Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Παναθηναϊκός στο άψε-σβήσε με λάμψη Αϊτόρ και ένα… τσουβάλι ευκαιρίες

Τα σημεία-κλειδιά από το Απόλλων-Παναθηναϊκός με τα μάτια του προπονητή της εξέδρας.

Άνετο διπλό τετράδας για τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη, με εξαιρετικό Αϊτόρ και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, έχοντας μακράν κορυφαίο τον Ισπανό άσο και πολλές καλές στιγμές για ακόμα πιο ευρεία νίκη.

Αναλυτικά τα σημεία κλειδιά μέσω του προπονητή της εξέδρας:

* Παναθηναϊκός από ημίχρονο: Σχεδόν ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για το «τριφύλλι». Με δύο γκολ πριν το 20λεπτο, οι «πράσινοι» έκαναν από νωρίς τη μισή και παραπάνω δουλειά. Πρόκειται για κάτι που τους έχει λείψει στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Αφού ακόμα και στα καλά τους παιχνίδια, δεν έχουν καταφέρει να «καθαρίσουν» από νωρίς. Τα δύο πέναλτι με Παλάσιος και Αϊτόρ δίνουν ισχυρό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, που έβγαλαν βάρος από τις πλάτες τους πριν την ανάπαυλα. Θα ήταν ευλογία για τον Γιοβάνοβιτς να εξαργύρωνε και σε άλλα παιχνίδια την ανωτερότητά της η ομάδα του. Έστω και αν στη συνέχεια παρουσιάστηκε εντελώς αποτελεσματική.

* Ο… αδικημένος Αϊτόρ: Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ισπανό, ο οποίος για ακόμη ένα παιχνίδι στη φετινή σεζόν ξεχώρισε από πλευράς Παναθηναϊκού και ενώ πέρυσι ήταν στον… πάγο. Κόντρα στον Απόλλωνα έκανε σχεδόν τα πάντα. Η στατιστική λέει ένα γκολ, αλλά έχει κάνει πολλά παραπάνω. Κέρδισε το πρώτο πέναλτι του Παναθηναϊκού, το οποίο έκανε γκολ ο Παλάσιος, έβαλε το δεύτερο με άψογη εκτέλεση, στην οποία δεν θα μπορούσε να έχει απάντηση ο Βέρχουλστ. Έχει εμπλοκή στο 0-3 με το αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη, αλλά αυτό είναι το… λιγότερο από όσα έκανε απόψε για το «τριφύλλι» στη Ριζούπολη. Έφτιαξε τις περισσότερες φάσεις του Παναθηναϊκού και έχει δώσει τρία έτοιμα γκολ, αλλά τους… στερούν ισάριθμες ασίστ οι συμπαίκτες. Σερβίρει στον Γκατσίνοβιτς το 0-3 στο 32’, αλλά ο Σέρβος πήγε να σιγουρέψει με ντρίπλα το γκολ και δεν τα κατάφερε. Τέσσερα λεπτά μετά κουβαλάει την μπάλα από το κέντρο και με τακουνάκι σερβίρει στον Ιωαννίδη, ο οποίος κλωτσάει την ευκαιρία. Όπως και ο Χατζηγιοβάνης στο 79’. Σίγουρα θα τρίβει τα χέρια του με τον Αϊτόρ ο Γιοβάνοβιτς.

* 0-3 αντί για…: Ο Παναθηναϊκός έβαλε από νωρίς τις βάσεις για νίκη κόντρα στον Απόλλωνα με το 0-2 στο 17’, αλλά στη συνέχεια σπατάλησε ένα κάρο ευκαιρίες. Το διπλό «κλείδωσε» οριστικά στο 87’ με το αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη, ενώ θα μπορούσε να είχε… σφυρίξει νωρίτερα τη λήξη. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη επειδή δεν εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις του. Έχει χάσει έξι μεγάλες ευκαιρίες μέσα στο παιχνίδι. Οι μισές από αυτές είναι από εκείνες, τις οποίες λες ότι ΠΡΕΠΕΙ να μπουν. Σήμερα δεν κόστισε η αναποτελεσματικότητα στους «πράσινους», άλλη φορά, όμως, που δεν θα έχει βρει νωρίς το γκολ η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, μπορεί να το πληρώσει το «τριφύλλι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x