Stoiximan Super League

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Ντέρμπι αποδείξεων στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο ανεβασμένος Ολυμπιακός υποδέχεται στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» την «καυτή» ΑΕΚ, στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να καλούνται να συνδυάσουν... αποδείξεις και αποτέλεσμα.

Με... δυνατό επιδόρπιο κλείνει ο πρώτος γύρος της Super League 1, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (13/11, 19:30) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 13ης -και τελευταίας πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο- αγωνιστικής. Ένα παιχνίδι που βρίσκει και τις δύο ομάδες σε καλό μομέντουμ και το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί -για διαφορετικούς λόγους για τη κάθε μία- και ως ντέρμπι αποδείξεων. Εξού και αμφότερες έχουν ως στόχο τη νίκη.

Από τη μία, οι «ερυθρόλευκοι» διανύουν περίοδο φόρμας, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Μετά από δύο σερί νίκες με Παναιτωλικό (0-2) και Λαμία (2-0) αλλά και την πολύ καλή εμφάνισή τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-1) στη Λεωφόρο, μεσοβδόμαδα έφυγαν με το «διπλό» (0-1) από τη Λειβαδιά. Έτσι, η ψυχολογία τους βρίσκεται στα ύψη. Ωστόσο, πρέπει να εξαργυρώσουν το εν λόγω μομέντουμ και απέναντι στην ΑΕΚ. Αφενός για να μειώσουν τη μεταξύ τους απόσταση (2η η «Ένωση», στο +4 από Ολυμπιακό και Βόλο), αφετέρου για να πάρουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα μετά από καιρό στην έδρα τους. Μάλιστα, η τελευταία θα είναι κατάμεστη μιας και έχει ανακοινωθεί sold out.



Από την άλλη, η ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη (9/11) επέστρεψε στις νίκες (3-0) υποδεχόμενη τον ΟΦΗ, μετά το στραβοπάτημα στην έδρα του Αστέρα (1-1). Ωστόσο, το αποτέλεσμα της Τρίπολης (όπως φάνηκε και κόντρα στους Κρητικούς) δεν αναιρεί την εξαιρετική περίοδο που διάγει εδώ και καιρό και η οποία αντικατοπτρίζεται στο ποδόσφαιρο που παίζει. Παρόλα αυτά, ο «δικέφαλος» θέλει το αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» τόσο για να μειώσει (ή τουλάχιστον να διατηρήσει) τη διαφορά του (-6) από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (υποδέχεται νωρίτερα τον Ατρόμητο), όσο και για να... βροντοφωνάξει -και με το «διπλό» σ' αυτήν τη δύσκολη έδρα όπου τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται- ότι φέτος μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.



Σε ό, τι αφορά τα δύο απουσιολόγια, οι γηπεδούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους τον Γκάρι Ροντρίγκες, όχι όμως και τους Μαρσέλο και Βρσάλικο. Από την απέναντι πλευρά, οι Βίντα και Φαν Βέερτ επιστρέφουν στην αποστολή της ΑΕΚ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Γιόνσον που προπονήθηκε κανονικά μετά τις ενοχλήσεις που αντιμετώπισε. Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο Σιμάνσκι που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα έχει να διαχειριστεί φυσικά και τις απουσίες των Ελίασον και Τσούμπερ.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης - Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ - Μπίελ, Εμβιλά, Ιν-Μπέομ Χουάνγκ, Μασούρας - Χάμες Ροντρίγκες - Μπακαμπού (Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης - Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι - Άμραμπατ, Γιόνσον (Γαλανόπουλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς - Αραούχο - Λιβάι Γκαρσία.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Διαιτητής: Γκλεν Νάιμπεργκ (Σουηδία)
Α' βοηθός: Μαχμπόντ Μπεϊγκί (Σουηδία)
Β' βοηθός: Αντρέας Σόντερκβιστ (Σουηδία)
4ος διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης
VAR: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
AVAR: Μιχαήλ Παπαδάκης
Παρατηρητής: Γεώργιος Μπίκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x