Αγγλία

Νίκος Νταμπίζας στον bwinΣΠΟΡ FM:«Oταν σκόραρα σε τρία συνεχόμενα ματς με τη Νιούκαστλ»

Στην εκπομπή «Ο χωροχρόνος του ποδοσφαίρου» μίλησε ο πρώην διεθνής αμυντικός, με αφορμή το ρεκόρ σκοραρίσματος που είχε πετύχει σαν σήμερα το 2000 με τη φανέλα της Νιούκαστλ.

Στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή «Ο χωροχρόνος του ποδοσφαίρου» με τον Δημήτρη Τσακίρη μίλησε ο πρώην διεθνής αμυντικός Νίκος Νταμπίζας, με αφορμή ένα ιδιαίτερο ρεκόρ που είχε πετύχει σαν σήμερα το 2000 με τη φανέλα της Νιούκαστλ.

Συγκεκριμένα, στις 16/1/2000 και στον αγώνα Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον (5-0), έγινε ο πρώτος και μέχρι σήμερα μοναδικός αμυντικός στην ιστορία των «ανθρακωρύχων» που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα ματς.

Επ΄ ευκαρία αυτού του ρεκόρ σκοραρίσματος, λοιπόν, ο Νίκος Νταμπίζας αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα για την πορεία του ως ποδοσφαιριστής, αλλά και στη συνέχεια ως τεχνικός διευθυντής:

Για το ρεκόρ που πέτυχε σαν σήμερα το 2000 με τη φανέλα της Νιούκαστλ: «Στην πορεία των ποδοσφαιριστών υπάρχει η μεγάλη εικόνα που μένει στον καθένα, αλλά υπάρχουν και κάποιες μικρότερες ξεχωριστές στιγμές που θυμάσαι. Αυτή ήταν σίγουρα μία από αυτές, αφού είναι σπάνιο για κεντρικό αμυντικό να πετύχει γκολ σε τρεις συνεχόμενους αγώνες».

Για το αν ήξερε όταν σκόραρε ότι έκανε το ρεκόρ: «Ναι, με είχαν ειδοποιήσει πριν τον αγώνα, ο σερ Μπόμπι Ρόμπσον και οι άλλοι, ότι αν σκοράρω θα κάνω το ρεκόρ».

Για το αν η κατάκτηση του Euro 2004 ήταν η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του: «Ναι, αυτό δεν συζητιέται. Ειδικά αν χωρίσουμε το εθνικό με το διασυλλογικό επίπεδο. Σε επίπεδο συλλόγων, κορυφαία στιγμή ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος με τη Λάρισα το 2007».

Για τη συνύπαρξη με τον σερ Μπόμπι Ρόμπσον, τον οποίο είχε προπονητή στη Νιούκαστλ: «Ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα, που κατάφερνε να είναι καλός προπονητής και σε μια προχωρημένη ηλικία. Ήταν από τους προπονητές εκείνους που περνούσαν όλα από τα χέρια τους, τους managers, πριν διαχωριστούν οι ρόλοι».

Για τη θέση του τεχνικού διευθυντή: «Είναι μια θέση που καθιερώθηκε επειδή έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα πεδία δράσης στο ποδοόσφαιρο. Ο τεχνικός διευθυντής πρέπει να κρίνεται πιο μακροπρόθεσμα για το έργο του, δεν μπορεί να κρίνεται σε κάθε παιχνίδι, πρέπει να έχει έναν ορίζοντα δράσης. Η Ελλάδα πάσχει σε αυτό και δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x