Stoiximan Super League

«Ζωγράφισε» σε δύο δόσεις τη νικηφόρα πρεμιέρα του ΠΑΣ ο καυτός Κόντε!

Σε ένα ματς που ξεκίνησε Σάββατο και τελείωσε... Κυριακή, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-0 της Κηφισιάς με δύο γκολ του Κόντε, μπαίνοντας έτσι με το δεξί στη νέα σεζόν.

Ιδανικό ξεκίνημα σε ένα ματς που κράτησε... 24 ώρες για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Οι Ηπειρώτες επιβλήθηκαν 3-0 της Κηφισιάς και μπήκαν με το δεξί στη νέα σεζόν της Stoiximan Super League, με την αναμέτρηση να αρχίσει το Σάββατο και να ολοκληρώνεται Κυριακή μετά το πρόβλημα που υπήρξε στον φωτισμό των Ζωσιμάδων.

Μεγάλο ματς από τον Κόντε, που επέστρεψε στη δράση σκοράροντας δύο φορές, με τους νεοφώτιστους να έχουν –αυστηρώς- ακυρωθέν γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γκάρο, με τον ΠΑΣ να παίζει με δέκα στο τέλος ελέω αποβολής του Καραχάλιου.

Στο μυαλό του κόουτς



Σχηματισμό 4-3-3 διάλεξε ο Θανάσης Στάικος, με τον Κλέιμαν στην εστία και τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Κιάκο στα μετόπισθεν. Τριάδα στο κέντρο έπαιξαν οι Καραχάλιος, Τζίνο και Ριένστρα, με Παμλίδη, Κόντε και Τζίμα μπροστά.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε κι αυτός 4-3-3, με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια και τους Μασούρα, Βαφέα, Τσάπαν και Λούμορ στην άμυνα.
Οι Σάκιτς, Αντούνες και Ιπαλίμπο βρέθηκαν στα χαφ, με Τετέι, Οζέγκοβιτς και Αντερέγκεν στην επιθετική τριάδα.

Το ματς



Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά και άγγιξαν το 1-0 μόλις στο 4’, όταν η κεφαλιά του Παμλίδη μετά από κόρνερ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της Κηφισιάς, με την προσπάθεια του Εραμούσπε στη συνέχεια να κοντράρει στα σώματα.

Στο 19’, εκ νέου από κόρνερ, ο Κρίστινσον απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Παντελάκη, με τον Ισλανδό να πράττει αναλόγως στο ωραίο μακρινό σουτ του Καραχάλιου.

ΠΑΣ Γιάννινα-Κηφισιά 3-0

Εντέλει, στο 31’ ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους, όταν ο Τζήλος έδωσε πέναλτι κατόπιν χρήσης VAR για χέρι του Τσάπαν, με τον Κόντε να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους όμως υστερούσαν στο δημιουργικό κομμάτι, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε μετά από... 22 ώρες, ελέω του προαφερθέντος προβλήματος στον έναν πυλώνα του γηπέδου, με τον Αναστασίου να αλλάζει σχηματισμό και δύο παίκτες (τους οποίους είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει εκ νέου στη συνέχεια, όπως κι έπραξε).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και έφτασαν στην ισοφάριση μετά από κόντρα σε μπαλιά του Μασούρα στο 47’, ωστόσο κατόπιν χρήσης VAR, ο Τζήλος αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ για φάουλ στον Τζίμα στην αρχή της φάσης...

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Κηφισιά, στο 53’ ήρθε τελικά το 2-0 με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κόντε!

ΠΑΣ Γιάννινα-Κηφισιά 3-0

Μερικές εκτελέσεις στημένων φάσεων και ένα μακρινό σουτ του Κρισιούμα στο 69’ που πέρασε άουτ αποτέλεσαν τις πιο επικίνδυνες φάσεις των φιλοξενούμενων, που απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα μετά από αποβολή του Καραχάλιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 82’.

Παρ’ όλα αυτά, τρίτο γκολ είχαμε από πλευράς ΠΑΣ, που έφτασε στο 3-0 με εξαιρετική κεφαλιά του Γκάρο μετά από μπαλιά του Παμλίδη στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων.

MVP: Ο τίτλος ανήκει δικαιωματικά στον Πέδρο Κόντε, που στα 35 του και με δύο βαριούς τραυματισμούς στο ενεργητικό του, επέστρεψε δυναμικά και με δύο γκολ (το δεύτερο εξαιρετικής ομορφιάς) οδήγησε στη νίκη τον ΠΑΣ.

Η... σφυρίχτρα: Μπόλικη δουλειά για τον Θανάση Τζήλο, που υπέδειξε κατόπιν χρήσης VAR το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ κάπως έτσι είχαμε και την ακύρωση του γκολ της Κηφισιάς, για φάουλ στην αρχή της φάσης. Μία υπόδειξη μάλλον αυστηρή, με τον Τζίμα να παίζει εύκολα μετά το μαρκάρισμα του Σάκιτς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Κιάκος (43’ Τσαούσης), Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα (74’ Λιάσος), Τζίμας (83’ Γκάρο), Παμλίδης, Κόντε (83’ Ροσέρο)

Στον πάγκο: Αθανασίου, Μπατίστ, Πανάγου, Μπακαδήμας, Μπαλάν

Κηφισιά (Γ. Αναστασίου): Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Τσάπαν, Λούμορ (89’ Ιπαλίμπο), Σάκιτς, Ιπαλίμπο (46’ Νίνης), Αντούνες (82’ Πρίτσας, 90+10’ Αντερέγκεν), Αντερέγκεν (46’ Κρισιούμα), Τετέι, Οζέγκοβιτς

Στον πάγκο: Αναγνωστόπουλος, Μπαρμπόσα, Πέιος, Παπασάββας, Παρράς, Παντελίδης


Διαιτητής:
Τζήλος
Βοηθοί: Στάικος, Τζιουβάρας
4ος: Πολυχρόνης
VAR: Τσακαλίδης, Νικολαΐδης

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x