Stoiximan Super League

Το sport-fm.gr στην προπόνηση της ΑΕΚ: Το… διασκεδαστικό πρέσινγκ και τα βελτιωμένα τελειώματα

Η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και το sport-fm.gr βρέθηκε στην ανοικτή προπόνησή της στα Σπάτα για να σας μεταφέρει πλάνα από τη δουλειά των παικτών του Ματίας Αλμέιδα.

Και τώρα ντέρμπι «δικεφάλων» για την ΑΕΚ!

Το «τρένο» του Ματίας Αλμέιδα συνέχισε με... σπασμένα τα φρένα και στη Λιβαδειά (δίνοντας... λίγο παραπάνω γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο), παρέμεινε στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο πρώτο ντέρμπι στην «Αγια-Σοφιά - OPAP Arena», εκείνο με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (30/10, 19:30) για τη 10η αγωνιστική της Super League 1.

Οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν για δουλειά στα Σπάτα και σχεδόν όπως κάθε Τετάρτη επί εποχής «Πελάδο» (ανάλογα και με το πρόγραμμα αγώνων τους) άνοιξαν τις πόρτες στα Μέσα.

Το sport-fm.gr βρέθηκε και σήμερα (26/10) στην ανοικτή προπόνηση της ΑΕΚ και σας μεταφέρει πλάνα και στοιχεία από τη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα και των ποδοσφαιριστών του.

Να σημειωθεί πως αρχικά στον αγωνιστικό χώρο του Σεραφειδείου βγήκαν οι Τσούμπερ, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ και Χατζισαφί για ατομικό και στη συνέχεια έπραξε αναλόγως και ο Μοχαμάντι.

Το ξεκίνημα της προπόνησης περιελάμβανε αρκετή δουλειά στο γυμναστήριο. Μόλις οι παίκτες πάτησαν χορτάρι και αφού πραγματοποιήθηκε προθέρμανση, το πρόγραμμα άρχισε με παιχνίδι μεταβιβάσεων και πρέσινγκ, με δύο επτάδες και τέσσερα μικρά τέρματα.

Από τη μία ήταν οι Βίντα, Μουκουντί, Φράνσον, Μάνταλος, Πινέδα, Ελίασον και Κοσίδης και από την άλλη οι Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Γαλάνοπουλος και Γκατσίνοβιτς. Την ίδια ώρα o Κάρλος Ρόα δούλευε με τους τερματοφύλακες, ενώ οι Αραούχο, Λιβάι και Σιμάνσκι έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης, με τον τελευταίο να παίρνει τη θέση του Βίντα ύστερα από λίγη ώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αργεντινός τεχνικός καταφέρνει να ενσωματώνει αυτό το -σημαντικό για το αγωνιστικό του σχέδιο- κομμάτι δουλειάς (πρέσινγκ για άμεση ανάκτηση) μέσα σε παιχνίδι, με τους ποδοσφαιριστές του να το διασκεδάζουν.

Εν συνεχεία, δόθηκε έμφαση στο build up από πίσω (με ανάπτυξη από τον άξονα και από τα άκρα). Μια αμυντική τετράδα (Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Σιντιμπέ, από δεξιά προς τα αριστερά), με τη συμμετοχή δύο χαφ (Γιόνσον και Γαλανόπουλος) τα οποία πατούσαν περιοχή για την ολοκλήρωση των φάσεων. Στις θέσεις των δύο τελευταίων μπήκαν και οι Μάνταλος και Κοσίδης, με την τελική εξάδα να αποτελούν οι Πινέδα, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Μάνταλος (από δεξιά προς τα αριστερά) έχοντας μπροστά τους στον άξονα τους Φράνσον και Γιόνσον. Παράλληλα, οι υπόλοιποι δούλευαν τη φυσική τους κατάσταση.

Το τελευταίο κομμάτι του προγράμματος εστίασε σε διαφορετικές ασκήσεις τελειωμάτων, όπου -σημειωτέων- οι ποδοσφαιριστές του Αλμέιδα έδειξαν μεγάλο βαθμό ευστοχίας (σε σχέση και με ορισμένες τελευταίες τους αναμετρήσεις).

Δείτε πλάνα από το πρώτο κομμάτι της προπόνησης της «Ένωσης»:





Παιχνίδι -με πολλή διάθεση- από τον Ματίας Αλμέιδα και το επιτελείο του υπό το… άγρυπνο βλέμμα του Μπρούνο Άλβες!



Συμμετέχει και σε ασκήσεις των παικτών ο Αλμέιδα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x