Stoiximan Super League

Super League: Άρης-Ολυμπιακός και η «αποστολή» του ΠΑΟΚ

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη και τον αγώνα του ΠΑΟΚ στον ΟΦΗ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα του Άρη, όπου και οι δύο ομάδες «καίγονται» για τη νίκη στο παιχνίδι που θα γίνει στις 20:00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης θα υποδεχθεί για 62η φορά τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και στις προηγούμενες 61 αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει μια μικρή υπεροχή, αφού έχει επικρατήσει στα 22 ματς, ο Άρης έχει 17 νίκες και 22 αναμετρήσεις τους έχουν τελειώσει ισόπαλες.

Το μεταξύ τους δημοφιλέστερο σκορ, όμως, είναι το 0-0 και σε 13 από τις αναμετρήσεις τους δεν έχει σημειωθεί γκολ. Υπάρχουν ακόμη πέντε ισοπαλίες με 1-1, ενώ τέσσερις φορές έχει σημειωθεί και σκορ 2-2.

Οι περισσότερες νίκες του Άρη είναι με 1-0, αφού έχει επικρατήσει επτά φορές με αυτό το σκορ, ενώ το δημοφιλέστερο για τις νίκες του Ολυμπιακού είναι πάλι το 1-0 με έξι εμφανίσεις.

Δύο σερί έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο Άρης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αφού παρέμεινε για εννέα διαδοχικά ματς. Την πρώτη φορά ήταν από το 0-0 της 9ης Φεβρουαρίου 1975, μέχρι και τις 18 Μαρτίου 1984 που ηττήθηκε με 3-2. Σε αυτό το διάστημα είχε 4 νίκες – 5 ισοπαλίες. Το δεύτερο ήταν από τις 3 Ιανουαρίου 1988 που ηττήθηκε 2-1 μέχρι τις 8 Μαΐου 2000 πάλι με ήττα 1-0. Πάλι ο απολογισμός ήταν 4 νίκες – 5 ισοπαλίες.

Το άλλο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στο Ηράκλειο, εκεί όπου ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Για 46η φορά θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες, με τους Κρητικούς να έχουν χτίσει μια σημαντική παράδοση στο παρελθόν και τον «Δικέφαλο του Βορρά» να προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση τα τελευταία χρόνια.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Κρήτη στις 2 Φεβρουαρίου 1969, στην πρώτη συμμετοχή του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική και η αναμέτρηση τελείωσε ισόπαλη 1-1 χάρη στα γκολ των Παπουτσάκη και Μητράκα.

Ο ΟΦΗ διατήρησε το εντός έδρας αήττητό του για επτά ματς και η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στην Κρήτη έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1980 με δύο γκολ του Βασίλη Βασιλάκου.

Την αμέσως επόμενη σεζόν, ο ΠΑΟΚ σημείωσε δεύτερη διαδοχική νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Χρήστου Δημόπουλου στο 85ο λεπτό.

Το πρόγραμμα ανοίγει από την Λιβαδειά, όπου ο τοπικός Λεβαδειακός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί έντεκα φορές σε επίπεδο Super League, ενώ έχουν συναντηθεί ακόμη μια φορά για την Β’ Εθνική και μια στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μάλιστα, οι δύο ομάδες είχαν κερδίσει μαζί την άνοδο στην Super League και το 2006-07 αναμετρήθηκαν για την Β’ Εθνική με τον Λεβαδειακό να επικρατεί 1-0 χάρη στο γκολ του Στάθη Καραμαλίκη μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης.

Την επόμενη σεζόν, το πρώτο τους ματς για την Super League τελείωσε ισόπαλο 0-0 και είναι μαζί με αυτό της σεζόν 2012-13, τα μόνα που δεν έχει σημειωθεί τέρμα σε αναμέτρηση που είναι γηπεδούχος ο Λεβαδειακός.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό μεταξύ του Βόλου και του Ιωνικού. Τρεις φορές έχουν συναντηθεί ο Βόλος και ο Ιωνικός ανεξάρτητα έδρας και όλα τα παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Οι δύο αναμετρήσεις τους για την κανονική διάρκεια της Super League ολοκληρώθηκαν με 1-1, ενώ εκείνο για τα Playouts ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2.

Ο Βασίλης Μάντζης έχει σκοράρει στα δύο από τα τρία αυτά ματς και μάλιστα στο 2-2 των Playouts σημειώσει και τα δύο γκολ του Ιωνικού. Για την ομάδα του Βόλου ο Όροζ ήταν εκείνος που είχε επανάληψη, αφού σκόραρε τόσο στο ματς του πρώτου, όσο και του δεύτερου γύρου.

Οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν σε άλλη κατηγορία, ούτε η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος τους έχει φέρει αντιμέτωπους.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής


Σάββατο (17/09)
Ατρόμητος-Λαμία 0-0
Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-2
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Κυριακή (18/9)
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης (18:00, Novasports 2)
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (19:00, Cosmotesport 1)
Άρης-Ολυμπιακός (20:00, Novasports Prime)
Βόλος-Ιωνικός (21:00, Cosmotesport 2)

Επόμενη αγωνιστική


ΑΕΚ-Ιωνικός
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ
Βόλος-Άρης
Ολυμπιακός-Ατρόμητος
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός
Λαμία-Λεβαδειακός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x