Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Μυθική ανατροπή από Ζβέρεφ, «πέταξε» εκτός τελικού τον Τζόκοβιτς!

Με μια εντυπωσιακή ανατροπή, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ... υπέταξε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, επικρατώντας 2-1 σετ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο μονό ανδρών ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ!

Ο 24χρονος Γερμανός τενίστα πραγματοποίησε μια τεράστια έκπληξη, αφήνοντας εκτός συνέχειας το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς, και μάλιστα με ανατροπή, επικρατώντας 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-1)!.

Έτσι, ο Τζόκοβιτς έχασε την ευκαιρία να πετύχει το ιστορικό Golden Slam (4 κατακτήσεις Grand Slam και χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο), επίδοση που κατέχει μόνο η θρυλική Στέφι Γκραφ από το 1988! Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα του «Νόλε» μετά από 22 παιχνίδια τη φετινή σεζόν!

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον 34χρονο Σέρβο, ο οποίος χρειάστηκε 38 λεπτά για να κάνει το 1-0 σετ. Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά στα σέρβις γκέιμ του, αφού τα 3/4 πήγαν σε αβαντάζ, ωστόσο δεν έχασε κανένα. Αντιθέτως, κατάφερε και έκανε το μπρέικ στο τέταρτο και έκτο γκέιμ, κλείνοντας το πρώτο σετ 6-1!

Στις αρχές του δεύτερου σετ, οι δύο τενίστες πηγαίναν χέρι-χέρι, μέχρι το πέμπτο γκέιμ, εκεί όπου ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ στο σερβίς του Γερμανού για το 3-2. Η αντίδραση του Ζβέρεφ όμως ήταν άμεση, απαντώντας με το ίδιο... νόμισμα στον Σέρβο για το 3-3. Μάλιστα, δεν σταμάτησε μόνο εκεί, αλλά έφτασε και σε νέο μπρέικ στο όγδοο γκέιμ, κατακτώντας λίγο αργότερα το σετ μ 6-3!

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Ζβέρεφ συνέχισε τις υψηλές πτήσεις και στο τρίτο σετ, φτάνοντας τα οκτώ σερί νικηφόρα γκέιμ έναντι του Τζόκοβιτς! Συγκεκριμένα, το Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το μπρέικ με το... καλημέρα στο σετ, ενώ λίγο αργότερα πήρε και το δεύτερο σέρβις του Σέρβου για το 4-0!

Σε αυτό το σημείο, ο αγώνας είχε πάρει τον δρόμο του, και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Τζόκοβιτς στο τέλος, ο Ζβέρεφ πήρε το σετ 6-1, πανηγυρίζοντας μια ιστορική πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων!

Την Κυριακή (1/8), ο Γερμανός τενίστας θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Κατσάνοφ, ο οποίος λίγο νωρίτερα επικράτησε 2-0 σετ του Πάμπλο Κορένιο Μπούστα.

Από την άλλη, ο Νόλε θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό του Σαββάτου κόντρα στον Ισπανό.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x