Γερμανία

Έφενμπεργκ: «Δεν είναι ο Κόβατς το πρόβλημα της Μπάγερν»

Την αντίθεσή του σε όσους θέτουν ζήτημα προπονητή στη Μπάγερν εξέφρασε ο εμβληματικός πρώην αρχηγός των Βαυαρών.

Με μόλις τέσσερις νίκες στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές της Bundesliga, η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και προβληματισμός για την φετινή πορεία της ομάδας είναι έκδηλος. Στο στόχαστρο μεγάλης μερίδας των φίλων της βρίσκεται ο προπονητής Νίκο Κόβατς, με τις φήμες για αντικατάστασή του να έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Στο πλευρό του Γερμανού τεχνικού στάθηκε η παλιά δόξα των Βαυαρών, Στέφαν Έφενμπεργκ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως ο Κόβατς είναι ο κατάλληλος προπονητής για τους πρωταθλητές Γερμανίας: «Πολλοί συνδέουν το πρόβλημα με τον Νίκο Κόβατς, αλλά εγώ όχι. Ο Κόβατς είναι σίγουρα ο σωστός προπονητής. Πλέον εναπόκειται στους παίκτες. Μερικές φορές οι παίκτες πρέπει να καθίσουν μαζί χωρίς τον προπονητή και να αναρωτηθούν πώς πηγαίνουν τα πράγματα. Το σημαντικό είναι τώρα η συνοχή».

Όσο για το αγωνιστικό πρόβλημα της Μπάγερν, ο παλιός αρχηγός της ομάδας το εντοπίζει στην άμυνα: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρουν σταθερότητα στην άμυνα. Πρέπει να δουλέψουν».

Ο βασικός στην άμυνα Νίκλας Ζίλε υπέστη ρήξη χιαστού και θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και για τον αντικαταστάτη του ο 51χρονος δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Ζερόμ Μπόατενγκ: «Ο Μπόατενγκ μπορεί να αντικαταστήσει τον Ζίλε, τον εμπιστεύομαι. Δεν πρόκειται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε επίσης να παίξει με τριάδα στην άμυνα ή με τον Χάβι Μαρτίνεθ στην άμυνα αντί για το κέντρο».

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x