Stoiximan Super League

Μαύρος και κόσμος φέρνουν επενδυτές

Περίπου 500 φίλοι της ΑΕΚ έσπευσαν να αποκτήσουν εισιτήριο διαρκείας χθες, πρώτη μέρα της εποχής Θωμά Μαύρου στην κεφαλή της ΠΑΕ. Μαγνήτης η ανταπόκριση του κόσμου για επενδυτές, κρούσεις από μεσάζοντες οικονομικά επιφανών φίλων της «Ένωσης». Πιάνει δουλειά σήμερα ο Βαγγέλης Βλάχος. «Να δώσουμε μορφή στο κοινό μας όραμα», δήλωσε στη SportDay.

Περίπου 500 φίλοι της ΑΕΚ έσπευσαν να αποκτήσουν εισιτήριο διαρκείας χθες, πρώτη μέρα της εποχής Θωμά Μαύρου στην κεφαλή της ΠΑΕ.

Και μπορεί οι σχεδόν 65.000 ευρώ που μπήκαν στα ταμεία της ομάδας να μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων αναγκών της «Ένωσης» σε ρευστό, ωστόσο αποτελούν μία νότα αισιοδοξίας μετά από καιρό.

Ο Θωμάς Μαύρος έχει κηρύξει κιτρινόμαυρη επιστράτευση.

Με την πρόσληψη του Βαγγέλη Βλάχου ως προπονητή, την επιστροφή του Βασίλη Τσιάρτα σε ρόλο τεχνικού διευθυντή, αυτή του Χρήστου Κωστή ως γενικού αρχηγού, του Μίμη Παπαϊωάννου ως συμβούλου, αλλά και τη βοήθεια του Κώστα Νεστορίδη, άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά ως ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τη σώσουν. Κι έπεται συνέχεια, καθώς όλοι χρειάζονται.

Βασικό μέλημα της νέας ηγεσίας είναι η εύρεση χρημάτων, κυρίως μέσω των καρτών διαρκείας. Στόχος του Θωμά Μαύρου είναι να φτάσουν τις 20.000 και για το λόγο αυτό θα γίνει οργανωμένα μία καμπάνια για την προώθησή τους σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτή μπροστάρηδες θα είναι οι θρύλοι της ομάδας και είναι σαφές πως από την ανταπόκριση του κόσμου θα κριθεί η σωτηρία της ΠΑΕ σε πρώτη φάση, αλλά και το επίπεδο της ομάδας που θα δημιουργηθεί εν συνεχεία.

Από το περιβάλλον του Θωμά Μαύρου λέγεται ότι από τη μέρα που σήμανε την επιστροφή του στην ΑΕΚ, έχει δεχτεί από μεσάζοντες κρούσεις ευκατάστατων φίλων της ομάδας που έχουν εκφράσει την πρόθεση να βάλουν χρήματα στην ομάδα. Ο ίδιος δεν λέει μεγάλα λόγια, γνωρίζοντας πως ο κόσμος της ΑΕΚ έχει κουραστεί/απογοητευτεί από «λυτρωτές» επενδυτές, γι’ αυτό και κρατά μικρό καλάθι. Γνωρίζει όμως καλύτερα από όλους πως μία ισχυρή ΑΕΚ με συσπειρωμένο κόσμο και 20.000 ή περισσότερα διαρκείας, θα είναι σαφώς πολύ περισσότερο ελκυστική επενδυτικά για οποιονδήποτε.

Πιάνει δουλειά ο Βλάχος

Σήμερα θα επισημοποιηθεί η πρόσληψη του Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο της ΑΕΚ. Μετά τη χθεσινή συμφωνία με τον Θωμά Μαύρο, ο 50χρονος τεχνικός θα περάσει σήμερα από τα γραφεία της ΠΑΕ στα Σπάτα για να πιάσει δουλειά υπογράφοντας για 1+1 χρόνο.

«Τα βρήκαμε σε όλα με τον Θωμά», είπε στη SportDay ο Βαγγέλης Βλάχος και πρόσθεσε: «Έχουμε την ίδια φιλοσοφία και είπαμε να προχωρήσουμε άμεσα για να δώσουμε μορφή στο κοινό μας όραμα. Οταν ο Μαύρος πήγε την κουβέντα στο οικονομικό, το έκοψα γιατί δεν το κάνω για τα λεφτά. Θέλω να βοηθήσω την ΑΕΚ και είμαι περήφανος που ο Θωμάς με εμπιστεύεται. Έχουμε την ίδια ΑΕΚτζίδικη φιλοσοφία. Θα είμαι εδώ για όσο μου ζητήσει. Είτε αυτό είναι για ένα μήνα είτε για ένα χρόνο».

Όλα στη… θεωρία

Με την πρόσληψη προπονητή θα τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός της ομάδας για τη νέα σεζόν. Αυτός εξαρτάται από το αν η Σούπερ Λίγκα δεχτεί να γίνουν πιο ήπιες οι συνέπειες για τις ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, επιτρέποντας έναν περιορισμένο αριθμό μεταγραφών και ανανεώσεων για παίκτες άνω των 22 ετών και ξένους.

Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, η ΑΕΚ χρειάζεται φορολογική ενημερότητα για να κάνει μεταγραφές ή να βγάλει δελτία σε παίκτες που θα προωθήσει από τη δεύτερη ομάδα. Κι ασφαλώς απαιτούνται χρήματα, όχι μόνο για μεταγραφές, αλλά σε πρώτη φάση για να πληρωθούν οι 18 παίκτες που έχουν απομείνει στο ρόστερ. Συνεπώς οποιαδήποτε ονοματολογία στην παρούσα φάση απλώς δεν έχει νόημα.

* Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ραντεβού με τους εκπροσώπους της κινεζικής εταιρείας που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και αφήνουν «παράθυρο» οικονομικής ενίσχυσης της ΠΑΕ με τη μορφή χορηγίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x