Stoiximan Super League

Φιλική ήττα από τη Ράγιο με αρκετές σημειώσεις για Παναθηναϊκό

Στην πρόβα τζενέραλε για τα ματς με την Ντνίπρο, ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές ευκαιρίες, αλλά πλήρωσε μία αμυντική αδράνεια και γνώρισε τη φιλική ήττα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο (0-1).

Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά πλήρωσε μία αμυντική αδράνεια και γνώρισε φιλική ήττα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο ο Παναθηναϊκός (0-1).

Οι «πράσινοι» είχαν πολύ καλή παρουσία ανά διαστήματα κόντρα στην ισπανική ομάδα, πίεσαν ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Μόρο, παρά τις πολλές καλές στιγμές που είχαν στην αναμέτρηση.

Κατακόρυφη αγωνιστική άνοδος των ποδοσφαιριστών του Γιοβάνοβιτς μετά το γκολ που δέχθηκαν, καλή εμφάνιση και από τους Σπόραρ, Τζούριτσιτς που ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις. Θετικά στοιχεία και από τον Βιλένα στο ντεμπούτο του, πολύ καλά και τα ανεβάσματα του Μλαντένοβιτς.

Ο Γκαρθία στο 57' το γκολ των Μαδριλένων, με τον Μπρινιόλι να κάνει τρεις (οι δύο απίθανες) επεμβάσεις πριν την επίτευξή του. Επόμενο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκού, στις 25 Ιουλίου κόντρα στην Ντνίπρο στη Σλοβακία.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και άσκησε ασφυκτική πίεση στον αντίπαλο, απόρροια και της πρώτης του τελικής προσπάθειας. Στο 6’, ο Τσόκαϊ έκλεψε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Μόρο να τη βρίσκει ελάχιστα και να τη διώχνει σε κόρνερ.

Στο 10’, ήρθε ακόμη μία καλή στιγμή για τους «πράσινους». Ο Μόρο απομάκρυνε την μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, η οποία έφτασε στον Χουάνκαρ, με το σουτ του Ισπανού με το δεξί να καταλήγει λίγο πάνω από το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Παλαθόν δεν ανησύχησε καθόλου τον Μπρινιόλι.

Στο 23’, ήρθε η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τη Ράγιο. Η μπάλα έφτασε με περιπετειώδη τρόπο στον Τρέχο, ο οποίος έκανε το σουτ από διαγώνια θέση, με τον Μπρινιόλι να διώχνει σε κόρνερ. Στο 30’, ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από βαθύ γέμισμα, ο Σπόραρ βγήκε σε τετ-α-τερ με τον Μόρο, με τον τερματοφύλακα της Ράγιο να λέει «όχι» στο σουτ που επιχείρησε.



Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, δεν σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα χωρίς να υπάρχει σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Παναθηναϊκός μπήκε όπως και στο πρώτο, με πίεση ψηλά και όρεξη για δημιουργία. Στο 56’, η σέντρα-σουτ του Βαγιαννίδη δεν κατάφερε να απειλήσει τον Μόρο. Ένα λεπτό αργότερα, η Ράγιο άνοιξε το σκορ. Ο Μπρινιόλι απομάκρυνε αρχικά το σουτ του Γκαρθία, στη συνέχεια έκανε δύο απίθανες επεμβάσεις σε προσπάθειες του Ραούλ Ντε Τομάς, αλλά ο Γκαρθία εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα και με κοντινό σουτ έκανε το 0-1!



Στο 61’, ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή για να φέρει άμεσα το παιχνίδι στα ίσα. Μετά από ωραία πάσα του Χουάνκαρ, ο Παλάσιος πήρε την μπάλα στην περιοχή και σούταρε με το εξωτερικό, αλλά αυτή πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Μόρο. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία των «πρασίνων» ένα λεπτό αργότερα. Ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από τον Μόρον, αλλά πριν την σπρώξει στα δίχτυα, ο Αριδάνε πρόλαβε και έδιωξε με το κεφάλι.

Στα επόμενα λεπτά, ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα τις γραμμές του και την απόδοσή του. Στο 71’, Ο Παλάσιος έκανε ωραία κούρσα από τα δεξιά και σούταρε από διαγώνια θέση, με τον Μόρο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Η τελευταία καλή στιγμή για το «τριφύλλι», ήρθε στο 85’. Ο Αϊτόρ βρήκε υπέροχα με εκτέλεση φάουλ τον Γερεμέγεφ, αλλά ο Σουηδός επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει με προβολή τον Μόρο.





Έτσι, η Ράγιο κατάφερε να πάρει τη νίκη (0-1), με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την πρώτη ήττα σε φιλικό παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (61' Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (74' Κώτσιρας), Σένκεφελντ (90' Σιδεράς), Μάγκνουσον (90' Φικάι), Χουάνκαρ (61' Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (74' Ζέκα), Τσοκάι (61' Βιλένα), Τζούριτσιτς (83' Αϊτόρ), Μπερνάρ (62' Μαντσίνι), Παλάσιος (74' Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (83' Γερεμέγεφ).

Ράγιο Βαγιεκάνο (Φρανθίσκο Ροντρίγκες): Μόρο, Τσαβάρια (63' Πριέτο), Αριδάνε, Ίσι Παλαθόν (46' Πόνσε), Τρέχο (46' Πόθο), Ντέκα, Αντρές (46' Άλβαρο), Μουμίν, Μπαλιού, Όσκαρ, Φαλκάο (46' Τομάς).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x