sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αυτοί… ξέρουν από Κύπελλο: Οι 8+1 παίκτες που ήταν παρόντες στις δύο τελευταίες κατακτήσεις από πλευράς Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου και το sport-fm.gr θυμίζει τους εννιά παίκτες που έχουν κερδίσει ήδη το τρόπαιο μαζί του, διαθέτοντας την «τεχνογνωσία» να το κάνουν ξανά!

Παναθηναϊκός: Οι 8+1 παίκτες που ήταν παρόντες στις δύο τελευταίες κατακτήσεις Κυπέλλου

Παιχνίδια όπως είναι οι τελικοί -ανεξαρτήτως διοργάνωσης- απαιτούν, ανάμεσα σε άλλα, μια «ειδική διαχείριση». Τόσο συναισθημάτων όσο και… καταστάσεων.

Αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση. Ειδικά από την στιγμή που, πέραν του γοήτρου, κρίνει κάτι πολύ πιο σημαντικό. Ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο»!


Με το «τριφύλλι» να τερματίζει τέταρτο στην Stoiximan Super League και τους «κίτρινους» στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, το ποιος θα παίξει στην Ευρώπη τη νέα σεζόν θα κριθεί στην μεταξύ τους αναμέτρηση, άλλωστε…

H εμπειρία, αναμφίβολα, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για κάθε μια από τις δύο ομάδες, προκειμένου αυτή να φτάσει στην… πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου και να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τη σεζόν 2024/25.

Παναθηναϊκός: Οι 8+1 παίκτες που ήταν παρόντες στις δύο τελευταίες κατακτήσεις Κυπέλλου

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Άρης έχουν, αν μη τι άλλο, στα ρόστερ τους παίκτες… μπαρουτοκαπνισμένους, με «παραστάσεις» από παιχνίδια υψηλού επιπέδου και σε συνθήκες πίεσης. Όπου το αποτέλεσμα είναι πάνω απ’ όλα, όπως ισχύει και για την αναμέτρηση του Βόλου.

Υπάρχει, ωστόσο, ένας τομέας που, δεδομένα, το «τριφύλλι» υπερισχύει της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ποιός είναι αυτός; Η… τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά στο Κύπελλο και την κατάκτησή του, ειδικά στη σύγχρονη εποχή και ακόμα πιο συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια!

2-0 σε κούπες, 9-0 σε… παίκτες!


Αφήνουμε, δε, απέξω το μεταξύ τους 1-0 στο Ολυμπιακό στάδιο, με το γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο στο 63ο λεπτό και την κατάκτηση του νταμπλ από πλευράς Παναθηναϊκού το μακρινό, πλέον, 2010.

Μετρώντας σε βάθος δεκαετίας, λοιπόν, βλέπει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο ακόμα τροπαίων, ενώ πηγαίνει στον τρίτο του τελικό στην δεύτερη τη τάξει εγχώρια ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση…

Την ίδια ώρα, στην αντίπερα «όχθη», καταγράφεται η… απόλυτη απουσία, με τον Άρη να μην όχι απλά κατάκτηση, αλλά ούτε καν παρουσία σε κάποιον τελικό Κυπέλλου.

Φυσικά, ακόμα μεγαλύτερο κέρδος για τον Χρήστο Κόντη αποτελεί το γεγονός ότι θα έχει στην διάθεσή του όχι έναν, ούτε δύο ή τρεις αλλά… εννιά -πρακτικά, οκτώ- ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν κερδίσει στο πρόσφατο παρελθόν με την ομάδα το εν λόγω τρόπαιο!


Παναθηναϊκός: Οι 8+1 παίκτες που ήταν παρόντες στις δύο τελευταίες κατακτήσεις Κυπέλλου

Άρα, αυτόματα, ξέρουν από πρώτο χέρι το τι πρέπει να κάνουν στο Πανθεσσαλικό στάδιο αλλά και το… πως θα φτάσουν για μια ακόμα φορά στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Το έχουν βιώσει και μπορούν, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο αφού κάθε αγώνας είναι προφανώς και διαφορετικός, να το διαχειριστούν πιο «εύκολα». Με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς το όφελος του Παναθηναϊκού.

Α; θυμηθούμε, όμως, αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες…

Ζέκα, ο πρώτος


Σεζόν 2013-14. Ολυμπιακό Στάδιο, με το ημερολόγιο να δείχνει 26 Απριλίου του 2014. ΠΑΟΚ και ΠΑΟ κοντράρονται με φόντο το Κύπελλο, σε μια αναμέτρηση, πάντως, που εξελίσσεται σε… παράσταση για έναν ρόλο.

Με τον Μάρκους Μπεργκ να γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής του «έργου» που ήθελε τους τυπικά φιλοξενούμενους να… διαλύουν τον αντίπαλό τους με το εντυπωσιακό 4-1 και τον Σουηδό σέντερ φορ να κάνει χατ-τρικ, σκοράροντας στο 15’, το 50’ και στο 88’ του τελικού!

Ενδιάμεσα είχαν μεσολαβήσει ένα ακόμα τέρμα από πλευράς Παναθηναϊκού, με τον Νίκο Καρέλη στο 54ο λεπτό, καθώς και η μείωση του σκορ για τον «δικέφαλο του Βορρά» χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Ζβόνιμιρ Βούκιτς στο 70’.



Το παρόν είχε δώσει τότε ο Ζέκα, ο οποίος μάλιστα είχε βγάλει όλο το 90λεπτο, βλέποντας και μια κίτρινη κάρτα, όντας ο πρώτος από το υπάρχον ρόστερ που «το έζησε». Το Σάββατο (25/05), βέβαια, πολύ δύσκολα θα συμβεί κάτι ανάλογο…

Σχεδόν η μισή 11άδα…


Το ίδιο ζευγάρι συνθέτει και τον τελικό της διοργάνωσης την προπέρσινη χρονιά, με τόπο διεξαγωγής ξανά το ΟΑΚΑ και παρουσία φίλων και των δύο ομάδων για μια ακόμα φορά, αλλά πρώτη μετά από μια τριετία, στις 21 Μαΐου του 2022.

Το αποτέλεσμα ήταν, επίσης, ίδιο, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο αυτή την φορά να είναι γηπεδούχος και να επικρατεί σαφώς πιο δύσκολα, μόνο με 1-0, χάρη στο πέναλτι που είχε κερδίσει ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς από τον Αντρέ Βιεϊρίνια και είχε μετατρέψει σε -αυτό που έμελλε να αποδειχθεί και νικητήριο- γκολ ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, στο 34ο λεπτό.



Πλην του σκόρερ, είχαν πατήσει χορτάρι και οι Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Γιάννης Κώτσιρας, Μπαρτ Σένκεφελντ, Ρούμπεν Πέρεθ, Φώτης Ιωαννίδης και Σεμπαστιάν Παλάσιος.

Μάλιστα, όλοι τους είχαν βρεθεί στο βασικό σχήμα, βγάζοντας ολόκληρο το 90λεπτο, με εξαίρεση τον τελευταίο που είχε γίνει αλλαγή στο 89’, δίνοντας τη θέση του στον Ζβόνιμιρ Σάρλια.

Και, για να το φέρουμε στα σημερινά «δεδομένα», μιλάμε για σχεδόν τη… μισή 11άδα από αυτή που αναμένεται να παρατάξει ο Κόντης απέναντι στον Άρη!

Με τους Χουάνκαρ, Κώτσιρα, Ρούμπεν και Ιωαννίδη να είναι επικρατέστεροι για να ξεκινήσουν, ενώ παράλληλα Αϊτόρ-Παλάσιος δεν αποκλείεται να… διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο, ερχόμενοι από τον πάγκο. Αντιθέτως, ο Σένκεφελντ δύσκολα θα αγωνιστεί και ο Μπρινιόλι αποτελεί, πλέον, «ξένο σώμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x