Stoiximan Super League

«Το μυαλό μου μόνο στον Παναθηναϊκό»

Άγνοια για το φημολογούμενο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού δήλωσε ο Σωτήρης Νίνης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6, o μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού τόνισε ότι είναι αφοσιωμένος στην ομάδα του και στον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει τους «πράσινους» να φτάσουν στο νταμπλ. Ο 20χρονος άσος εξέφρασε, παράλληλα, την επιθυμία του να παραμείνει ο Νίκος Νιόπλας στο «τιμόνι» του «τριφυλλιού», ενώ εκθείασε τους Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Άγνοια για το φημολογούμενο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού δήλωσε ο Σωτήρης Νίνης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6, o μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού τόνισε ότι είναι αφοσιωμένος στην ομάδα του και στον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει τους «πράσινους» να φτάσουν στο νταμπλ. Ο 20χρονος άσος εξέφρασε παράλληλα την επιθυμία του να παραμείνει ο Νίκος Νιόπλας στο «τιμόνι» του «τριφυλλιού», ενώ εκθείασε τους Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Νίνης, μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6 και στους Γιώργο Χελάκη και Τάσο Νικολογιάννη, για:

-τους προσωπικούς του στόχους στην αρχή της σέζον:

«Από την πρώτη μέρα που φύγαμε με την ομάδα για την προετοιμασία, πρώτος στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Το τονίζαμε συνέχεια και το επαναλαμβάναμε σε κάθε ευκαιρία. Δουλέψαμε πάρα πολύ από το καλοκαίρι μέχρι και τώρα για να επιστρέψουμε στην κορυφή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε πρωταθλητές».

-την δική του παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα:

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί σε σχέση με τα υπόλοιπα χρόνια, ήμουν καλύτερος σε κάποια πράγματα και βοήθησα περισσότερο. Είχα πει ότι τόσα χρόνια ήμουν επηρεασμένος που δεν έκανα προετοιμασία με την ομάδα. Φέτος ήταν διαφορετικά. Έκανα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αυτό με βοήθησε στο να αποφύγω τους μυϊκούς τραυματισμούς και να έχω μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μου».

-την σχέση του με τους Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα:

«Είναι μεγάλη τιμή που έχουμε στην ομάδα τους Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίβλα. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας αντίστοιχα. Θα καταλάβουμε το μέγεθός τους όταν θα φύγουν από την Ελλάδα. Το να τους έχεις συμπαίκτες και να σου μιλούν, να σε βοηθάνε είναι μεγάλο πράγμα. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Ήθελα να αποδείξω σε όλους αλλά και τον εαυτό μου ότι δεν ήμουν αυτός που είδατε τα δυο τελευταία χρόνια. Ο Τζιμπρίλ με βοήθησε σε πολλά επίπεδα. Με ανεβάζει πολύ η εκτίμησή του και οι συμβουλές του. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και έξω από το γήπεδο είναι φανταστικός. Μην κρίνεται από το ότι κάποιες φορές νευριάζει κατά την διάρκεια των αγώνων. Αυτό δεν έχει καμία σχέση».

-τον προπονητή του, Νίκου Νιόπλια:

«Ο προπονητής και το τεχνικό επιτελείο έκαναν εξαιρετική δουλειά. Όταν έφυγε ο κ. Τεν Κάτε και έμαθα ότι αντικαταστάτης του θα είναι ο κ. Νιόπλιας χάρηκα ιδιαίτερα γιατί ήξερα ποιος είναι από την κοινή μας θητεία στην Εθνική. Ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα και αξίζει να παραμείνει γιατί έχει να δώσει ακόμα πολλά».

-τι άλλαξε φέτος και η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα:

«Φέτος ήμασταν πιο «ομάδα» από την αρχή. Είχαμε αποφασίσει πως οτιδήποτε άλλο εκτός από τον τίτλο θα ήταν καταστροφή. Μπήκαν από την αρχή οι «βάσεις» με ένα πολύ καλό σερί στις πρώτες αγωνιστικές και αυτό μας βοήθησε ψυχολογικά. Παίζαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα. «Πέσαμε» από την κορυφή μόλις δυο φορές και δείξαμε την ανωτερότητά μας σε όλα τα επίπεδα».

-τους μελλοντικούς προσωπικούς του στόχους με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική:

«Στόχος μου αυτή τη στιγμή αλλά και της ομάδας είναι να κατακτήσει και το κύπελλο για να είμαστε απόλυτα επιτυχημένοι και χαρούμενοι στο τέλος της σεζόν. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα, εύχομαι να είμαι και εγώ παρών στο μουντιάλ. Και μόνο που θα είμαι εκεί θα είμαι ικανοποιημένος. Ο,τι καλύτερο έρθει από εκεί και μετά είναι καλοδεχούμενο».

-το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να «χτίσει» δυναστεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Θα σας μιλήσω ειλικρινά. Αυτή τη στιγμή με τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα, ένιωσα για πρώτη φορά ότι είμαστε πραγματικά ομάδα. Ήμαστε μία παρέα, κάνουμε πλάκα και περνάμε όμορφα στα αποδυτήρια. Κανείς δεν αντιπαθεί τον άλλο και όταν μπαίνουμε στο γήπεδο σκεφτόμαστε το πώς θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Όλα ξεκινάνε από εκεί. Όταν είσαι ομάδα και πηγαίνεις βήμα-βήμα μπορείς να πας ψηλά. Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη σχέση που αποκτήσαμε φέτος να την κρατήσουμε. Θα είναι πολύ σημαντικό γιατί μόνο έτσι θα παραμείνουμε κοντά στους στόχους μας και θα τους διεκδικούμε μέχρι τέλους».

-την κριτική που ασκήθηκε μέσα στη χρονιά:

«Κακά τα ψέματα υπήρχαν φορές που η κριτική που ασκούταν στην ομάδα ήταν άδικη. Ακούστηκαν πράγματα που δεν ίσχυαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Για παράδειγμα, τα όσα ακούστηκαν για άσχημες σχέσεις ελλήνων-ξένων δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Στιγμές έντασης πάντα υπάρχουν σε ένα σύνολο, αλλά μέχρι εκεί. Το πιο σημαντικό είναι να αντεπεξέλθεις μετά από τα σχόλια και τις αναποδιές. Αν δεν φανείς δυνατός στις δυσκολίες θα σε πάρει από κάτω. Εμείς στις δύσκολες στιγμές δείξαμε χαρακτήρα και αυτό μας βοήθησε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

-τις συγκρίσεις που γίνονται με τον Δημήτρη Σαραβάκο:

«Είναι πολύ τιμητικό να με συγκρίνουν με τον κ. Σαραβάκο. Είναι μία μεγάλη προσωπικότητα. Έχει γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία της ομάδας. Δεν θα ήθελα να με συγκρίνουν μαζί του. Είναι το μόνο που ζητάω. Θέλω να «χτίσω» το δικό μου όνομα σαν Σωτήρης και τίποτα παραπάνω».

-το φημολογούμενο ενδιαφέρον για την απόκτησή του από ομάδες του εξωτερικού:

«Δεν ξέρω. Αυτά τα γράφουν οι δημοσιογράφοι και από εκεί ενημερώνομαι και εγώ. Δεν γνωρίζω για ενδιαφέρον κάποιας ξένης ομάδας σε επίσημο επίπεδο. Αυτή τα στιγμή κοιτάω μόνο τον Παναθηναϊκό, το συμβόλαιό μου με την ομάδα και το πώς θα τον βοηθήσω για να επιτευχθούν οι στόχοι του»

-το που αφιερώνει το πρωτάθλημα:

«Αφιερώνω το πρωτάθλημα στον κόσμο που ήταν κοντά μας πολύ «δυνατά» και στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Σε σχέση με τα υπόλοιπα χρόνια η προσέλευσή του στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ μεγάλη και συγκλονιστική. Αυτό τα λέει όλα νομίζω. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, έκανε υπομονή πολλά χρόνια και του αξίζει αυτός ο τίτλος. Το αφιερώνω επίσης στους συμπαίκτες μου και στο τεχνικό επιτελείο, την διοίκηση και τον πρόεδρο. Το αξίζουν όλοι γιατί έβαλαν το «λιθαράκι» τους για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x