Stoiximan Super League

Ένα... κλικ πιο πίσω

Ο ΠΑΟΚ απείλησε ελάχιστα, ενώ δέχθηκε αρκετές φάσεις στο δεύτερο του φιλικό και ηττήθηκε 1-0 από την Ντνίπρο, η οποία ωστόσο θα δώσει παιχνίδια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε δύο εβδομάδες.

Ένα πολύ δυνατό τεστ έδωσε ο ΠΑΟΚ την Τρίτη κόντρα στην ουκρανική Ντνίπρο επί ολλανδικού εδάφους και ηττήθηκε με 1-0, λόγω της εύστοχης εκτέλεσης πέναλτι του Ζελέζνιοφ, στο οποίο υπέπεσε ο Γιακουμής.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε απέναντι του μια ομάδα που είναι πολύ πιο μπροστά σε επίπεδο ετοιμότητας, διότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασίας της εδώ και σχεδόν έναν μήνα, καθώς τέλη Ιουλίου θα δώσει παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν σαφώς κατώτερος από τον αντίπαλο του και απείλησε κυρίως στο φινάλε του ματς, αλλά δικαιολογείται, καθώς υπήρχε σημαντική διαφορά στην αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων.

Ντεμπούτο έκανε ο Ράζβαν Ρατς, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Άγγελος Αναστασιάδης χρησιμοποίησε για ένα ημίχρονο τους Μαντούρο-Σκόνδρα στο κέντρο της άμυνας. Δηλαδή, έναν δεξιό μπακ και ένα αμυντικό χαφ, δείχνοντας ότι δεν έχει πολλές λύσεις στα στόπερ, την ώρα που περιμένει τις εξελίξεις στο θέμα Ινσαουράλδε.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτος μέρος: Μελίσσας (τερματοφύλακας), στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κίτσιου, Κιόσε, Κατσικάς, Ρατς. Στο κέντρο οι Παναγιωτούδης, Σαββίδης, Γκολάσα και στην επίθεση οι Πόζογλου, Μάρτενς στα πλάγια και κορυφή ο Παπαδόπουλος.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι: Γιακουμής, στα άκρα της άμυνας οι Κωνσταντινίδης (δεξιά), Ποζατζίδης (αριστερά), Σκόνδρας-Μαντούρο (στόπερ) στα χαφ οι Πολύζος, Τζανδάρης, Κάτσε, και στην επίθεση η τριάδα Πόποβιτς, Κουλούρης, Αθανασιάδης.

Το ματς



Οι Ουκρανοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, προσπαθώντας να πιέσουν πολύ τον ΠΑΟΚ και δημιούργησαν ευκαιρία πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, όταν ο Κιοσέ αντέδρασε λανθασμένα στην προσπάθεια του Κανκάβα και ο Κονοπλιάκα πήγε να κάνει το 1-0, αλλά έδιωξε ο Μελίσσας.

Από εκεί και πέρα και μέχρι το 20ο λεπτό περίπου το ματς ήταν κακό και είχε πολύ χαμηλό ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα, αλλά να μην μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση ήταν και πάλι για τους Ουκρανούς. Στο 22΄ο Μελίσσας δεν αντέδρασε σωστά στο γέμισμα των αντιπάλων, αλλά η κεφαλιά του Ζοζούλια, απομακρύνθηκε από τον Κίτσιου.

Η καλύτερη φάση του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν στο 35΄ και των Ουκρανών στο 39ο λεπτό. Πρώτα, ο Κίτσιου σέντραρε από τα δεξιά και ο Σαββίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ. Τέσσερα λεπτά μετά, είχε στημένη φάση η Ντνίπρο και ο Παναγιωτούδης πρόλαβε τον Κονοπλιάνκα, αλλά αντί να διώξει την μπάλα, την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος ήταν στο 45’ όταν ο Ματέους σούταρε ακριβώς έξω από την περιοχή, αλλά έπεσε σωστά και μπλόκαρε ο Μελίσσας.

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερος μέρος ήρθε μετά από δέκα λεπτά, όταν ο Μάτος έκανε δυνατό σουτ και ο Γιακουμής αντέδρασε εξαιρετικά, διώχνοντας σε κόρνερ. Η πρώτη φορά που έγινε επικίνδυνος ο «Δικέφαλος» ήταν στο 60’ όταν ο Κουλούρης τροφοδοτήθηκε και ξέφυγε αρχικά από την αντίπαλη άμυνα, αλλά η επαφή που είχε με την μπάλα δεν ήταν καλή και τον πρόλαβαν οι αντίπαλοι του.

Η Ντνίπρο πίεζε πιο πολύ, άλλοτε εντός και άλλοτε εκτός περιοχής και το 69’ ο Κάλινιτς βγήκε απέναντι από τον Μελίσσα, που τον ανέτρεψε και ο Ζελέζνιοφ έκανε το 1-0 από τα έντεκα βήματα. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο τελευταίο δεκάλεπτο όσο δεν είχε απειλήσει σε όλο το ματς, με τον Πόποβιτς και τον Αθανασιάδη όταν ο Αναστασιάδης πέρασε τον Μαντούρο μπροστά και απέκτησε ποιότητα.


Control-room



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x