Stoiximan Super League

Έσπασε το «μπλόκο» της Λαμίας και λύτρωσε τον Παναθηναϊκό των 10 παικτών ο Σπόραρ!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με γκολάρα του Μλαντένοβιτς, η Λαμία ισοφάρισε με Καρλίτος, ο Μανούχος τον άφησε με 10 παίκτες στο 83', αλλά ο Σπόραρ μπήκε αλλαγή και στο 90' τους… ξέρανε όλους για το 2-1!

Μια σπουδαία νίκη, κόντρα... σε όλους και σε όλα, κατάφερε και πήρε τελικά ο Παναθηναϊκός, που κέρδισε 2-1 τη Λαμία, στο «Αθανάσιος Διάκος», στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με φοβερό γκολ του Μλαντένοβιτς -πρώτο του- στο 31’, για να δει τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με τον… πρώην πράσινο Καρλίτος στο 64’.

Ο διαιτητής Μανούχος άφησε τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες αποβάλλοντας τον Αράο με -ανύπαρκτη- δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 83’, ωστόσο οι ερχόμενοι από τον πάγκο Μπερνάρ και Σπόραρ συνεργάστηκαν άψογα στο 90ο λεπτό με τον δεύτερο να διαμορφώνει με άπιαστη κεφαλιά το τελικό αποτέλεσμα!

Μάλιστα, ο Σλοβένος επιθετικός έχασε και πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Παλάσιος από κάθετη του Αϊτόρ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων του… επεισοδιακού, όπως αποδείχτηκε, αγώνα.

Έτσι, οι «πράσινοι» -που δεν ήταν καλοί, ιδίως στην επανάληψη, αλλά έβγαλαν χαρακτήρα και πάλι- παρέμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 25 βαθμούς και στο +4 με ματς περισσότερο από τον δεύτερο Ολυμπιακό, αντιμετωπίζοντας την Κηφισιά εκτός έδρας την επόμενη αγωνιστική.

Παράλληλα, η Λαμία επιβεβαίωσε με την εμφάνισή της την πολύ καλή δουλειά που γίνεται φέτος, όμως γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τρία σερί νικηφόρα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, μένοντας 5η με 15 πόντους, ενώ θα φιλοξενηθεί από την ΑΕΚ.



Στο… μυαλό των κόουτς:
Η Λαμία παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1, τον Κοσέλεφ στην εστία και τους Σιμόν, Παπαδόπουλο, Τζανετόπουλο και Σίντκλεϊ τετράδα στα μετόπισθεν. Τζανδάρης και Νούνιες ήταν οι «κόφτες» με τον Σλίβκα μπροστά τους, ενώ Τσιλούλης και Μαρτίνεθ αγωνίστηκαν στα «φτερά» και ο Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη «κατέβηκε» και αυτός με σύστημα 4-2-3-1, με επτά αλλαγές και τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ. Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα και οι Ρούμπεν-Τσέριν τους δύο χαφ στον άξονα. Με τους Μαντσίνι και Βέρμπιτς στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Τζούριτσιτς πίσω από τον Ιωαννίδη, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς:
Με… κεκτημένη ταχύτητα από το προηγούμενο ματς, κόντρα στον Πανσερραϊκό μπήκε και σήμερα ο Παναθηναϊκός, που πρόλαβε να φτιάξει τρεις φάσεις μέσα σε λιγότερο από… ένα λεπτό, στο ξεκίνημα.

Ωστόσο, το επικίνδυνο γύρισμα του Μαντσίνι από δεξιά στα 20 δευτερόλεπτα πέρασε ανεκμετάλλευτο, ενώ ακολούθησε το σουτ του Ιωαννίδη που ακινητοποίησε τον Τζανετόπουλο αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Κοσέλεφ στα 48’’, για να έρθει στην εξέλιξη της φάσης το άστοχο σουτ του Μλαντένοβιτς!

Η Λαμία «απάντησε» στο 9’, με τη δική της διπλή χαμένη ευκαιρία που δημιουργήθηκε από λάθος του Βαγιαννίδη και επέτρεψε στον Καρλίτος να τροφοδοτήσει σε αντεπίθεση τον Τσιλούλη, που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Με τον Ισπανό επιθετικό να παίρνει το «ριμπάουντ» αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Μπρινιόλι…

Μετά το… εκρηκτικό δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ματς, την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και καλές επιλογές στο τρίτο μισό του γηπέδου. Χρειάστηκε, δε, να φτάσουμε στο 28’ για να καταγράψουν την επόμενή τους ευκαιρία, με την εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν από δεξιά και την κεφαλιά του Ιωαννίδη που απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά γωνία ο Κοσέλεφ.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα τρία λεπτά μετά. Όταν από την ωραία προσπάθεια του Μαντσίνι από δεξιά και το γέμισμα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε απέναντι, έξω και αριστερά όπου ο Μλαντένοβιτς με ένα… άπιαστο σουτ την έστειλε στο «γάμα» του Κοσέλεφ, για το 0-1!



Ωστόσο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς… επέμενε να επιδεικνύει νωθρότητα σε αρκετές περιπτώσεις στα μετόπισθεν, την ώρα που οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ακολουθούν το πλάνο τους, με την γρήγορη μεταφορά της μπάλας μπροστά.

Κάπως έτσι είχαν μάλιστα και δύο ακόμα καλές στιγμές προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Αρχικά στο 39’, με τον Σίντκλεϊ να σεντράρει συρτά και επικίνδυνα στην περιοχή, αλλά τον Μαρτίνεθ να στέλνει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι, σε κενή εστία! Ενώ ο Γέντβαι πρόλαβε τον Ισπανό δύο λεπτά μετά, με τον Νούνιες να μην μπορεί να νικήσει ούτε κι αυτός τον Μπρινιόλι, στο 42’…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο υψηλός, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να γίνουν το ίδιο απειλητικές, παρότι η Λαμία έδειξε την διάθεση να ψάξει το γκολ πιο… ζωηρά.

Μάλιστα, ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που είχε την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, στο 58ο λεπτό, με το κόρνερ του Τσέριν από δεξιά και την κεφαλιά του Αράο αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε.

Η ομάδα της Φθιώτιδας ήλεγχε σε γενικές γραμμές την κατάσταση, εκμεταλλευόμενη και την αδυναμία του αντιπάλου της να καθαρίσει το παιχνίδι και κάπως έτσι έφτασε τελικά και στην ισοφάριση… Καθώς από προσπάθεια του Τσιλούλη από αριστερά και γύρισμα στην περιοχή η μπάλα φτάνει στον Καρλίτος ο οποίος με πλασέ που βρίσκει και στον Μλαντένοβιτς, πέτυχε το 1-1 στο 64’!



Το ματς έγινε… ροντέο στη συνέχεια, αφού ακολούθησαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, με τον Κοσέλεφ να νικάει σε δύο φάσεις τον Ιωαννίδη και τον Παλάσιος να ανατρέπεται, τον Μανούχο να καταλογίζει πέναλτι και μετά να το ανακαλεί, ορθώς, για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, στο 72’.

Ενώ η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έφτασε και στην ανατροπή, στο 78ο λεπτό, αλλά το γκολ του Τσιλούλη ακυρώθηκε σωστά, για οφσάιντ του σκόρερ.

Με την επανέναρξη του αγώνα, ο Μανούχος αποφάσισε την αποβολή του Αράο, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 83’, αδίκως και ενώ όλα ήταν εναντίον του «τριφυλλιού», εκείνο κατάφερε να αποδράσει από τη Λαμία με τους τρεις βαθμούς…

Με την θαυμάσια σέντρα του Μπερνάρ και την εξαιρετική κεφαλιά του Σπόραρ να σηματοδοτούν το 1-2, στο 90’, ενώ ο σκόρερ απώλεσε και πέναλτι στο… 98’, από ανατροπή του Παλάσιος!



MVP: Για μια ακόμα φορά, σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο Αντράζ Σπόραρ, που τόσα έχει ακούσει -και- φέτος, έρχεται να αποδειχτεί καθοριστικός για την ομάδα του! Ο Σλοβένος επιθετικός πέτυχε ξανά το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού, φτάνοντας τα τέσσερα στο πρωτάθλημα και τα οκτώ συνολικά. Μάλιστα, έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, για να κάνει ακόμα πιο... ηχηρή τη συνεισφορά του στην κατάκτηση του «τριπόντου».

Η «σφυρίχτρα»: Τρομερή η… ανακάλυψη του διαιτητή Μανούχου που απέβαλλε τον Αράο σε φάση που δεν έκανε καν φάουλ! Γενικώς, ο ρέφερι από την Αργολίδα κατάφερε και έδειξε περισσότερες κάρτες εναντίον παικτών του «τριφυλλιού» παρότι οι γηπεδούχοι έκαναν περισσότερα φάουλ κι έπαιζαν πιο σκληρά… Σωστή η ακύρωση και των δύο γκολ, από ένα κάθε ομάδας, με την επέμβαση και του VAR.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (90'+2' Λονγκό), Τζανδάρης, Νούνιες (76' Σαντάνα), Μαρτίνεθ (65' Τόσιτς), Σλίβκα (90'+2' Αμαράλ), Τσιλούλης, Καρλίτος (76' Ακούνια).

Έμειναν στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Τσιλιανίδης, Βασιλαντωνόπουλος.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (64' Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μαντσίνι (64' Παλάσιος), Τζούριτσιτς (82' Αϊτόρ), Βέρμπιτς (69' Μπερνάρ), Ιωαννίδης (82' Σπόραρ).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ρούμπεν, Ζέκα, Βιλένα.

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας).

Βοηθοί: Μεϊντάνας (Αχαΐας), Σινιοράκης (Χανίων).

4ος διαιτητής: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας).

VAR: Πολυχρόνης (Πιερίας).

AVAR: Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x