Champions League

Το προφίλ της Μαν. Γιουνάιτεντ

Η Μαν. Γιουνάιτεντ δεν χρειάζεται συστάσεις. Για… τυπικούς λόγους, ωστόσο, το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει ένα σύντομο προφίλ του τεράστιου συλλόγου που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους «16».

Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Η ομάδα θρύλος που μετρά 135 χρόνια ζωής (ιδρύθηκε το 1878) κυριαρχεί στο αγγλικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο την τελευταία 20ετία. Έχει κατακτήσει είκοσι πρωταθλήματα, έντεκα Κύπελλα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα Διηπειρωτικό κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ διαθέτει εκατομμύρια φιλάθλων σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία της είναι σπουδαία. Το… παρόν πάντως είναι αρκετά προβληματικό για τη Γιουνάιτεντ. Η αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον οδήγησε σε μία μεταβατική περίοδο που δεν έχει μπει ομαλά. Ο Ντέιβιντ Μόγες δεν έχει καταφέρει να πείσει πως αποτελεί άξιο διάδοχο του συμπατριώτη του και έχει αμφισβητηθεί αρκετά.

Μετά από 16 αγωνιστικές στην Premiership η Γιουνάιτεντ είναι όγδοη με 25 βαθμούς έχοντας 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Στο Champions League τερμάτισε πρώτη στο γκρουπ της με 14 βαθμούς έχοντας τέσσερις νίκες (4-2 και 0-5 τη Λεβερκούζεν, 1-0 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Σαχτάρ, καθώς και δύο ισοπαλίες 1-1 με τη Σαχτάρ στο Ντόνετσκ και 0-0 με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν). Στο Κύπελλο έχει κληρωθεί στις 5 Ιανουαρίου με τη Σουόνσι στο «Ολντ Τράφορντ» για τον τρίτο γύρο, ενώ για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ αντιμετωπίζει την Τετάρτη τη Στόουκ εκτός έδρας.

Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες σε κάθε θέση. Μεγαλύτερα ονόματα είναι οι Ράιαν Γκιγκς, Γουέιν Ρούνεϊ και Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Τερματοφύλακες: Νταβίντ Ντε Χέα (Ισπανία), Άντερς Λίντεγκααρντ (Δανία).

Αμυντικοί: Ράφαελ (Βραζιλία), Φάμπιο (Βραζιλία), Πατρίς Εβρά (Γαλλία), Φιλ Τζόουνς, Ρίο Φέρντιναντ, Τζόνι Έβανς (Βόρειος Ιρλανδία), Κρις Σμόλινγκ, Νεμάνια Βίντιτς (Σερβία), Αλεξάντερ Μπούτνερ (Αυστρία), Γκιγέρμο Βαρέλα (Ουρουγουάη).

Μέσοι: Άντερσον (Βραζιλία), Ράιαν Γκιγκς (Ουαλία), Μάικλ Κάρικ, Νάνι (Πορτογαλία), Άσλεϊ Γιανγκ, Τομ Κλέβερλι, Ντάρεν Φλέτσερ (Σκωτία), Αντόνιο Βαλένσια (Ισημερινός), Σίντζι Καγκάουα (Ιαπωνία), Βίλφριντ Ζαχά, Μαρουάν Φελαϊνί (Βέλγιο), Αντνάν Γιανουζάι (Βέλγιο).

Επιθετικοί: Γουέιν Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες (Μεξικό), Ντάνι Γουέλμπεκ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Ολλανδία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x