Europa Conference League

Η κριτική της ΑΕΚ: Κορυφαίοι Λε Ταλέκ, Στάνκοβιτς - Μοιραίος ο Αραούχο

Η ΑΕΚ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την Βελέζ Μόσταρ στα πέναλτι (2-3) και αποκλείστηκε από… Ιούλιο μήνα από την Ευρώπη. Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι παίρνουν… αρνητικό βαθμό.

Η ΑΕΚ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την Βελέζ Μόσταρ στα πέναλτι (2-3) και αποκλείστηκε από… Ιούλιο μήνα από την Ευρώπη. Ο Στάνκοβιτς που έπιασε δύο πέναλτι και ο Λε Ταλέκ ήταν οι κορυφαίοι, ενώ πολύ καλό ματς έκαναν και οι Μάνταλος, Μπακάκης, Σιμάνσκι.

Μοιραίος ο Αραούχο με τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, έχασε και το τελευταίο πέναλτι, ενώ αρνητικό πρόσημο παίρνουν και οι Τάνκοβιτς, Λιβάι που είναι εκτός… κλίματος το τελευταίο διάστημα!

Το sportfm.gr περνάει από... ακτίνες Χ τους κιτρινόμαυρους

Στάνκοβιτς: Όσες φορές χρειάστηκε δήλωσε παρών, με τον Αυστριακό κίπερ να δείχνει ότι είναι εξαιρετικός με τα πόδια και να βοηθάει σημαντικά στο build-up και στην κυκλοφορία. Πιάνει δύο πέναλτι με τα πόδια, δεν καταφέρνουν να το εκμεταλλευτούν οι συμπαίκτες του! Ο κορυφαίος με διαφορά, δεν θα μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο.

Μπακάκης: Καιρό είχαμε να τον δούμε να συνεισφέρει τόσο πολύ στην επίθεση. Πέρασε αρκετές σέντρες, δημιουργώντας φάσεις για τους συμπαίκτες του και κυρίως για τον Αραούχο. Αμυντικά ταλαιπωρήθηκε ορισμένες φορές από τον Άντουσιτς πάντως.

Βράνιες: Πήρε πολλές πρώτες μπάλες, βοηθώντας σημαντικά στην αμυντική λειτουργία. Γενικότερα, έδωσε ασφάλεια στην ΑΕΚ στο αμυντικά κομμάτι, φτιάχνοντας ένα καλό δίδυμο με τον Τζαβέλλα.

Τζαβέλλας: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, συνεργάστηκε καλά με τον Βράνιες και η ΑΕΚ τις λιγοστές φάσεις που δέχτηκε, τις δέχτηκε κυρίως από τα πλάγια. Σκοράρει και το πέναλτι στο φινάλε του ματς, ωστόσο δεν έφτανε για την ομάδα του.

Μιτάι: Δεν έκανε και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, αφού τόσο αμυντικά αντιμετώπισε προβλήματα αλλά και επιθετικά δεν κατάφερε να βοηθήσει σημαντικά. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Λόπες.

Λε Ταλέκ: Ο Γάλλος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι! Πολλές κλεμμένες μπάλες, έβγαζε ηρεμία και κοντρόλαρε τον ρυθμό. Πολλά τρεξίματα και βοήθειες στην κυκλοφορία της μπάλας, ήταν εκ των κορυφαίων. Κουράστηκε στην παράταση, με το ζόρι έβγαλε όλο το παιχνίδι!

Σιμάνσκι: Πολλά τρεξίματα και από αυτόν, βοήθησε στην μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση και προσπαθησε να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο. Ήταν από τους καλούς της ΑΕΚ στο ματς.

Μάνταλος: Εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στο παιχνίδι, βγαίνει μπροστά και σκοράρει στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων! Γενικότερα, ήταν ένας από τους λίγους παίκτες που τραβούσε την ομάδα του στην επίθεση, προσπαθώντας να βοηθήσει στη δημιουργία.

Λιβάι Γκαρσία: Άλλο ένα παιχνίδι που κινήθηκε στην μετριότητα, ίσως να είμαστε και επιεικείς με αυτό. Εδώ και καιρό είναι ντεφορμέ, οι αντίπαλοι τον διαβάζουν και σαν να μη φτάνει αυτό, παίρνει διαρκώς την μπάλα με πλάτη στον αντίπαλο και όχι μπροστά, κάτι στο οποίο είναι… άπιαστος! Σπαταλά και μία μεγάλη φάση, σταθερά έξω από τα νερά του ο 23χρονος.

Τάνκοβιτς: Ίσως ο χειρότερος της ΑΕΚ! Περίμενε πολλά περισσότερα ο Μιλόγεβιτς από αυτόν, αλλά δεν τον δικαίωσε. Έχει μόλις μια καλή ενέργεια σε όλο το παιχνίδι, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα προς την αντίπαλη άμυνα, κάτι για το οποίο η ΑΕΚ τον έχει στο ρόστερ της…

Αραούχο: Είναι ο μοιραίος της ΑΕΚ! Δεν φτάνει το χαμένο πέναλτι στο φινάλε, το οποίο… κρεμάει την ομάδα του αλλά έχει χάσει τέσσερις τουλάχιστον καθαρές ευκαιρίες για να σκοράρει! Φαινόταν σε όλη την παράταση πως ήταν κουρασμένος, ίσως να φταίει και αυτό για το ότι δεν είχε καθαρό μυαλό στο τέλος!

Ανσαριφάρντ: Δεν κατάφερε να φανεί, μπαίνοντας αλλαγή στο παιχνίδι. Ίσως και να έπρεπε να ξεκινήσει, βάσει και της παρουσίας του στο πρώτο ματς και ήταν σαφώς επηρεασμένος. Στα θετικά πως παίρνει την κεφαλιά-ασίστ στο γκολ του Μάνταλου, χάνει στο φινάλε το πέναλτι.

Λόπες: Και αυτός ανάμεσα στους μοιραίους, αφού χάνει πέναλτι! Βέβαια, παίζει και ο τερματοφύλακας... Γενικότερα, μπήκε στη θέση του Μιτάι, είχε πολλά ανεβάσματα αλλά πάλι δεν κατάφερε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του.

Αλμπάνης: Ο μεγάλος άτυχος, αφού μπαίνει αλλαγή και βγαίνει στο φινάλε του αγώνα λόγω τραυματισμού. Θα μπορούσε αν ήταν καλά, να δώσει βοήθειες και να δημιουργήσει για την ομάδα του αφού ήταν φρέσκος!

Σβάρνας: Μπήκε αντί του Μπακάκη, δίνοντας ασφάλεια στην ομάδα του αμυντικά, ενώ επιθετικά δεν βοήθησε. Άλλωστε αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, που δεν είναι η θέση του.

Σάκχοφ: Μπαίνει στο ξεκίνημα της παράτασης, δίνει ανάσες και τρεξίματα και βοηθάει στην κυκλοφορία της μπάλας… Γενικότερα ήταν θετικός και βοήθησε όσο μπορούσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x