Stoiximan Super League

Άλωσε τα Γιάννενα και ονειρεύεται Ευρώπη ο Βόλος!

Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος αλλά ανούσιος και ο Βόλος κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκε γκολ με τον Τάχατο, φεύγοντας με τη νίκη (0-1) από τους «Ζωσιμάδες» και ονειρεύεται ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Έχει μάθει να κερδίζει ακόμη και όταν δεν... παίζει ο Βόλος!

Η ομάδα της Θεσσαλίας δεν έπιασε καλή απόδοση στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο τελικά κατάφερε να κλέψει τη νίκη με σκορ 1-0, χάρη στο «χρυσό» γκολ στο 83' του Στάθη Τάχατου, που σκόραρε για πρώτη φορά ως παίκτης του Βόλου!

Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Κώστα Μπράτσου ανέβηκε στους 39 βαθμούς και... καλοβλέπει την πέμπτη θέση και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια! Ο ΠΑΣ, από την άλλη, είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του και απείλησε κάποιες φορές με αξιώσεις την εστία του Κλέιμαν, γνώρισε όμως την ήττα μετά από έξι σερί ισοπαλίες, μένοντας στους 23 βαθμούς και την 11η θέση.

Στο μυαλό των κόουτς


Με κλασικό 4-3-3 επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Πήλιο δεξιά και τον Σόρια αριστερά. Το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών αποτέλεσαν οι Εραμούσπε και Μπακαδήμας. Η τριάδα του κέντρου είχε τους Τζίνο, Ριένστρα και τον Νίνη σε ρόλο επιτελικού, ενώ στην επίθεση ο Μορέιρα αγωνίστηκε αριστερά, ο Τζίμας δεξιά και ο Μπάλαν σε ρόλο σέντερ φορ.

Με 4-2-3-1 επέλεξε να ξεκινήσει ο Κώστας Μπράτσος. Ο Κλέιμαν ήταν ο υπερασπιστής της εστίας, ενώ δεξί μπακ ήταν ο Τάχατος και αριστερό ο Σι. Σε ρόλο σέντερ μπακ αγωνίστηκαν οι Εσκοβάλ και Πίρινεν. Ως χαφ παρατάχθηκαν οι Λούνα και Τσοκάνης, ενώ πιο μπροστά δεξιά ήταν ο Τσιρίνος, αριστερά ο Μεταξάς και σε ρόλο επιτελικού ο Πιρές. Ως στράικερ αγωνίστηκε ο Οζέγκοβιτς.

To ματς


Ο ΠΑΣ στα πρώτα λεπτά είχε την πρωτοβουλία, προσπαθώντας από πολύ νωρίς να απειλήσει την εστία του Κλέιμαν με μακρινά σουτ του Τζίμα στο 1’ και του Νίνη στο 4’, τα οποία πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα. Με αυτόν περίπου τον τρόπο κύλησε το πρώτο μισό του ημιχρόνου, με τον ΠΑΣ να έχει μεν μία ανούσια υπεροχή και τις δύο ομάδες να μην μπορούν να φανούν απειλητικές.



Στο 26’ υπήρξε μία υποψία ευκαιρίας για τους γηπεδούχους, όταν ο Κλέιμαν έκανε ασταθή έξοδο κι έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, όμως ο Μορέιρα σούταρε εκτός εστίας. Ο ΠΑΣ σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος σε αυτό το διάστημα, είχε την κατοχή και απειλούσε με γεμίσματα την περιοχή των Θεσσαλών, χωρίς ωστόσο να φτάνει σε καθαρή ευκαιρία. Τελικά, στο 43’ ο Εραμούσπε με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ έφτασε κοντά στο γκολ, στέλνοντας την μπάλα λίγο ψηλά στην καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου.



Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΣ είχε καλή στιγμή και πάλι στο 50’, με τον Μορέιρα να γυρίζει επικίνδυνα στον Μπαλάν ο οποίος δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Ο Μπαλάν απείλησε και πάλι λίγο αργότερα, στο 55’, όταν κινήθηκε στον χώρο κι έπιασε σουτ από πλάγια θέση με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

0

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε και πάλι, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται χωρίς να μπορούν να γίνουν επικίνδυνες για την εστία του αντιπάλου τους. Τελικά στο 83’ ο Τάχατος έπιασε μια καταπληκτική κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Τσιρίνος, κάνοντας κόντρα στη ροή του αγώνα το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Βόλος έλεγξε το ματς, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και έφτασε στη νίκη.

MVP: Σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μπορούσε ο πολυτιμότερος να μην είναι ο σκόρερ. Ο Στάθης Τάχατος στο πρώτο του ματς ως βασικός έπιασε στο 83' μια καταπληκτική κεφαλιά κι έβαλε το πρώτο του γκολ με τον Βόλο, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ του αγώνα. Από τον ΠΑΣ, ξεχώρισε πάντως ο Σωτήρης Νίνης που έκανε πολύ μεστό παιχνίδι.

Η σφυρίχτρα: Ο Μιχάλης Ματσούκας δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο, καθώς ήταν ένα ματς χωρίς δύσκολες φάσεις ή αποφάσεις που επηρέασαν τον αγώνα. Έγινε πάντως αρκετά σκληρό παιχνίδι, το οποίο άφησε σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο σταδιακά αυστηροποίησε τον πειθαρχικό έλεγχο και δεν είχε προβλήματα.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Νίνης, Τζίνο, Ριένστρα, Τζίμας (88’ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (72’ Λώλης), Μπάλαν (78’ Λεό)

Βόλος (Μπράτσος): Κλέιμαν, Ταχάτος, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Λούνα, Τσοκάνης (78’ Κάτσε), Μεταξάς (45’ Καρτάλης), Πιρές, Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x