Γιώργος Ζαχαριάδης

ΠΑΟΚ Ιταλίας και δευτέρου ημιχρόνου

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης σχολιάζει στο sport-fm.gr την εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Φιορεντίνα και τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Τι μετρά περισσότερο τελικά;

Η εμφάνιση του δευτέρου μέρους ή η ισοπαλία που του δίνει το δικαίωμα, όχι να προκριθεί, αλλά, να διατηρηθεί σε πορεία πρόκρισης και να ελπίζει ότι θα τα καταφέρει αν είναι το ίδιο σοβαρός, στα επόμενα δύο κρίσιμα παιχνίδια.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Αρχικά και μόνο για λόγους στατιστικής, θα κρατήσω την ισοπαλία ως αποτέλεσμα που θα μείνει στην ιστορία.
Δεν είναι λίγο να παίζεις με ένα σωρό απουσίες, ενώ είναι γνωστό ότι το ρόστερ είναι «κοντό» και για να ψηλώσει θα πρέπει να γίνουν τρεις- τέσσερις σοβαρές μεταγραφές τον ερχόμενο Γενάρη.

Δεν είναι λίγο να σε τρομοκρατεί η Φιορεντίνα στο πρώτο μέρος και να νοιώθεις ευλογημένος που μπήκες στα αποδυτήρια με το «μηδέν» και στο δεύτερο να αλλάζουν όλα.

Με δεδομένη λοιπόν τη διαφορά κλάσης των δύο ομάδων και την εξέλιξη που παρουσίασε το πρώτο μέρος, με τον ιταλικό βομβαρδισμό της εστίας και των. περιχώρων, ο ΠΑΟΚ σημείωσε μια επιτυχία. Η οποία προφανώς θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη αρκεί εκείνα τα μικρά, αλλά, κρίσιμα λάθη που έγιναν λίγο πριν το γκολ της ισοφάρισης, να είχαν αποφευχθεί.

Αυτός ο ΠΑΟΚ αξίζει πολλά για όσα κατάφερε στο δεύτερο μέρος.

Όχι ότι εντυπωσίασε στον βαθμό που έκανε τους Ιταλούς να παραμιλούν.
Κέρδισε την εκτίμηση του αντιπάλου που αναγκάστηκε να του παραχωρήσει ένα σωρό μέτρα και το πήρε απόφαση ότι δεν είναι του. χεριού του.

Έπρεπε να ξεχάσει όσα συνέβησαν στην Τούμπα, έπρεπε να το πάρει απόφαση ότι αυτός ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος και μπορεί να παίξει τόσο καλύτερα από τη Φιορνετίνα, ακόμη και μέσα στο Αρτέμιο Φράνκι, που θα υποχρεώσει την ποιοτικότερη αντίπαλο να μείνει πίσω στο σκορ.

Είχε το θράσος, που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις, για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Χρειάζονται μεγάλα πνευμόνια, ψυχή και μυαλό που δουλεύει μια φάση πιο μπροστά από του αντιπάλου.

Ιδιαίτερη μνεία στο Παναγιώτη Γλύκο:

Πέντε αστέρων εμφάνιση! Μοναδικός, ώριμος, αποφασιστικός και υποδειγματικός.

Όλα αυτά τα είχε ο ΠΑΟΚ για ένα μεγάλο διάστημα του δευτέρου μέρους και αποτελεί οδηγός για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x