Stoiximan Super League

Άχαστος ο Ολυμπιακός, έριξε τεσσάρα στη Λαμία και πάει με φουλ ψυχολογία στη διακοπή!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα και καθάρισε τη Λαμία με 4-0 για να κάνει το 3/3 και πάει… άνετος στη διακοπή για να δουλέψει με ηρεμία και ψυχολογία!

Ολυμπιακός με σπασμένα τα φρένα! Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν τεσσάρα στη Λαμία (4-0) και πάνε με έξτρα ψυχολογία, αλλά και ηρεμία στη διακοπή.

Έκαναν το 3/3 στο πρωτάθλημα οι Πειραιώτες και πλέον έχουν μπροστά τους αρκετό χρόνο για να δουλέψουν για το ερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena για την 4η αγωνιστική.

Πέντε διαδοχικές νίκες με 16 γκολ υπέρ για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που έχει κάνει εξαιρετική εκκίνηση στη σεζόν, ενώ τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν το Φθινόπωρο του 2021.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 ο Ολυμπιακός. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδωσε φανέλα βασικού στον Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος ντεμπούταρε με τα ερυθρόλευκα. Την ίδια ώρα, στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Κίνι, ενώ ο Ντόη ήταν ο παρτενέρ του Ρέτσου. Καμαρά, Έσε το δίδυμο στον άξονα, με τους Μασούρας, Φορτούνη, Μπιέλ στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ελ Κααμπί!

Ίδια διάταξη και από τον Λεωνίδα Βόκολο για τη Λαμία. Ο Κοσέλεφ στο τέρμα και οι Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Σαραμαντάς στην άμυνα. Στάνκο, Νούνιες στον άξονα, με τους Τσιλούλη, Σλίβκα, Μαρτίνεθ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρλίτος.

Το ματς

Η Λαμία είχε ψηλά τις γραμμές της στο γήπεδο και δυσκόλευε την κυκλοφορία της μπάλας στους γηπεδούχους, οι οποίοι άγγιξαν το προβάδισμα στο 6’ όταν Φορτούνης και Μπιέλ έκρυψαν την μπάλα, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους «ερυθρόλευκους» με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον Καρλίτος, ο οποίος όμως είδε τον Πασχαλάκη να τον σταματάει δις (10’, 11’).

Ότι δεν κατάφερε να κάνει η Λαμία το έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο 17ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Έξυπνη κομπίνα στο φάουλ, με τον Φορτούνη να βρίσκει τον Μασούρα ο οποίος εκτέλεσε με τη μία τον Κοσέλεφ για το 1-0. Αυτό το γκολ έδωσε έξτρα ψυχολογία στους Πειραιώτες, που «έσφιξαν» αμυντικά και είχαν τον Έσε να κόβει κάθε κόντρα των αντιπάλων τους. Κάπως έτσι, άρχισαν μπροστά να δημιουργούν και στο 32’ πήραν αέρα δύο τερμάτων, με την μπάλα να στρώνεται στον Φορτούνη ο οποίος με εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ έγραψε το 2-0.

Ολυμπιακός-Λαμία 4-0

Η Λαμία προσπάθησε να μειώσει πριν το ημίχρονο, αλλά ο Πασχαλάκης πρόλαβε τον Καρλίτος στο 41’ και δύο λεπτά μετά ο Μπιέλ δεν έκανε καλή προβολή, με το σκορ να μένει ως έχει. Ο Βόκολος έριξε στο ματς τους Μούλα και Λόνγκο, βγάζοντας τους Μαρτίνεθ και Τσιλούλη για να αλλάξει πρόσωπο στην ομάδα του, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός και δημιουργούσε διαρκώς τελικές στην αντίπαλη εστία! Ελ Κααμπί και Καμαρά σε διάστημα δύο λεπτών δεν κατάφεραν να σκοράρουν (52’, 53’), ούτε και ο Σλίβκα στην αμέσως επόμενη φάση για να μειώσει.

Με τον Μαρτίνεθ να βάζει τους Ροντινέι, Φρέιρε στον αγώνα στη συνέχεια και να βγάζει τους Ορτέγκα, Ρέτσο. Η κατοχή ήταν σε υψηλά επίπεδα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έγραψαν το 3-0 στο 62ο λεπτό μετά από σέντρα-σουτ του Ροντινέι και αυτογκόλ του Βασιλαντωνόπουλου.

Ο Ελ Κααμπί «πάλευε» για να σκοράρει αλλά δεν έβρισκε στόχο ή έπεφτε πάνω στον Κοσέλεφ, με τον Καρλίτος να βρίσκει δίχτυα στο 70’ αλλά το γκολ του να μην μετράει καθώς ήταν οριακά εκτεθειμένος. Με την ομάδα του Μαρτίνεθ να συνεχίζει να πιέζει και να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι, με τον Μπρνιτς να τραβάει τους συμπαίκτες του στην επίθεση στο φινάλε και παραλίγο να… γράψει ασίστ, αλλά το πλασέ του Φορτούνη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι (87’). Τελικά, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Κααμπί με άψογο πλασέ κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε διαρκώς, με τον Μαροκινό να σκοράρει για το 4-0 και να βάζει το κερασάκι στην τούρτα.

Ολυμπιακός-Λαμία 4-0

MVP: Ο Φορτούνης για ακόμη μια φορά ήταν… όλα τα λεφτά, έχοντας ασίστ και γκολ, ενώ πολλές επιθέσεις περνούσαν από τα πόδια του. Κεφάτος και πάλι ο αρτίστας των Πειραιωτών, φτιάχνοντας φάσεις για τους συμπαίκτες του και «γλύκαινε» το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η σφυρίχτρα: Κανένα πρόβλημα από τον Ζαμπαλά στο παιχνίδι, επί της ουσίας πέρασε απαρατήρητος.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Ντ. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα (59' Ροντινέι), Ντόη, Ρέτσος (59' Φρέιρε), Κίνι, Έσε (73' Αλεξανδρόπουλος), Μαντί Καμαρά, Φορτούνης, Μπιελ (81' Μπρνιτς), Μασούρας (73' Καρβάλιο), Ελ Κααμπί

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Βασιλαντωνόπουλος, Πάβλοβετς, Τζανετόπουλος, Στάνκο, Νούνιες (81' Τζανδάρης), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (45' Μούλα), Τσιλούλης (45' Λόνγκο, 63' Ακούνια), Καρλίτος (86' Μάλτσι)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x