Stoiximan Super League

Κομβικό ντέρμπι στη Λεωφόρο και η δύσκολη έξοδος της ΑΕΚ στην Τρίπολη

Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα για την 11η αγωνιστική στη Super League 1, με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις και ενδιαφέροντα στατιστικά.

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με το σημαντικότερο παιχνίδι να διεξάγεται στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Το ντέρμπι των «αιωνίων» είναι ένα κομβικό παιχνίδι, καθώς αν κερδίσει το «τριφύλλι» θα κάνει το 11/11 και θα ξεφύγει κι άλλο από τους Πειραιώτες.

Αν όμως κερδίσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας, τότε θα βάλουν τέλος σε αυτό το απίστευτο σερί με 10 σερί νίκες των «πράσινων», μειώνοντας στους 7 βαθμούς τη διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Ενδιαφέρον, όμως, το παιχνίδι έχει και για την ΑΕΚ, η οποία μία ώρα αργότερα δοκιμάζεται στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

Προτεραιότητα για την «Ένωση» έχει το δικό της παιχνίδι, όμως έχει μεγάλη σημασία για εκείνη τι θα συμβεί και στο ντέρμπι της Λεωφόρου που θα μπορέσει να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό και να ξεφύγει κι άλλο από τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι που κάνει «σέντρα» σήμερα διεξάγεται στο Αγρίνιο ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Λεβαδειακό.

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός


Δεν υπάρχει ισοπαλία στις επτά αναμετρήσεις που έχουν δώσει ο Παναιτωλικός με το Λεβαδειακό για την Super League, καθώς σε επτά ματς μετρά 4 νίκες η ομάδα του Αγρινίου και 3 νίκες ο Λεβαδειακός.

Μάλιστα αυτή η μεταξύ τους παράδοση στο Αγρίνιο τους ακολουθεί και στις αναμετρήσεις για την δεύτερη κατηγορία, όπου υπάρχει μόλις μια ισοπαλία εκεί σε 10 ματς, με τον Παναιτωλικό να έχει επικρατήσει στα άλλα επτά και τον Λεβαδειακό να έχει πάρει δύο νίκες.

Η πρώτη τους συνάντηση γενικά ήταν για την Β’ Εθνική στις 21 Οκτωβρίου 1962 με νίκη του Παναιτωλικού με 1-0 με γκολ του Παπαποστόλου στο 35ο λεπτό.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2012 ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκαν για την Super League με τον Λεβαδειακό αυτή τη φορά να παίρνει τη νίκη με 2-0 μέσα στο Αγρίνιο, χάρη σε δύο τέρματα του Ναπολεόνι στο πρώτο ημίχρονο.

Στα πέντε από τα ματς έχει σκοράρει μόνο ο ένας από τους δύο αντιπάλους και το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 2-0, με τον Παναιτωλικό να έχει δύο με αυτό το σκορ και τον Λεβαδειακό μια.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός


Σχεδόν απόλυτη ισορροπία παρατηρείται στις νίκες, στα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, όταν γηπεδούχοι είναι οι Πράσινοι. Τα παιχνίδια ανάμεσα τους μάλιστα δεν έχουν πολλά γκολ, με τα 10 από τα 66 να έχουν τελειώσει 0-0, ενώ συνολικά ο μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι είναι μόλις στο 2,01.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 1-1, με 13 εμφανίσεις, ενώ μόλις τρεις φορές ο Παναθηναϊκός και τέσσερις ο Ολυμπιακός έχουν σημειώσει από τρία και πάνω γκολ σε ένα παιχνίδι.

Κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει σημειώσει χατ τρικ σε αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ενώ από δύο τέρματα στην ίδια αναμέτρηση έχουν οι Μασούρας, Ελ Αραμπί, Τζιμπούρ, Σισέ, Καραπιάλης, Βαζέχα, Άλβαρες και Αντωνιάδης.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει επικρατήσει στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, όλα την περσινή σεζόν για το πρωτάθλημα και τα Playoffs του πρωταθλήματος.

Οι αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας ολοκληρώθηκαν με δύο ισοπαλίες χωρίς τέρματα, ενώ στα Playoffs οι Πράσινοι επικράτησαν δύο φορές, εντός και εκτός έδρας.

Οι νίκες φιλοξενούμενων στα ντέρμπι τα τελευταία χρόνια είναι σπάνιες, αφού μόλις στα τρία από τα τελευταία 19 ματς έχει ηττηθεί ο γηπεδούχος. Στα τελευταία 19 υπάρχουν δέκα νίκες γηπεδούχων, έξι ισοπαλίες και τρεις νίκες φιλοξενούμενων.

Οι περισσότερες νίκες του Παναθηναϊκού (9) και οι περισσότερες του Ολυμπιακού (7) είναι με σκορ 1-0, ενώ μόλις σε τέσσερις αναμετρήσεις υπήρξε ισοπαλία με τέσσερα γκολ (2-2).

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ


Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε την ιστορία του απέναντι στην ΑΕΚ με νίκη, αφού στο παρθενικό τους παιχνίδι, στις 6 Ιανουαρίου 2008 επικράτησε με 2-1 χάρη στα γκολ των Φιλομένο και Ζεάν, ενώ για για τους Κιτρινόμαυρους είχε σκοράρει ο Μπλάνκο.

Η ΑΕΚ στην δεύτερη της επίσκεψη εκεί επικράτησε με 1-0 με γκολ του Μαϊστόροβιτς λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση.

Κατά κύριο λόγο στα πρώτα χρόνια υπάρχουν εναλλαγές στα αποτελέσματα των δύο ομάδων και ο Αστέρας Τρίπολης ήταν ο πρώτος που δημιούργησε ένα μικρό σερί με πέντε παιχνίδια χωρίς ήττα, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η ΑΕΚ πήρε τη σκυτάλη από το σερί του Αστέρα και μετρά πέντε διαδοχικές επισκέψεις στην Αρκαδία χωρίς να ηττηθεί και έχει δύο ισοπαλίες στα τελευταία της ματς εκεί και τρεις νίκες πριν από αυτές.

Ο Πέκχαρτ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει βρει δίχτυα δύο φορές στο ίδιο ματς με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ οι Μπαράλες και Ανσαριφάρντ οι μόνοι που έχουν σκοράρει σε διαδοχικά παιχνίδια για την ομάδα τους.

Μόλις δύο από τα 14 παιχνίδια τους τελείωσαν χωρίς γκολ, ενώ οι τρεις από τις πέντε νίκες της ΑΕΚ στην Τρίπολη είναι χωρίς να δεχθεί γκολ.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο 5 Νοεμβρίου
Λαμία-Βόλος 2-2
ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2
Ατρόμητος-Άρης 0-0
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Κυριακή 6 Νοεμβρίου
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός (16:00, CS1HD)
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (19:30, CS1HD)
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (20:30, NS PRIME)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική

Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Άρης-Λαμία (20:00)

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (17:00)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (18:00)
ΑΕΚ-ΟΦΗ (20:00)
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (20:00)

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα (19:00)
Ιωνικός-ΠΑΟΚ (21:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x