sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πήγε να χάσει αλλά από συνήθεια κέρδισε: Τα 5 σημεία κλειδιά από τη νίκη του Ολυμπιακού στη Βιτόρια

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να «τρελαίνει» την μπασκετική Ευρώπη μετά και το τρίτο σερί «διπλό» στην Ισπανία, με το sport-fm.gr να επιλέγει πέντε σημεία κλειδιά που έκριναν το ματς στη Βιτόρια!

Έπειτα από ένα ματς με μεγάλες ανατροπές, που εξελίχθηκε σε… θρίλερ στο τέλος, ο Ολυμπιακός νίκησε 97-92 την Μπασκόνια, μέσα στη Βιτόρια, για το 4-0 στην Ευρωλίγκα! Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν ιδανικά, έπαθαν μπλακ άουτ στη συνέχεια όμως στο φινάλε ήταν αυτοί που χαμογέλασαν!

Είναι ξεκάθαρο πλέον και με κάθε επισημότητα ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει φτιάξει ένα σύνολο με νοοτροπία νικητή που μπορεί να κερδίζει ακόμα και όταν για μεγάλα διαστήματα δεν παίζει και… διαστημικό μπάσκετ. Οι Πειραιώτες εκπέμπουν μπασκετική υγεία και ο πήχης, θέλοντας και μη, ήδη έχει μπει κάτι παραπάνω από ψηλά.

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε σημεία κλειδιά που έκριναν το ματς στην Ισπανία...

Η… εκμετάλλευση των βολών στο φινάλε

Με τους διαιτητές να δίνουν αρκετές φορές φάουλ υπέρ των Ισπανών με το παραμικρό… «φου», ο Ολυμπιακός μπήκε με πλάνο στο τέταρτο δεκάλεπτο, όσον αφορά πως θα βρει εύκολους πόντους για να γυρίσει το ματς. Συνολικά λοιπόν στο φινάλε, οι Πειραιώτες κατάφεραν να κερδίσουν με μάχες και μπόλικα ιδρώτα, όχι μια, ούτε δύο αλλά συνολικά 15 βολές! Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, ήταν ότι με εξαίρεση ένα χαμένο ζευγάρι του Φαλ, έβαλαν όλες τις άλλες! Κατάφεραν από νωρίς να φορτώσουν τη Μπασκόνια με ομαδικά και έτσι έπαιρναν κάθε διάδρομο που τους έβλεπαν ανοιχτό προς το καλάθι. Όταν δεν σκόραραν απευθείας, το έκαναν με πανέξυπνο και έμμεσο τρόπο.


Η back to back αρχηγική εμφάνιση του Σλούκα στο φινάλε

Η αλήθεια είναι ότι στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική δεν έπιασε την απόδοση που θα έκανε τη διαφορά. Στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει βρει όμως για τα καλά τον καθοριστικό ρόλο του, να βγαίνει μπροστά όταν η μπάλα… ζεματάει! Όπως με τη Ρεάλ, έτσι και με τη Μπασκόνια, ο Έλληνας γκαρντ σαν να «σεληνιάζεται» στο τέλος κάθε κρίσιμου ματς. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι διαχειρίζεται τέλεια τον χρόνο που απομένει, ψάχνει «δαιμονισμένα» ένα άνοιγμα προς το καλάθι, ενώ αν δεν υπάρχει έχει την ικανότητα να μοιράσει και να δώσει έτοιμα καλάθια. Αρχηγική εμφάνιση ξανά.





Ο Σάσα που πλέον τους έχει «κακομάθει» όλους

Με 26 πόντους (6/7 διπ., 4/9 τριπ., 2/2 β.), 7 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο σε 28:30’ συμμετοχής, ο Βεζένκοφ συγκέντρωσε 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε εκτός από MVP του ματς και κορυφαίος της αγωνιστικής! Αν πούμε βέβαια ότι δεν το περιμέναμε θα είναι ψέματα. Αυτά που κάνει ο διεθνής Βούλγαρος δεν έχουν καμία λογική εξήγηση, όχι όμως ότι ψάχνει και κανείς να την βρει από τη στιγμή που τους βγάζει όλους ασπροπρόσωπους. Τα μακρινά του σουτ κράτησαν όρθιο τον Ολυμπιακό στη Βιτόρια όταν οι Ισπανοί ξεμάκραιναν και για ακόμα φορά, απέδειξε ότι είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμος.


Η τρομερή άμυνα στο 4ο δεκάλεπτο που «τούμπαρε» το ματς

Μπορεί μέσα από τα highlights να μην μπορεί να αποτυπωθεί ή από τη live μετάδοση κάποιος με τόσους παλμούς που είχε να μην κατάφερε να το προσέξει, όμως η άμυνα που παίζει ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά είναι συγκλονιστική. Σε ένα παιχνίδι που του έχει πάει τρομερά λάθος ως ένα σημείο, βρίσκει τον τρόπο και απλά κλείνει κάθε δίοδο προς το καλάθι του. Ο Λαρεντζάκης ήταν ξανά μαχητής, ο Γουόκαπ φοβερός, ενώ επίσης οι Κάαναν, Βεζένκοφ και Φαλ πραγματικά «σκύλιασαν» σε αυτό το κομμάτι! Δεν είναι μυστικό ότι η σκληρή άμυνα είναι το μυστικό της επιτυχίας και το είδαμε ξανά. Το υψηλό τελικό παθητικό σκορ ίσως μπερδεύει κάποιον, όμως μια επανάληψη του ματς στην τηλεόραση, θα πείσει ακόμα και τους δύσπιστους.


Η αίσθηση ότι δεν πρόκειται να χάσει

Το γράψαμε και στο εισαγωγικό του κειμένου και αρκετές ακόμα φορές, όμως αυτό που ξεχωρίζει σε αυτές τις πρώτες τέσσερις νίκες στην Ευρωλίγκα είναι ο… αέρας που αποπνέει ο Ολυμπιακός. Χωρίς να έχει παίξει σε κανένα ματς για πάνω από το μισό παιχνίδι σπουδαίο μπάσκετ, έχει περάσει στο DNA του τη νοοτροπία νικητή. Το βλέπεις στους παίκτες που δεν πανικοβάλλονται, στον προπονητή που ξέρει τι κάνει. Έτσι έγινε και στη Βιτόρια, όταν διαφορά ξέφυγε υπέρ τη Μπασκόνια. Ο μόνος που φάνηκε να αγχώνεται ήταν ο κόσμος πίσω στις τηλεοράσεις στην Ελλάδα! Όλοι οι Πειραιώτες στο παρκέ έβγαζαν μια ηρεμία και σιγουριά, που δείχνει ικανή να ξεπεράσει κάθε φετινό εμπόδιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x