Stoiximan Super League

«Τρίποντο» εξάδας από ΟΦΗ στη ματσάρα με τον Βόλο

Βήμα εξάδας για τον ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε 2-1 στη ματσάρα με τον Βόλο. Οι Βούρος και Τοράλ τα γκολ για τους Κρητικούς, οι οποίοι έχασαν και πέναλτι. Με δέκα παίκτες από το 70' οι φιλοξενούμενοι.

Νικητής ο ΟΦΗ στη ματσάρα του «Θ. Βαρδινογιάννης»! Οι Κρητικοί επικράτησαν 2-1 υποδεχόμενοι τον Βόλο στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League 1 και παρέμειναν σε τροχιά εξάδας.

Με προβάδισμα δύο τερμάτων (19' Βούρος και 33' Τοράλ) πήγαν στα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι, με τους Βολιώτες να μειώνουν με την γκολάρα του Φερνάντες στο 51'. Από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα (30' Φαν Βέερτ και 81' Νέιρα), με τον Βόλο να έχει τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 70' λόγω αποβολής του Μπαριέντος. Απέκρουσε το πέναλτι του Λάμπρου στο 86' ο Κλέιμαν.

Στους 32 βαθμούς ο 7ος ΟΦΗ, όσους έχει και ο 6ος Αστέρας Τρίπολης (ματς λιγότερο). Στους 28 πόντους παρέμεινε ο 9ος Βόλος, ο οποίος έχασε τεράστιο έδαφος για τα Playoffs.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του ΟΦΗ επί του Βόλου στη σύντομη ιστορία αναμετρήσεων των δύο ομάδων (τρία παιχνίδια συνολικά στο γήπεδο των Κρητικών).



Στο… μυαλό των κόουτς:

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας. Στο τέρμα ήταν ο Επασί, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μαρινάκης, στο αριστερό ο Μπαλογιάννης, με τους Βούρο και Γιαννούλη να συνθέτουν το δίδυμο στα στόπερ. Το αντίστοιχο στα χαφ αποτελούσαν οι Μεγιάδο και Ντε Γκουζμάν, με τον Τοράλ να κινείται σε πιο προωθημένο ρόλο. Στα δύο άκρα της επίθεσης των Κρητικών τοποθετήθηκαν οι Λάμπρου και Νέιρα, ενώ ο Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης.

Ίδιος σχηματισμός και από τον Κώστα Μπράτσο για τον Βόλο. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Κλέιμαν, με τους Άλχο, Ρομέρο, Γκιουλέν και Φεράρι να αποτελούν, από δεξιά προς τα αριστερά, την τετράδα στην άμυνα. Γνωστό το δίδυμο στα χαφ με τους Τσοκάνη και Μπαριέντος, με τους Φερνάντες, Σοάρες και Ρεγκατέν να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Φαν Βέερτ.

Το ματς:

Πολύ καλός ο ρυθμός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν, χωρίς όμως να βγάζουν κάποια φάση στο πρώτο δεκάλεπτο.

Εκείνοι που έκαναν τις πρώτες προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία, ήταν οι Κρητικοί, με το σουτ εκτός περιοχής του Τοράλ στο 12' να κοντράρει και τον Ντουρμισάι στο 15' να μην πιάνει γεμάτα την κεφαλιά, ύστερα από τη σέντρα του Μαρινάκη. Όλα αυτά μέχρι το 19', όταν οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Λάμπρου εκτέλεσε με γλυκό γέμισμα το φάουλ, ο Βούρος πετάχτηκε μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής και εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Κλέιμαν έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε και για πιθανό οφσάιντ, με το γκολ να μετρά κανονικά για το 1-0 του ΟΦΗ.



Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Στο 24' ο Τσοκάνης έμεινε ξεχασμένος στα δεξιά της αντίπαλης περιοχής, χωρίς όμως να το αξιοποιήσει, ενώ στο 30' ο Φαν Βέερτ έκανε το αδύναμο γυριστό εντός της μικρής περιοχής, με την μπάλα να προσκρούει στο δεξί δοκάρι!

Κι αφού είδε την εστία του να μην παραβιάζεται, ο ΟΦΗ πέτυχε και δεύτερο τέρμα, ύστερα από έξοχη ομαδική ενέργεια στο 33': Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα με τρομερούς συνδυασμούς και υπέροχο τακουνάκι του Νέιρα, με τον Τοράλ να βγαίνει στο σημείο του πέναλτι από όπου σκόραρε με ψύχραιμο πλασέ.



Εν συνεχεία, οι Βολιώτες ανέλαβαν τον έλεγχο της κυκλοφορίας, χωρίς να κατορθώσουν να απειλήσουν με αξιώσεις, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Το σύνολο του Κώστα Μπράτσου δεν άφησε πολύ χρόνο χαμένο στο δεύτερο μέρος, προκειμένου να μπει εκ νέου στο ματς. Στο 51' ο Φερνάντες συνέκλινε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, απέφυγε με τρομερή ενέργεια τον Μπαλογιάννη και με δυνατό σουτ έγραψε το 2-1.



Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 70', με τον Μπαριέντος να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς στην προσπάθειά του για τάκλιν έσκασε με το γόνατο στην πλάτη του Μεγιάδο.



Πάρα την κόκκινη, ο Βόλος είχε σπουδαία στιγμή στο 77', με τον Νίνη να κάνει ωραίες προσποιήσεις και συρτή σέντρα από τα αριστερά, αλλά τον Φαν Βέερτ να μην προλαβαίνει για... εκατοστά να κάνει την προβολή. Αυτή η φάση φαίνεται πως «ξύπνησε» τον ΟΦΗ, ο οποίος έφτιαξε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες σε ένα τρίλεπτο, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαγιέγκος στο 78' (έδιωξε εντυπωσιακά ο Κλέιμαν) και με τα δύο σουτ του Νέιρα στο 81', με το πρώτο να αποκρούεται από τον Κλέιμαν και το δεύτερο να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο ΟΦΗ είχε το μομέντουμ και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή. Στο 85' ο Γκαγιέγκος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Φεράρι. Ο κ. Παπαδόπουλος έδειξε ορθώς το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λάμπρου, ο οποίος είδε όμως τον Κλέιμαν να πέφτει σωστά και να αποκρούει!



Κι εκεί που ο ΟΦΗ σπατάλησε κρεσέντο ευκαιριών για το 3-1, παραλίγο να δεχτεί την ισοφάριση στο 90'+2' από τον Βόλο των δέκα παικτών. Όμως, ο Επασί έβαλε σπουδαίο «στοπ» στο τετ-α-τετ με τον νεοεισελθόντα και ολομόναχο Ροσέρο, στην τελευταία φάση του αγώνα.

MVP: Θα μπορούσε κάλλιστα να λάμβανε τη διάκριση ο Κλέιμαν, εάν δεν έκανε την τραγικά άστοχη έξοδο στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ. Αρκετοί παίκτες των γηπεδούχων διακρίθηκαν. Ξεχωρίζουμε τον Νέιρα, από τον οποίον περνούσαν πολλές μπάλες. «Κερασάκι» στην εμφάνισή του το τρομερό πάτημα στον Τοράλ στη φάση του 2-0.

Η σφυρίχτρα: Σωστές αποφάσεις από τον κ. Παπαδόπουλο, με το VAR να παρεμβαίνει όπου χρειαζόταν. Ο Μπαριέντος στην κόκκινη κάρτα που αντίκρισε προσπάθησε να μαζέψει το πόδι του, αλλά το παίξιμό του ήταν επικίνδυνο. Ορθή και η απόφαση για την άσπρη βούλα στο 85', ενώ προφανώς δεν υπάρχει πλεονέκτημα στο πέναλτι (σκόραρε ο ΟΦΗ στην εξέλιξη της φάσης, μετά το χέρι του Φεράρι).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί - Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης - Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (75' Στάικος) - Λάμπρου (89' Μπουζούκης), Τοράλ (68' Λουίζ Φελίπε), Νέιρα (90' Ουές) - Ντουρμισάι (68' Γκαγιέγκος).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Βάτερμαν, Πασαλίδης, Σελίμοβιτς, Φαν Ντάινεν.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν - Άλχο, Ρομέρο (89' Ροσέρο), Γκιουλέν (72' Μπαρτόλο), Φεράρι - Τσοκάνης, Μπαριέντος - Φερνάντες, Σοάρες (46' Νίνης), Ρεγκατέν (61' Κορέα) - Φαν Βέερτ.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Κότνικ, Πουρίτα, Σιέλης, Λογαράς, Τερεζίου.

Διαιτητική ομάδα: Παπαδόπουλος (Μπουξμπάουμ, Τριανταφύλλου, 4ος Αγγελάκης, VAR: Τσακαλίδης, Απτόσογλου).

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x