sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «σούπερμαν» Ποντένσε, ο Μεντιλίμπαρ και τα… ζητήματα του ΠΑΟΚ: Tα σημεία από το «διπλό» του Ολυμπιακού στην Τούμπα

Τα πέντε σημεία από την εμφατική νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ με 4-1.

Ο Ολυμπιακός φώναξε «παρών» για το πρωτάθλημα! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με το εμφατικό 4-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και βρίσκονται στο -5 από την κορυφή.

Στο 29' ο Ναβάρο άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες, με τον Ντεσπόντοφ στο 39' να ισοφαρίζει για τον ΠΑΟΚ. Ο Ποντένσε στο 54' έγραψε το 2-1, με τον Ελ Κααμπί να χτυπάει στο 83' και στο 90' για το 4-1!

Το sportfm.gr καταγράφει τα πέντε σημεία από τη νίκη των Πειραιωτών επί της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Μεντιλίμπαρ διαβάζει κάθε λεπτομέρεια στους αγώνες:


Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρίσκεται μόλις σε δυο παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού και όμως φαίνεται ότι προσαρμόστηκε πολύ εύκολα και φτιάχνει σιγά-σιγά την ομάδα προς το καλύτερο. Η κανονικότητα επιστρέφει και το «ερυθρόλευκο» σύνολο βαδίζει στον σωστό δρόμο με μαθηματική ακρίβεια, φέροντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του προπονητή του.



Ο Βάσκος τεχνικός μπορεί να διαβάσει την παραμικρή λεπτομέρεια και αναγνωρίζει πότε πρέπει να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να διορθώσει τυχόν κακώς κείμενα. Το είδαμε και με την Φερεντσάβος, το είδαμε και σήμερα, πως κάτι… καλό πάει να γίνει με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Το στήσιμο του Ολυμπιακού στην Τούμπα ήταν εξαιρετικό. Παρότι φάνταζε ρισκαδόρικο και άκρως επιθετικό, του βγήκε απόλυτα, εξουδετερώνοντας τα δυνατά στοιχεία του αντιπάλου και η ομάδα του βρισκόταν διαρκώς στο μισό του ΠΑΟΚ. Όταν είδε μάλιστα τον Λουτσέσκου να φρεσκάρει μεσοεπιθετικά την ομάδα του και να χάνει η δική του μερικά μέτρα, τότε άρχισε να επιδρά στο παιχνίδι με τις κινήσεις του και να κλειδώνει το τρίποντο με εμφατικό τρόπο.

Τρία σερί εντός έδρας ντέρμπι χωρίς νίκη για τον ΠΑΟΚ:


Ο ΠΑΟΚ εντυπωσίαζε και έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Φόρτωνε με γκολ τις αντίπαλες άμυνες, δημιουργούσε… πανικό και έδειχνε το φαβορί για να τερματίσει πρώτος, τουλάχιστον, στην κανονική διάρκεια. Μέχρι που ήρθαν τα ντέρμπι!



Ναι μεν νίκησε για το πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό, αλλά χωρίς καμιά φοβερή και τρομερή απόδοση και ακολούθησαν κολλητά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Στο 1-1 με την ΑΕΚ αρχικά, για να ακολουθήσει η ήττα από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό και σήμερα η «τεσσάρα» από τον Ολυμπιακό. Κάτι δεν πάει καλά τελευταία και ενώ έρχεται η ρεβάνς της Λεωφόρου…

Ο… σούπερμαν Ποντένσε, ο Ελ Κααμπί που επέστρεψε και οι μέσοι που «δάγκωναν»:


Ο Ποντένσε που όλοι ξέραμε είναι εδώ! Ο Πορτογάλος κακά τα ψέματα από τη στιγμή που έχει έρθει ξανά στον Ολυμπιακό δεν είναι όπως παλιά. Με τον Καρβαλιάλ έδειχνε ντεφορμέ και σαν να βρίσκεται σε κακό φεγγάρι, ωστόσο πλέον είναι ανανεωμένος. Ο «σούπερμαν» σήμερα έδειξε πως όχι μόνο… ήρθε αλλά ματώνει για τη φανέλα που φοράει και δεν πρέπει να τον ξεγράφει κανείς! Είχε συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ, σκοράροντας ένα, μοιράζοντας μια ασίστ και ξεκινώντας τα άλλα δύο.



Τι γκολάρες έβαλε ο Ελ Κααμπί;;; Ο Μαροκινός είχε ένα διάστημα που ήταν ντεφορμέ και όταν ένας επιθετικός δεν σκοράρει είναι λογικό να τον παίρνει από κάτω. Παρόλα αυτά, στην Τούμπα απέδειξε και πάλι την εκτελεστική δεινότητα που τον διακρίνει, εκτελώντας δις μέσα από την περιοχή στο φινάλε. Και τα γκολ του είναι πολύ σημαντικά για το σύνολο του Μεντιλίμπαρ.

Έσε, Όρτα, Τσικίνιο
που… δάγκωναν! Μια μεσαία γραμμή που… φώναζε ποιότητα. Οι τρεις αυτοί παίκτες έκαναν εξαιρετικό ματς, κυριαρχώντας στον άξονα και βραχυκυκλώνοντας τους Οζντόεφ-Μεϊτέ, που είναι οι κινητήριοι μοχλοί και το μυαλό του ΠΑΟΚ. Ανασταλτικά αλλά και δημιουργικά αψεγάδιαστοι, είχαν μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και βοηθούσαν την αμυντική και την επιθετική γραμμή. Χωρίς να υστερήσει συνολικά κάποιος από όλη την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίζει ξανά ζητήματα στις γραμμές του:


Αρκετά τα ζητήματα που εμφάνισε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στις γραμμές του για ακόμη μια φορά. Ο άξονας μπλόκαρε από την τριάδα των χαφ του Ολυμπιακού, αλλά δεν ήταν μόνο αυτή που δεν λειτούργησε σωστά. Πολλά κενά και στην άμυνα, αφήνοντας τον αντίπαλο να εκτελέσει σχεδόν και στα τέσσερα γκολ από εξαιρετικές προϋποθέσεις, ενώ ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από τον Ποντένσε, επίσης.



Την ίδια ώρα, επιθετικά ο ΠΑΟΚ πήρε ελάχιστα από την γραμμή κρούσης. Ο Κωνσταντέλιας προσπάθησε με κάποιες εμπνεύσεις του να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, αλλά είναι εμφανέστατο πως στα πλάγια χάνεται σε σχέση με το να παίζει πίσω από τον φορ, ο Σαμάτα και ο Μπράντον ήταν ολομόναχοι ανάμεσα στα αντίπαλα στόπερ και ο Ντεσπόντοφ φάνηκε στο γκολ και σε άλλη μια τεράστια χαμένη φάση στο 60ο λεπτό! Ξαφνικά, ο ΠΑΟΚ αρχίζει και δέχεται ξανά τέρματα με χαρακτηριστική ευκολία, αλλά γίνεται και… δυσκοίλιος μπροστά.

Παγίδευσε τα χαφ του ΠΑΟΚ και μετέτρεψε το «διπλό» σε… πάρτι-μήνυμα:


Ο Ολυμπιακός… κατάπιε με την τακτική του Μεντιλίμπαρ τους δυο χαφ του ΠΑΟΚ, τον Μεϊτέ και τον Οζντόεφ και με το εμφατικό 4-1 φώναξε «παρών» για το πρωτάθλημα! Είναι εκπληκτική η προσήλωση των «ερυθρόλευκων» τακτικά που βγάζουν νοκ-άουτ τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, για να κυριαρχήσουν σε πολύ μεγάλο διάστημα του 90λεπτου και να οδηγήσουν το παιχνίδι εκεί ακριβώς που θέλει ο Βάσκος τεχνικός.



Το πάρτι που έστησε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα δεν ήρθε τυχαία και για δεύτερο σερί παιχνίδι οι Πειραιώτες αποδεικνύουν πως μόνο τελειωμένοι δεν μπορούν να θεωρούνται από τους αντιπάλους τους. Το -5 δεν είναι μεγάλη διαφορά και σαφώς καλύπτεται, αλλά θα πρέπει και να περάσει τρεις αντιπάλους του. Ας δει, όμως, όπως κάνει ως τώρα τα ματς ξεχωριστά. Και ας ακούγεται… κοινότυπο και κλισέ, έτσι είναι για τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ που αρχίζει και πάλι να πατάει γερά στα πόδια του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x