Super League 2

Τέλος εποχής στον Πλατανιά: Αποχώρησε ο Μαθιουλάκης

Έπειτα από έξι χρόνια στη διοικητική ηγεσία του χανιώτικου συλλόγου, ο Μανώλης Μαθιουλάκης ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Την αποχώρησή του από τον Πλατανιά ανακοίνωσε ο Μανώλης Μαθιουλάκης.

Ο επί χρόνια πρόεδρος του χανιώτικου συλλόγου, γνωστοποίησε πως παραχωρεί τις μετοχές του, όντας απογοητευμένος από την αντιμετώπιση της τοπικής κοινωνίας, όσο και από το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αν κάποιοι ενδιαφέρονται ευχαρίστως τις παραχωρώ, δεν τις πουλώ. Με έναν αδιαπραγμάτευτο όρο όμως: η ομάδα δεν θα παραχωρηθεί σε κάποια από τα λαμόγια που ''ανθούν'' στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε μία τέτοια περίπτωση, καλύτερα να διαλυθεί. Άλλωστε, τον κύκλο της τον έκανε», ενώ τονίζει πως θα καλύψει τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Αναλυτικά, η γραπτή του δήλωση:
«Μετά από μια διαδρομή 6 χρόνων στη θέση του προέδρου και του ουσιαστικού και αποκλειστικού χρηματοδότη της ΠΑΕ Πλατανιάς θέλω να δηλώσω και δημόσια ότι αποχωρώ από την ομάδα, όπως έκανα ήδη με την παραίτησή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Δεν υπήρξα ποτέ ποδοσφαιρικός παράγοντας. Έμεινα όλα αυτά τα χρόνια γιατί, παρά τις πίκρες στις αποτυχίες, υπήρξαν και αφάνταστες επιτυχίες για μια ομάδα ενός χωριού. Και οι επιτυχίες μεθούν. Αν και ουσιαστικά μόνος μου, χωρίς τη συμπαράσταση παλιών φίλων και κυρίως απλών φιλάθλων -δυστυχώς ο Νομός μας δεν συγκινείται και πολύ με το ποδόσφαιρο- συνέχισα, παρά την απογοήτευσή μου, χάριν των παραινέσεων και υποσχέσεων καλών φίλων, αλλά και, δυστυχώς, κάποιων κακών -όπως αποδείχθηκε- συνεργατών.

Η απόφασή μου αυτή είναι οριστική και αμετάκλητη.

Στην οικονομική κατάσταση που έχει "δημιουργήσει" η πανδημία δεν υπάρχουν πια χρήματα για το ποδόσφαιρο. Εξάλλου, δεν αξίζει πια να κάνει κανείς καμιά θυσία γι’ αυτή την κατάντια που λέγεται "ελληνικό ποδόσφαιρο".

Οι μετοχές μου στην ΠΑΕ ανέρχονται σήμερα περίπου στο 90% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Η καλύτερη λύση θα ήταν να παραχωρηθούν στον Ερασιτέχνη, όμως νομικά αυτό δεν μπορεί να γίνει για ποσοστό άνω του 10%.

Αν κάποιοι ενδιαφέρονται ευχαρίστως τις παραχωρώ, δεν τις πουλώ. Με έναν αδιαπραγμάτευτο όρο όμως: η ομάδα δεν θα παραχωρηθεί σε κάποια από τα λαμόγια που ''ανθούν'' στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε μία τέτοια περίπτωση, καλύτερα να διαλυθεί. Άλλωστε, τον κύκλο της τον έκανε.

Οι οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας, που είναι ενήμερη φορολογικά και ασφαλιστικά, αφορούν σήμερα ένα πολύ μικρό ποσόν στην ντόπια αγορά και κάποιες πολύ μικρές οικονομικές εκκρεμότητες σε παίκτες, οι οποίες προκύπτουν αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της άρνησής τους να αποδεχθούν ότι ανήκουν και αυτοί στην ευρύτερη κατηγορία των ελλήνων εργαζομένων, οι οποίοι μπήκαν σε αναστολή εργασίας από 15/3/20, εξαιτίας της πανδημίας.

Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, όλες αυτές οι οικονομικές υποχρεώσεις, που -επαναλαμβάνω- είναι ελάχιστες θα διευθετηθούν από εμένα στο σύνολό τους.

Ολοκληρώνοντας, πιστεύω ότι θα ήταν άδικο να μην ευχαριστήσω κάποιους Πλατανιανούς, όπως ο Δημήτρης Μαθιουλάκης, ο Μανώλης Τσιριτάκης, ο Χρήστος Πραματευτάκης, ο Γρηγόρης Κοκολαντωνάκης, αλλά και τους ελάχιστους πιστούς φιλάθλους και ειδικότερα τα νέα παιδιά της κερκίδας, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μου, συμπαραστάτες στη δύσκολη διαδρομή
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x