Stoiximan Super League

Έβαλε «φρένο» στον Αστέρα αλώνοντας την Τρίπολη η Λαμία!

Σε ένα παιχνίδι με δύο «πρόσωπα», η Λαμία απέδρασε με το διπλό από το «Θ. Κολοκοτρώνης» επικρατώντας 1-0 του... προβληματικού Αστέρα Τρίπολης με αυτογκόλ του Γκαρθία από το πρώτο ημίχρονο.

«Άλωσε» την Τρίπολη και κοιτάει ψηλά η Λαμία! Σε ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά πρόσωπα ανά ημίχρονο, η ομάδα της Φθιώτιδας έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα του Αστέρα χάρη στο αυτογκόλ του Γκαρθία στο 27ο λεπτό (0-1) πανηγυρίζοντας έτσι τη δεύτερη νίκη της στη σεζόν.

Οι Αρκάδες από την άλλη, πλήρωσαν την αστοχία τους και την έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική ενέργεια, με την απουσία του Μπαράλες να ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, αποτέλεσμα το οποίο έβαλε τέλος στο αήττητο σερί τριών αγωνιστικών που διατηρούσαν.

Κάπως έτσι, η Λαμία πήρε... βαθιά βαθμολογική ανάσα πιάνοντας στην όγδοη θέση ον Αστέρα Τρίπολης και στους 9 πόντους μετά το πέρας εννέα αγωνιστικών. Αξιοσημείωτο είναι πως και τα δύο τρίποντα για το σύνολο του Γρηγορίου φέτος έχουν έρθει μακριά από την έδρα του.

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε τον σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Τσιφτσής, ο οποίος είχε μπροστά του τους Γκαρθία, Άλβαρες, Καστάνιο και Πίτσου στην τετράδα της άμυνας. Στις θέσεις των χαφ ξεκίνησαν οι Σάνταφε και Βαλιέντε, με τους Ριέρα και Σίτο να κινούνται στις πτέρυγες. Μοναδικός προωθημένος ο Μπενίτο, με τον Σόνι να αγωνίζεται πίσω του σε ρόλο «δεκαριού».

Από την άλλη, ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τη Λαμία σε σύστημα 3-4-3. Στο τέρμα ήταν ο Γκαραβέλης, με την τριάδα της άμυνας να αποτελείται από τους Αντέτζο, Τζανετόπουλος και Μαζουλουξής. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Μπεχαράνο και Γκέντσογλου με τους Ορτέγκα και Προβυδάκη στις δύο πλευρές σε ρόλο φουλ-μπακ. Καραμάνος και Τιρόνε κινήθηκαν στις πτέρυγες δίπλα από τον φορ Αραμπούλι.

Το ματς

Στην Τρίπολη μπορεί να επικρατούσαν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες για ποδόσφαιρο σε ένα ηλιόλουστο μεσημέρι, όμως το θέαμα και η ποιότητα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο ήταν αντιστρόφως ανάλογη.

Πολύ κακό 45λεπτο και από τις δύο ομάδες, με πολλές μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής και αλλεπάλληλα λάθη. Ο Αστέρας είχε μεν την κατοχή, έδειξε διάθεση να «χτίσει» επιθέσεις από την άμυνά του, όμως ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε παρατάξει εξαιρετικά τη Λαμία κλείνοντας όλους τους χώρους προς την εστία του Γκαραβέλη.

Αστέρας Τρίπολης-Λαμία: 0-1

Ενδεικτικό της εικόνα του αγώνα ήταν πως στο πρώτο μέρος καταγράφηκαν μόλις δύο φάσεις και αυτές για τους Αρκάδες χωρίς μάλιστα να κάτι το ιδιαίτερο, με τη Λαμία ουσιαστικά να προηγείται χωρίς τελική! Το γκολ των φιλοξενούμενων ήρθε σε μία από τα ελάχιστα ανεβάσματά της στην περιοχή του Αστέρα, με τον Τιρόνε να κάνει το «τσαφ» και η μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια με αποτέλεσμα να βρει πάνω στον Γκαρθία και από εκεί να καταλήγει στα δίχτυα του Τσιφτσή!

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Αστέρας ανέβασε τις γραμμές και την πίεσή του. Στο 33' κατέγραψε την πρώτη του τελική με ένα αδύναμο γυριστό του Σονί που κόντραρε στα σώματα. Με τη συμπλήρωση των 45', ήταν η σειρά του Μπενίτο να απειλήσει με την κεφαλιά του να περνάει δίπλα από την εστία.

Τελείως διαφορετικό σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς το παιχνίδι απέκτησε... σφυγμό και ξέφρενο ρυθμό! Ό,τι δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο συνέβη στο πρώτο εικοσάλεπτο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, με τις δύο ομάδες να καταγράφουν από μία τεράστια ευκαιρία για γκολ.

Αστέρας Τρίπολης-Λαμία: 0-1

Στο 55ο λεπτό, Σίτο και Ριέρα «έκρυψαν» την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας, με το πλασέ του δεύτερου από κοντινή απόσταση να βγάζει σωτήρια σε κόρνερ ο Γκαραβέλης. Οκτώ λεπτά αργότερα, ήρθε η απάντηση από την ομάδα της Φθιώτιδας φτάνοντας μια «ανάσα» από το 2-0!

Συγκεκριμένα, η Λαμία βρέθηκε σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Μαρτίνες έκανε μια ωραία σέντρα από τα αριστερά βρίσκοντας τον Τιρόνε στην «καρδιά» της περιοχής ο οποίος έπιασε μια καρφωτή κεφαλιά. Εκεί όμως ήταν ο Τσιφτσής ο οποίος έβγαλε με μια εντυπωσιακή εξ επαφής απόκρουση πάνω στην γραμμή!

Όσο παιρνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι οπισθοχωρούσαν ώστε να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, με τον Αστέρα να το εκμεταλλεύεται και να πιέζει. Παρ' όλα αυτά, το σύνολο του Ράσταβατς περιορίστηκε κυρίως σε σέντρες, με την απουσία του Μπαράλες να γίνεται σε εκείνο το χρονικό σημείο του ματς εμφανής.

Στο 87' καταγράφηκε η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων για να «κλέψουν» τον βαθμό, όταν την κεφαλιά του Ιγκλέσιας από τα τρία μέτρα μπολόκαρε πάνω στην γραμμή ο Γκαραβέλης, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Τιλίκα.

Δείτε το live του αγώνα εδώ

MVP: Σε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι - κυρίως στο πρώτο ημίχρονο - οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη νίκη της Λαμίας φέρει ο κίπερ Γκαραβέλης, ο οποίος με δύο σωτήριες επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο (55', 87') κράτησε το μηδέν.

Διαιτητής: Αρκετά καλή η διαιτησία του Ευστάθιου Γκορτσίλα. Η αλήθεια είναι πως το ματς δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις. Το μόνο που μπορεί να του «χρεώσει» κανείς είναι πως μερικές φορές δεν τιμώρησε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα με κίτρινη κάρτα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x