Το παιχνίδι του Φαλήρου στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες τη φετινή σεζόν, αφού οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται εντός της διεκδίκησης όλων των στόχων τους ενώ οι «κιτρινόμαυροι» φαίνεται να τους έχουν χάσει όλους.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη δραματική πρόκριση επί του Παναιτωλικού μεσοβδόμαδα, έχοντας για ήρωα τον Γιώργο Μασούρα που με… buzzer beater έστειλε το ματς στην παράταση και στο έξτρα μισάωρο σκόραρε εκ νέου για να στείλει τους Πειραιώτες στους «4» του Κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μέσα σε όλους τους στόχους τους, αφού βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, έχοντας χτίσει διαφορά ασφαλείας στον δρόμο προς το 47ο πρωτάθλημα, θέλουν το Κύπελλο και μεσοβδόμαδα θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο πρώτο ματς με την Αταλάντα για το Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Πορτογάλο να αφήνει εκτός τους Σισέ, Κούντε για λόγους ξεκούρασης αφού προέρχονται από τη συμμετοχή στο Copa Africa. Την ίδια ώρα, συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Φαντιγκά, Καρβάλιο, Ρόνι Λόπες, Κανέ και Κίτσο.

Η αποστολή: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Ο, Μπα, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κίτσος, Κανέ, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Φαντιγκά, Α. Καμαρά, Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ονιεκουρού, Λόπες, Μασούρας, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Η ΑΕΚ είδε μεσοβδόμαδα να χάνει και τον τελευταίο της, ουσιαστικά, στόχο αφού γνώρισε ήττα-σοκ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις από τον ΠΑΟΚ (1-2) και έμεινε εκτός Κυπέλλου, με την γκρίνια και την εσωστρέφεια να είναι τεράστια στις τάξεις της ομάδας. Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι στον αέρα και οι πιθανότητες δεν είναι σαφώς μαζί του για να ολοκληρώσει τη σεζόν στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων», αφού όσο και να τον στηρίζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν γίνεται και να «κλείνει» τα μάτια στα διαρκή λάθη και τις συνεχόμενες ήττες. Στο -14 από την κορυφή η τρίτη ΑΕΚ, που ψάχνει αντίδραση στο «Γ. Καραϊσκάκης» αφού μια νέα ήττα θα την κάνει να κοιτάει πίσω της και στις από κάτω θέσεις, αποχαιρετώντας τις σκέψεις ακόμη και για την δεύτερη θέση.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα αφού δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γαλανόπουλου, Λάτσι, Μάνταλου, Στάνκοβιτς αλλά και του Αραούχο που υπέστη θλάση. Στα καλά νέα η επιστροφή του Βράνιες, αλλά και η συμμετοχή του Τζαβέλλα που δεν τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή για την συμπεριφορά του στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη.

Η ομάδα θα κάνει αύριο στις 11:00 «ενεργοποίηση» στα Σπάτα, εν όψει του απογευματινού (19:30) εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και τότε θα ανακοινωθεί η αποστολή για το ντέρμπι.



Πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Μανωλάς, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά, Α. Καμαρά, Μασούρας, Τικίνιο.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι, Λιβάι Γκαρσία, Γέβτιτς, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ.

Διαιτητής είναι ο Ορέλ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ), με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ιντάν Γιαρκόνι, Άβι Γκολντστάιν. Τέταρτος θα είναι ο Ζαμπάλας και στο VAR ο Ζιβ Άντλερ, με τον Νικολακάκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x