sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σπόρτινγκ-Αλεξανδρόπουλος: Πώς θα κινηθούν το καλοκαίρι οι Πορτογάλοι;

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι την Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι αυτό του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου και το sportfm.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι να κάνει το βήμα στο εξωτερικό, επιλέγοντας να «αφήσει» τον Παναθηναϊκό και να μετακομίσει στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η πρώτη του σεζόν στα «λιοντάρια» έχει σκαμπανεβάσματα. Λογικό θα πούμε εμείς, αφού υπάρχουν διάφορα γεγονότα που θα παρουσιάσουμε-καταθέσουμε ώστε να γίνει απολύτως αντιληπτό προς άπαντες.

Η Σπόρτινγκ είχε ξεκινήσει το σκάουτινγκ στον Έλληνα χαφ, εδώ και αρκετά χρόνια. Στα μπλοκάκια των σκάουτ της ομάδας της Λισαβόνας το όνομα του Αλεξανδρόπουλου ήταν κυκλωμένο εδώ και μια τετραετία, απ’ όταν και έκανε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό. Τον θεωρούσαν μέσα στα πέντε μεγαλύτερα και ανερχόμενα ταλέντα στη θέση του, από τα πρωταθλήματα… δεύτερης ταχύτητας.

Η «παρακολούθησή» του έγινε πιο εντατική τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, διακρίνοντας την εξέλιξή του και το γεγονός πως έπαιρνε ολοένα και περισσότερο χρόνο με το «τριφύλλι» στο στήθος. Το περασμένο καλοκαίρι, στην Σπόρτινγκ σκέφτονταν σοβαρά την αγορά του, αλλά… κολλούσαν. Όχι γιατί δεν ήθελαν να τον αποκτήσουν, αλλά επειδή θέλησαν να τον αφήσουν ακόμη μία σεζόν να πάρει ακόμη περισσότερα ματς στα πόδια του. Είχαν ήδη πουλήσει τον Ματέους Νούνες που παίζει στο «8» όπως και ο Αλεξανδρόπουλος, βάζοντας στα ταμεία τους 45 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν δώσει με 20 εκατ. ευρώ τον Παλίνια που αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος και ο Σωτήρης μπορεί να παίξει και εκεί.

Τελικά, η πρόθεση της Βερόνα να κινηθεί για τον Αλεξανδρόπουλο λίγο μετά τις 20 Αυγούστου και η διάθεση να καλύψει τα «θέλω» του Παναθηναϊκού ή τουλάχιστον να τα πλησιάσει, έκανε τους ανθρώπους της Σπόρτινγκ να ταρακουνηθούν. Και μάλιστα να κινηθούν άμεσα για την αγορά του, ώστε να μην τον χάσουν.

Ρώτησαν το ποσό και το ποσοστό μεταπώλησης, έλαβαν τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις και με αστραπιαίες κινήσεις έκλεισαν τον νεαρό μέσο. Διότι τον ήθελαν και δεν θα τον έχαναν, από τη στιγμή που δεν έκαναν την τεράστια υπέρβαση στα οικονομικά και στην πολιτική τους, αγοράζοντάς τον με ένα ποσό της τάξης των 4,5 εκατ. ευρώ και με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί υψηλό ποσοστό μεταπώλησης. Με τον Αλεξανδρόπουλο να έχει προλάβει να αγωνιστεί στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League για μόλις 8 λεπτά κόντρα στον Ιωνικό, αφού το deal ήταν έτοιμο να ολοκληρωθεί. Πριν από αυτό, είχε παίξει και στο Europa Conference League για ένα ματς κόντρα στη Σλάβια Πράγας.



Η πολιτική της Σπόρτινγκ από την ημέρα που πήγε ο Αλεξανδρόπουλος στη Λισαβόνα ήταν ξεκάθαρη: Δεν θα τον ρίξουμε κατευθείαν στα βαθιά, δεν θα τον πιέσουμε να μην τον κάψουμε. Ήθελαν να του δίνουν σιγά-σιγά χρόνο συμμετοχής, να μάθει καλύτερα και όπως επιθυμούν οι ίδιοι να παίζει τη θέση του box-to-box, ώστε να τον εξελίξουν και μέσα στα επόμενα χρόνια να έχει την τύχη του Ματέους Νούνες και του Παλίνια.

Ο Αλεξανδρόπουλος άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής, ντεμπούταρε στο Champions League και έπαιξε σε 17 παιχνίδια μέχρι και σήμερα. Μέτρησε 6 ματς στο πρωτάθλημα, 3 στο Champions League, 3 στο Λιγκ Καπ, 1 στο Europa Conference League, 1 στο Κύπελλο, 1 στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και 2 ματς με τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ. Εκεί όπου έχει «μετεγγραφεί» τώρα για να πάρει χρόνο στα πόδια του, έχοντας αντιμετωπίσει ορισμένα θέματα τραυματισμών.

Το θέμα πλέον είναι να φανεί πως θα εξελιχθεί η κοινή παρουσία των δύο πλευρών… Και δεν εννοούμε προφανώς κάποια λύση της συνεργασίας ή οτιδήποτε αντίστοιχο. Οι πληροφορίες του sportfm.gr αναφέρουν πως δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα! Στην Σπόρτινγκ όχι μόνο πιστεύουν στις δυνατότητες του Έλληνα χαφ, αλλά όπου σταθούν και βρεθούν αναφέρουν πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, ένα ταπεινό παιδί που έχει το μυαλό στο κεφάλι και δουλεύει διαρκώς για να βελτιώνεται.



Υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα δοθεί δανεικός, έμπλεκαν ακόμη και το όνομα του Παναθηναϊκού. Ο Αλεξανδρόπουλος αναμένεται, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, να λάβει κανονικά μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία! Ο Ρούμπεν Αμορίμ βλέπει στο πρόσωπό του τον βασικό χαφ της Σπόρτινγκ, επιμένοντας στον στενό του κύκλο πως θα καθιερωθεί στην ενδεκάδα μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο. Μέσα από την προετοιμασία αναμένεται και να καθοριστεί ουσιαστικά ο ρόλος του στην επόμενη σεζόν.

Το να δοθεί δανεικός ο Αλεξανδρόπουλος τη νέα σεζόν, έχει και αυτό το σενάριο τις πιθανότητές του. Αν συμβεί αυτό, τότε θα παίξουν πολλοί σύλλογοι για τον Έλληνα χαφ. Και η πρώτη σκέψη της Σπόρτινγκ σε αυτό το ενδεχόμενο, είναι αν παραχωρηθεί με αυτή τη μορφή, τότε να πάει σε μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Πορτογαλίας. Όπως η Γκιμαράες, η Ρίο Άβε, αλλά και η Πάσος Φερέιρα. Σύλλογοι με συνεχόμενες και καλές παρουσίες στην πρώτη κατηγορία, με συμμετοχές στην Ευρώπη και που πάντα ψάχνονται για να πάρουν παίκτες που «κόβονται» από τα ρόστερ των μεγάλων.

Αν μπει στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός; Θα το δούμε, αλλά μοιάζει δύσκολο. Διότι οι «πράσινοι» παραμένει άγνωστο αν θα κινηθούν για τον Έλληνα χαφ. Ίσως και να μην κινηθούν, βάσει των εκτιμήσεων που υπάρχουν. Με την Σπόρτινγκ από τη μεριά της, να μην έχει αυτή τη στιγμή το εν λόγω σενάριο στο μυαλό της. Πρώτη της επιλογή είναι να διατηρήσει τον Αλεξανδρόπουλο στο ρόστερ της, αφού θεωρούν πως αυτή ήταν η σεζόν την προσαρμογής και του χρόνου θα είναι αρκετά πιο ανεβασμένος και βελτιωμένος.



Όλα, μα όλα, εξαρτώνται από τις προθέσεις της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την τελική απόφαση του Ρούμπεν Αμορίμ. Εφόσον ο Πορτογάλος τεχνικός παραμείνει στην τεχνική ηγεσία και δεν… ανοίξει τα φτερά του για την Premier League…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x