Stoiximan Super League

Ιωνικός: Μετά την… μπαλάρα, έρχονται ανανεώσεις

Ο Ιωνικός -βγάζοντας επί χόρτου το καλύτερο αγωνιστικό του πρόσωπο- βρίσκεται μια ανάσα από την εξασφάλιση της παραμονής και πλέον φορτσάρει και για τις ανανεώσεις.

Στόχος… σχεδόν επετεύχθη για τον Ιωνικό και μάλιστα με στυλ! Οι «κυανόλευκοι», μετά και τη νίκη (2-3) επί του Αστέρα, χρειάζονται μόλις έναν βαθμό στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές των playouts για να διασφαλίσουν την παραμονή τους στη Super League 1.

Η αλήθεια είναι ότι οι Νικαιώτες -με την αγωνιστική τους παρουσία- συγκέντρωναν θετικά σχόλια καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο, πλέον μπορούν να ισχυριστούν ότι βγάζουν το καλύτερο πρόσωπό τους, ότι παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρό τους. Και λογικό, αφού η δουλειά που προϋπήρχε, το τελευταίο διάστημα πιάνει τόπο σχεδόν στον… αυτόματο. Κυρίως στο παραγωγικό κομμάτι, όπου ο Ιωνικός κατέχει την καλύτερη επίθεση (οκτώ τέρματα) απ' όλες τις υπόλοιπες ομάδες σε ό, τι αφορά τα playouts αλλά και τα playoffs (και με μια αγωνιστική παραπάνω τα τελευταία). Ταυτόχρονα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τα λιγότερα λάθη στα δύο μίνι πρωταθλήματα. Απέναντι στους Αρκάδες έβγαλε επί χόρτου για ακόμα μια φορά το γνωστό άμεσο παιχνίδι του, άσκησε εξαιρετικό πρέσινγκ ψηλά (παίρνοντας και γκολ), ενώ σκόραρε σε τρίτη σερί αναμέτρηση από σταστική φάση.





Μάλιστα, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού -ο οποίος φέρει την υπογραφή του για όλα τα παραπάνω, εξού και η παραμονή του θεωρείται… εκ των ων ουκ άνευ- βγάζει και νέους πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα. Παίκτες όπως οι Ρομαό, Μύγας και Τσιγκρίνσκι, με τον Μάντζη (7 γκολ / 1 ασίστ) να έχει αποδειχθεί λίρα εκατό (από τις μεταγραφές του Γενάρη) και τον Άοσμαν (6 γκολ / 11 ασίστ) να συνεχίζει «καυτός».

Ιωνικός: Μετά την… μπαλάρα, έρχονται ανανεώσεις

Πλέον, στις τάξεις των «κυανόλευκων» μπορούν να ασχοληθούν στα… γεμάτα με το θέμα των ανανεώσεων. Συνολικά με τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει. Είχε σημειωθεί ότι συζητήσεις υπήρχαν εδώ και καιρό, ωστόσο περίμεναν τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής για να τις προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο. Και -επειδή είναι της λεπτομέρειας- μπορεί να θέλουν να πάρουν αυτόν τον έναν βαθμό για να επαναπαυτούν, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πλέον ο σχεδιασμός προχωρά πολύ πιο ενεργά. Μπορούμε να πούμε ότι τρέχει διβδόμαδο ανανεώσεων. Υπάρχουν στόχοι -με τους οποίους υπήρχε ήδη πολύ καλό κλίμα- που αναμένεται να κλείσουν το προσεχές διάστημα.

Από εκεί και πέρα, όσο πλησιάζει το φινάλε της σεζόν, πρόκειται να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε παίκτες με λιγοστό χρόνο συμμετοχής, όπως για παράδειγμα στη θέση του τερματοφύλακα. Βέβαια, μέχρι να εξασφαλιστεί και μαθηματικά η παραμονή, οι οποίες διαφοροποιήσεις σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας θα είναι λελογισμένες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x