Stoiximan Super League

Έβγαλε νοκ άουτ τον Ατρόμητο και εδραιώθηκε στην εξάδα ο Αστέρας!

Φουλ για εξάδα ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες καθάρισαν με... συνοπτικές διαδικασίες τον Ατρόμητο (3-1) σε ένα εξαιρετικό ματς και έγιναν το απόλυτο αφεντικό για τα playoffs!

Aποφασισμένος να επιστρέψει στα playoffs ο Αστέρας! Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, επέβαλε τον «νόμο» της Τρίπολης κάνοντας... ρουά-ματ για την εξάδα κόντρα στον Ατρόμητο τον οποίο νίκησε με σκορ 3-1 για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League!

«Καυτός» Kρεσπί, εκτέλεσε με δυο γκολ την ομάδα του Περιστερίου μετά από τρεις τελικές, μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν με τον Βέργο να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι. Αυτογκόλ του Καστάνιο το 2-1 του Ατρομήτου, επισφράγισε την σπουδαία του εμφάνιση με εκπληκτικό γκολ ο Νίκος Καλτσάς. Άτυχος, ο Κούντε που είχε δοκάρι και δεν κατάφερε να επιβραβευθεί για το τρομερό ματς που έκανε.

Aνώτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια του ματς οι Αρκάδες που προσπέρασαν ξανά τη Λαμία στη βαθμολογία με δύο βαθμούς (29 έναντι 27) και έχουν πλέον το πάνω χέρι για την επιστροφή τους στα playoffs μετά τη σεζόν 2020-21.

Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος, έμεινε στο -9 από την έκτη θέση και πλέον στρέφει την προσοχή του στη ρεβάνς της Τετάρτης (31/1) με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, όπου θέλει να υπερασπιστεί το υπέρ του 2-1 από το πρώτο ματς.


Στο μυαλό των κόουτς:

Με το 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Γραμματικάκης στην εστία, με τους Λύρατζη, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Στον άξονα Μουνάφο και Γιαμπλόνσκι με τον Μπαρτόλο σε ρόλο δεκαριού, ενώ πίσω από τον Μιριτέλο, ήταν ο Καλτσάς από τα δεξιά και ο Κρέσπι από τα αριστερά.

Για τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς επέμεινε στο 4-3-3. Ο Τσιντώτας στα γκολπόστ, με τους Κυβρακίδη, Ασεβέδο, Τζαβέλλα, Ντε Μποκ στα μετόπισθεν. Τριάδα στα χαφ με «εξάρι» τον Κούντε και εσωτερικούς τους Έρλινγκμαρκ και Έντερ. Στην επίθεση, δεξιά ο Ρομπάιγ, αριστερά, ο Βαλένσια και κορυφή ο Βέργος.

Το ματς:

Aναγνωριστικά τα πρώτα δέκα λεπτά στο ματς με τις δυο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές στα μετόπισθεν, ποντάροντας στη γρήγορη τους ανάπτυξη στο transition.

Περισσότερες πρωτοβουλίες ωστόσο, πήραν οι παίκτες του Ατρομήτου στην εκκίνηση του ματς, προσπαθώντας περισσότερο από τον άξονα να απειλήσουν τον Αστέρα. Η πρώτη τελική του ματς, κατεγράφη στο 16ο λεπτό. Ο Έντερ, πήρε την μπάλα και με κάθετη πάσα, βρήκε τον Βέργο, ο οποίος διένυσε μερικά μέτρα, πάτησε περιοχή, πλάσαρε από δύσκολη θέση αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Γραμματικάκη.

Ωστόσο κόντρα στη ροή του ματς, ο Αστέρας ήταν εκείνος που πήρε κεφάλι στο σκορ. Οι Αρκάδες αναπτύχθηκαν υπέροχα από τα δεξιά, με τον Λύρατζη και τον Μπαρτόλο να συνδυάζονται, η μπάλα έφτασε στον Καλτσά στα δεξιά, αυτός έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κρεσπί να πλασάρει στην κίνηση για το 1-0. Η φάση εξετάσθηκε μέσω VAR για offside, με το γκολ να μετρά κανονικά.

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος

O Aτρόμητος, προσπάθησε να αντιδράσει ψάχνοντας τον Βέργο και τον Βαλένσια με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της αρκαδικής άμυνας, η οποία με πρωταγωνιστή τον Καστάνιο, πρόβαλε αντίσταση συνεχώς.

Στο 34' όμως ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Ίλιτς να φέρει το ματς στα ίσα, αφού ο Μουνάφο, με άτσαλο μαρκάρισμα, έριξε στο έδαφος τον Έντερ κάνοντας πέναλτι και βάζοντας τα με τον εαυτό του γνωρίζοντας ότι έκανε την παράβαση. Ο Βέργος πήρε την μπάλα να εκτελέσει, ωστόσο η επιλογή του ήταν κάκιστη, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ και το 1-0 υπέρ του Αστέρα να παραμένει.

Το ματς πήρε «φωτιά» από το σημείο εκείνο και έπειτα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και με τον Αστέρα να καταγράφει μια καλή τελική στο 38'. Ακόμη μια ορθολογική ανάπτυξη από τα δεξιά στο transition με τον Μπαρτόλο να μοιράζει δεξιά στον Καλτσά, ο Έλληνας εξτρέμ έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του σκόρερ, Κρεσπί, πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος

Η «απάντηση» του Ατρομήτου στις ευκαιρίες ήρθε στο 42' με τον Βέργο να παίρνει την μπάλα έξω από την περιοχή και να εφορμά, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γραμματικάκη με το 1-0 να μένει ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές για κάποια από τις δυο ομάδες η εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου στην Τρίπολη με τον Αστέρα να κάνει μια επίσκεψη στα καρέ του Τσιντώτα και τον Μιριτέλο στο 47' να προσπαθεί με ένα φιλόδοξο σουτ από το κέντρο να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν κατέβασαν ταχύτητα και στο 52' έφτασαν μια ανάσα από το 2-0. Ο Καλτσάς σε μια από τις γνωστές του επελάσεις από τα δεξιά έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Μπαρτόλο έβαλε την προβολή με τον Τσιντώτα να αντιδρά στέλνοντας την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και εν συνεχεία κόρνερ. Από την εκτέλεση όμως του Μπαρτόλο, η μπάλα έφτασε στον Μιριτέλο, που έκανε γυριστή κεφαλιά, βρήκε τον Κρεσπί που από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0. Ωστόσο ούτε εδώ... γλιτώσαμε το VAR με τους Σιδηρόπουλο και Τζήλο να χρονοτριβούν ώστε να εξετάσουν αν υπάρχει οφσάιντ στη φάση, με το γκολ να μετρά με πολλή καθυστέρηση.

0

Ο Ατρόμητος ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και αφού προειδοποίησε με τον Ντε Μποκ στο 61' με κεφαλιά, έφτασε στη μείωση του σκορ τρία λεπτά αργότερα. Ο Ντιρκς που μόλις είχε μπει στο ματς, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό πόδι, σημαδεύοντας τον Ντε Μποκ στο δεύτερο δοκάρι, αυτός έκανε την κεφαλιά, ο Γραμματικάκης απέκρουσε, αλλά έστειλε την μπάλα στον Καστάνιο, που άθελα του την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1.

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 3-1

Ωστόσο πριν οι πανηγυρισμοί κοπάσουν και μετά από ορισμένες κινήσεις από τον πάγκο, ο Αστέρας απέκτησε ξανά το «μαξιλαράκι» των δυο τερμάτων. Φοβερή αντεπίθεση με τον Ζουγλή να φεύγει από τα αριστερά και να πασάρει στον Κρεσπί, αυτός άλλαξε ξανά με τον νεαρό, που είδε τον Καλτσά και αυτός με δεξιά «οβίδα» εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Τσιντώτα για το 3-1 στο 77'.



Η ομάδα του Περιστερίου, δεν πτοήθηκε και επιχείρησε να μπει άμεσα ξανά στο ματς. Έτσι στο 81' έχασε σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει, όταν από το γέμισμα του Έντερ στην περιοχή, ο Καστάνιο απομάκρυνε άσχημα, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Κούντε, που έκανε το κοντρόλ και σούταρε, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο του Γραμματικάκη και έφυγε άουτ.

Ο Αστέρας λίγο πριν το τέλος, παραλίγο να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του με τον Ζουγλή να δέχεται ένα μεγαλοπρεπές «στοπ» από τον Τσιντώτα σε τετ-α-τετ στο 90'+4'.

MVP: Αναμφίβολα ο Κρεσπί, έκρινε το ματς! Ο Ισπανός ήταν... ψυχρός εκτελεστής στέλνοντας στα δίχτυα τις δυο από τις τρεις του τελικές στο ματς, βοήθησε στην σκοράροντας τα τέρματα του Αστέρα και στέλνοντας τον στην εξάδα ξανά.

Η «σφυρίχτρα»: Φοβικός στη διαχείριση του ματς ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Ο Έλληνας ρέφερι, στα δυο πρώτα γκολ του Αστέρα χρειάστηκε να συμβουλευτεί τον Τζήλο στο VAR, ώστε να δει ότι δεν υπάρχει κάτι αντικανονικό.

Οι ενδεκάδες του ματς

Aστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης - Λύρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες (75΄ Χουχούμης) – Μουνάφο (85΄ Χριστόπουλος), Γιαμπλόνσκι (70΄ Βαλιέντε) - Καλτσάς, Μπαρτόλο (70΄ Ζουγκλής), Κρέσπι (84΄ Γκος) - Μιριτέλο.

Aτρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας - Κυβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ-Κούντε, Έντερ, Έρλινγκμαρκ (64΄ Ντιρκς) -Ρομπάιγ (67΄ Ανγκιέλσκι), Βαλένσια (92΄ Βρακάς), Βέργος.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Μωϋσιάδης, Καραλής
VAR: Τζήλος
Τέταρτος: Κατοίκος

Το φιλμ της αναμέτρησης από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x