Stoiximan Super League

Άστραψε και… Γρόντη-ξε!

Δε σκότωσε κανένα θηρίο. Δεν έγινε ομαδάρα. Γίνεται σταθερά όμως ο λόγος για να χαμογελά ο κόσμος της ΑΕΚ. Με τον Γροντή να κάνει όργια και τον Παυλή δυναμική επανεμφάνιση, τα μωρά της «Ένωσης» πήραν την πρώτη τους νίκη με 3-1 επί της Ρέξαμ. Η εξαιρετική απόδοση του β' μέρους (με τρία γκολ, ένα δοκάρι κι ένα γκολ που δε μέτρησε) έκανε τον Βλάχο να τρίβει τα χέρια για τη βελτίωση της ομάδας του.

Σίγουρα δεν σκότωσε κανένα θηρίο.

Δεν έγινε ομαδάρα.

Γίνεται σταθερά όμως ο λόγος για να χαμογελάει ο κόσμος της ΑΕΚ.

Με τον Γροντή να κάνει όργια και τον Παυλή δυναμική επανεμφάνιση, τα μωρά της «Ένωσης» πήραν την πρώτη τους νίκη με 3-1 επί της Ρέξαμ.

Η εξαιρετική απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου (με τρία γκολ, ένα δοκάρι κι ένα γκολ που δε μέτρησε) γύρισε το ματς κι έκανε τον Βλάχο να τρίβει τα χέρια του για τη βελτίωση της ομάδας του.

Οι Παπαδημητρίου και Καλογέρης τα άλλα γκολ της «Ένωσης», που έχασε ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Πώς έπαιξε

Με αλλαγές (τόσο σε σύστημα, όσο και σε πρόσωπα) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Βαγγέλης Βλάχος. Δεδομένης λοιπόν της απουσίας του Μπουγαΐδη και της απόφασής του να δοκιμάσει και το 4-3-3, ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε ως εξής την «Ένωση»:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσαμουρλίδης, Ματεντζίδης, Γιάγκο και Αρκούδας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρίκκα, Λαγός και Γκερέιρο και στην τριάδα της επίθεσης οι Κουρέλας (αριστερά), Φούντας (δεξιά) και Σταματής (κορυφή).



«ΑΕΚάρα… βάλε ένα γκολ»

Στην Αγγλία έπαιζε η ΑΕΚ, αλλά… με σκωτσέζικο ντους ξεκίνησε το παιχνίδι. Δεν χρειάστηκε λοιπόν ούτε ένα λεπτό για να πάρει την «κρυάδα», όταν ο Μπράουν βόλταρε στην περιοχή, επιβεβαίωσε πόσο πολύ έλειπε από ‘κει ο Μπουγαΐδης και κέρασε το γκολ στον Ράστον. Αντίθετα, χρειάστηκε λίγο χρόνο (και άμεση αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1) για να συνεχίσει η «Ένωση» τις εντυπώσεις που ζέσταναν τους φίλους της στα προηγούμενα φιλικά.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, λοιπόν, απόπειρες να παίξει κάθετα και πολλά σουτ έξω από την περιοχή, η ΑΕΚ έγινε αρκετά απειλητική. Όσο εύκολα έφτιαχνε φάσεις όμως, άλλο τόσο τις σπαταλούσε. Έτσι, οι καλές ευκαιρίες των Τσαμουρλίδη (ωραία μπαλιά του Λαγού) και Σταματή (από προσωπική ενέργεια κι έπειτα από κάθετη του Γκερέιρο) επιβεβαίωναν την υπεροχή της ΑΕΚ. Επιβεβαίωναν όμως και τον Βαγγέλη Βλάχο, που χαρακτηρίζει μεγαλύτερη ανάγκη της ομάδας το εύκολο γκολ.

Ξεμπούκωσε…

Αν η ΑΕΚ έμοιαζε απειλητική στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο έμοιαζε με… Μπαρτσελόνα! Και οπωσδήποτε ρόλο σ’ αυτό έπαιξε και η (χαμηλή) δυναμικότητα του αντιπάλου. Το ενθαρρυντικό ωστόσο για την «Ένωση» ήταν πως συνέχιζε να τον πιέζει με πράγματα που έμοιαζαν «δουλεμένα». Διότι δεν ήταν μόνο η ισοφάριση του Παπαδημητρίου -προϊόν εξαιρετικής μπαλιάς του Γκερέιρο και επίσης εξαιρετικής σέντρας του (καλού σήμερα) Λαγού. Ήταν και οι ωραίοι συνδυασμοί που έφερναν συνεχώς τους «κιτρινόμαυρους» σε θέση βολής.

Πότε με τις εξαιρετικές εμπνεύσεις του Γροντή. Πότε με τους συνδυασμούς του με τον κινητικότατο Παυλή. Πότε με τις «μπούκες» του (εκ νέου διακριθέντα) Καλογέρη. Χρειάστηκε λοιπόν απλά να «ζωγραφίσει» ο Γροντής τον γκολκίπερ (υπέροχο σκαφτό σουτ) για να ξεμπουκώσει ακόμα περισσότερο η ΑΕΚ. Κι έχοντας ένα δοκάρι (με τον Νικολιά) κι ένα ακόμα γκολ (με κοντινό σουτ του Καλογέρη) να κλείσει με… στιλ την πρώτη της φετινή νίκη.

Δείτε πως παρακολουθήσατε live την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr.

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Κωνσταντόπουλος (69’ Μοσχονάς), Τσαμουρλίδης, Ματεντζίδης (79’ Αγκιριμπά), Γιάγκο (27’ λ.τ. Γροντής), Αρκούδας, Ρίκκα, Λαγός, Γκερέιρο (76’ Νικολιάς), Κουρέλας (46’ Παπαδημητρίου), Φούντας (61’ Καλογέρης), Σταματής (46’ Παυλής)





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x