sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα συμπεράσματα της εμφάνισης του Παναθηναϊκού: Κρατάει αποτέλεσμα, αήττητο με Ολυμπιακό και προχωρά

Παρότι έκανε… παιδικά λάθη στην άμυνα κι έμεινε μακριά από το καλό του πρόσωπο, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε μόνος πρώτος αλλά και αήττητος για έκτο σερί ματς με τον Ολυμπιακό. Το sport-fm.gr αναλύει...

Χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ας δούμε, λοιπόν, πέντε πράγματα τα οποία… έβγαλαν μάτι απόψε στο Φάληρο, «εξηγούν» ουσιαστικά το πως διαμορφώθηκε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και τι πρέπει να κρατήσει το «τριφύλλι».

Εν αρχή ην το αποτέλεσμα…
Αναμφίβολα, η εμφάνιση που έκανε απόψε, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και σίγουρα μακριά από τα φετινά στάνταρ του Παναθηναϊκού. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το «τριφύλλι» πρόσθεσε έναν βαθμό στη συγκομιδή του, ενώ το πρωτάθλημα οδεύει προς την τελική του ευθεία. Βαθμός που, έστω και οριακά, αύξησε το προβάδισμά του απέναντι στην ΑΕΚ, το οποίο ήταν και το ζητούμενο πριν τη σέντρα.

Πήγε να γίνει ο x-factor Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προτίμησε να κρατήσει τόσο τον Αντράζ Σπόραρ στον πάγκο, σε πρώτη φάση, ρίχνοντας τον στο ντέρμπι στην διάρκειά του. Ο Σλοβένος επιθετικός κατάφερε, στο μέτρο του δυνατού να βοηθήσει, έχοντας κερδίσει τρεις κίτρινες κάρτες και την αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ενώ κατέγραψε και μια πολύ καλή ευκαιρία που δεν μετέτρεψε βέβαια σε γκολ, για να αποδειχτεί… καθοριστικός παράγοντας για τον Παναθηναϊκό.

Έφτασε τα έξι και συνεχίζει! Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, καλό είναι να μην το χάνεις, λένε συνήθως οι προπονητές. Πόσο μάλλον ντέρμπι, λέμε εμείς! Ακόμα περισσότερο, δε, όταν με αυτό το αποτέλεσμα, καταφέρνεις να διατηρήσεις και το αήττητο σερί σου απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο… Έκτο συνεχόμενο παιχνίδι, λοιπόν, όπου οι «πράσινοι» δεν χάνουν από τον Ολυμπιακό, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την συνέχεια σε επίπεδο ψυχολογίας, δεδομένου πως οι δύο τους θα τα ξαναπούν άλλες δύο φορές στα πλέι οφ.

«Παιδικά» λάθη στην άμυνα Ο Ολυμπιακός είχε 17 τελικές προσπάθειες απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Προφανώς, για να έρθουν κάποιες εξ αυτών χρειάστηκαν και λάθη του αντιπάλου, αφού το ποδόσφαιρο είναι -και- παιχνίδι λαθών. Από την άλλη πλευρά, όμως, σφάλματα όπως εκείνα του Ζβόνιμιρ Σάρλια μόλις στο 4’, ή το διπλό του Χουάνκαρ που κρατάει τον αντίπαλό του onside και παράλληλα χάνει την κεφαλιά από τον Εμβιλά, απλά… απαγορεύονται και δείχνουν έλλειψη συγκέντρωσης!

Αναζητείται ο Μπερνάρ… επειγόντως Χωρίς να είναι ο μοναδικός που υστέρησε, εντούτοις ο Μπερνάρ Ντουάρτε ήταν σε ένα ακόμα ματς εσχάτως «εξαφανισμένος». Ο Βραζιλιάνος χαφ στα καλά του... μεταμορφώνει τον Παναθηναϊκό, προσφέροντας είτε δημιουργία είτε ηρεμία. Σήμερα, δεν έδωσε τίποτα από τα δύο αυτά στοιχεία και θα πρέπει, αν μη τι άλλο, στα δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια που έρχονται στα πλέι οφ να «ανεβάσει στροφές»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x