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός έχει μόλις 14/48 τρίποντα (29,1%) στους δύο πρώτους τελικούς, ενώ ολοκλήρωσε την Ευρωλίγκα με 36,9%. Μάλιστα, από τα 14 αυτά τρίποντα τα πέντε (5/11) έχει βάλει ο Γουόκαπ.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκος: Τα must για το Game 3

Για τον Παναθηναϊκό


-Να μην έχει νεκρά διαστήματα: Στο Game 1 βρέθηκε στο 26-10 στην πρώτη και στο 61-48 στο τέλος της τρίτης περιόδου, στο Game 2 έχασε με 8-22 το δεύτερο δεκάλεπτο παρότι προηγήθηκε με 25-13 στο πρώτο. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια για τέτοιες μεταπτώσεις στην απόδοσή του στον τρίτο τελικό.

-Να κρατήσει χαμηλά το σκορ: Αναγκαία συνθήκη για να μείνει στο ματς ο Παναθηναϊκός ως το τέλος είναι να κρατήσει τον Ολυμπιακό χαμηλά στο σκορ. Στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος που κρίθηκαν στο σουτ, οι «πράσινοι» περιόρισαν τους Πειραιώτες σε 70,5 πόντους ανά αγώνα.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκος: Τα must για το Game 3

-Να έχει αξιοπρεπές τρίποντο: Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Game 2 από το μεγάλο σουτ του Πονίτκα και θα χρειαστεί ποσοστό κοντά σε αυτό του ΟΑΚΑ (9/22, 40,9%) για να αποδράσει από το ΣΕΦ. Το 6/25 (24%) του Game 1 πολύ απλά… δεν αρκεί.

-Να πάρει ανάσες ο Λι: Ο Πάρις Λι έχει παίξει στα 75 από τα 80 λεπτά των τελικών. Στο Game 2 τον εξυπηρέτησε η απουσία του Σλούκα και η αποβολή του Γουόκαπ, αλλά αμφότεροι θα επιστρέψουν και ο Αμερικανός γκαρντ θα πρέπει να πάρει ποιοτικές ανάσες για να μπορέσει να αντεπεξέλθει και να μη θολώσει στο φινάλε.

-Να περιορίσει την τροφοδοσία των αντιπάλων ψηλών: Με τον Βεζένκοφ πιθανότατα εκτός, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εστιάσει ακόμη περισσότερο στην εξουδετέρωση των αντιπάλων ψηλών. Ο Ολυμπιακός θα θελήσει να πάρει ακόμη περισσότερο σκορ από Φαλ και Μπολομπόι, Παπαγιάννης και Γκουντάιτις έχει αποδειχτεί πως δυσκολεύονται να περιορίσουν ειδικά τον Γάλλο, συνεπώς θα πρέπει να «κοπεί» η τροφοδότησή τους.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκος: Τα must για το Game 3

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x