Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «Μίδας των Κρίκων» έτοιμος για μία ακόμα κορυφή

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και είναι έτοιμος να κάνει στο Τόκιο αυτό που ξέρει καλά: Να αποδείξει, για ακόμα μια φορά, πως είναι ο απόλυτος «άρχοντας των κρίκων».

Το έχει κάνει πολλές φορές στην καριέρα του και είναι πανέτοιμος να το κάνει ξανά. Ο Λευτέρης Πετρούνιας θέλει να κατακτήσει μία ακόμα κορυφή, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο «άρχοντας των κρίκων» πέρασε από σαράντα κύματα για να φτάσει στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να προκριθεί και τον υψηλό ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσει, αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την ψηλότερη θέση στο βάθρο.

Άλλωστε, στις «αποσκευές» του έχει ήδη ένα ολόχρυσο Ολυμπιακό μετάλλιο, αυτό που κατέκτησε στον αξέχαστο τελικό του Ρίο πριν πέντε χρόνια. Επίσης, έχει αναδειχτεί τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης, διακρίσεις που τον καθιστούν τον πιο επιτυχημένο αθλητή των κρίκων όλων των εποχών.

Στην προσπάθεια να διατηρήσει την κυριαρχία του, ο Ολυμπιονίκης του Ρίο χρειάστηκε να ξεπεράσει τα όριά του για να «νικήσει» έναν σοβαρό τραυματισμό. Τον Ιανουάριο του 2019 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο. Ακολούθησε δύσκολη και μακροχρόνια αποθεραπεία, που τον κράτησε πίσω αγωνιστικά, όμως με πείσμα και επιμονή κατάφερε να το ξεπεράσει οριστικά και να δώσει το «παρών» στο Τόκιο.

Πετρούνιας: Όσα θέλεις να ξέρεις για τον κυρίαρχο των κρίκω

Μάλιστα, στην προσπάθεια για την πρόκρισή του έσπασαν καρδιές. Ο Λευτέρης Πετρούνιας βρισκόταν στη δεύτερη θέση της κατάταξης και χρειαζόταν 15.333 πόντους στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στην Ντόχα, για να πάρει το πολύτιμο εισιτήριο. Ποιος θα μπορούσε να τον σταματήσει; Πραγματοποιώντας εμφάνιση υψηλού επιπέδου και με ένα τρομερό πρόγραμμα μεγάλου συντελεστή δυσκολίας πραγματοποίησε τον άθλο και έβαλε πλώρη για την κορυφή του Τόκιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι μέλος της οικογένειας της Stoiximan από το 2014, όταν η εταιρεία μας, μέσω του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή» στήριξε τους τρεις, τώρα πια, χρυσούς Ολυμπιονίκες. Τώρα αποτελεί μέλος της Stoiximan Tokyo Team και των 12 εκ των 17 αθλητών που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Stoiximan βρέθηκε σταθερά δίπλα στον Λευτέρη Πετρούνια όλα αυτά τα χρόνια και πλέον θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι του οργανισμού.

Μάθε περισσότερα για τη Stoiximan Tokyo Team στο www.iroes.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x