Χρήστος Ρομπόλης

Ο Ράιτ μπήκε με το δεξί: Η ακτινογραφία από το ντεμπούτο του «Μωυσή» με τον Ολυμπιακό

Ο Μόουζες Ράιτ έκανε άκρως θετικό ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό και το sport-fm.gr ακτινογραφεί το νέο πρόσωπο της ομάδας.

Με τους τρεις του γίγαντες ταυτόχρονα παροπλισμένους, θαρρείς σαν κακόγουστη φάρσα που σκάρωσε κάποιος σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν, ο Ολυμπιακός έπαιξε τα ρέστα του αναζητώντας άμεσα έναν ψηλό και ο Μόουζες Ράιτ στο ντεμπούτο του έφερε πολλά χαμόγελα στο λιμάνι.

Κι αν όπως λένε «δεν έχεις ποτέ δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση», ο Αμερικανός ψηλός τις κέρδισε και με το παραπάνω στην πρώτη του εμφάνιση, στη νίκη επί της Άλμπα με 101-87.

Μόουζες Ράιτ: Το ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό

Το sport-fm.gr ακτινογραφεί το ντεμπούτο του «Μωυσή» με τη νέα του ομάδα:

«Τρακαρισμένος» αλλά… εμφανώς έτοιμος


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδειξε την εμπιστοσύνη του στον Ράιτ δίνοντάς του θέση στην αρχική πεντάδα. Ο Αμερικανός έπαιξε στα πρώτα 4:26 του αγώνα και ήταν εμφανώς αγχωμένος. Δεν πήρε προσπάθεια, έκανε δύο εύκολα φάουλ και απλώς μάζεψε ένα ριμπάουντ και έκανε μια τάπα με την ομάδα του να είναι στο -1 στο διάστημα αυτό. Πάντως ακόμη σε αυτό το «τρακαρισμένο» του ξεκίνημα, ο «Μωυσής» παρουσίασε αυτό που πρωτίστως αναζητούσε από αυτόν ο Ολυμπιακός: έδειξε σε πολύ καλή σωματική κατάσταση (κάτι που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γινόταν με μια επιλογή όπως των παροπλισμένων εδώ και μήνες Μπιρτς ή Μπλακ, λόγου χάρη), απόρροια του ρυθμού που είχε παίζοντας στην Τουρκία. Ο Ράιτ έτρεχε γρήγορα το γήπεδο, είχε δυναμικά άλματα και γενικά έδειχνε πολύ σβέλτος, πλην όμως ακόμη «ασυγχρόνιστος» με τους συμπαίκτες του για να γίνει πιο αποτελεσματικός σε άμυνα κι επίθεση.

Η πίστη του Μπαρτζώκα και η δικαίωση


Παρότι ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο στο -3 και ο Ράιτ δεν έπαιξε δευτερόλεπτο στη δεύτερη περίοδο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αμερικανό κι αυτός τον δικαίωσε απόλυτα στο τρίτο δεκάλεπτο. Έπαιξε σχεδόν σε όλο το καταιγιστικό 33-13 των «ερυθρόλευκων» σε αυτή την περίοδο και ήταν καταπληκτικός. Πέτυχε 7 πόντους με 3/5 δίποντα, μάζεψε άλλα δύο ριμπάουντ, έδωσε μια ασίστ στον Πίτερς για γκολ-φάουλ διαβάζοντας άριστα ένα νταμπλ-τιμ, είχε ένα κλέψιμο και δύο τάπες συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντεπίθεση των Πειραιωτών. Ο Ράιτ πρόσφερε καλή προστασία στη ρακέτα, ήταν σβέλτος στο να κλείνει διαδρόμους και να βάζει σε σκέψεις την αντίπαλη επίθεση, ενώ έκοβε καλά προς το καλάθι, πήγαινε με ορμή στα ριμπάουντ και σε 1-2 περιπτώσεις έβαλε και την μπάλα στο παρκέ δείχνοντας μια αρετή που δεν έχει κανένας άλλος σέντερ του ρόστερ.



Ο Ράιτ έπαιξε ολόκληρο το τέταρτο δεκάλεπτο συνεχίζοντας εξίσου καλά, με 4/4 δίποντα (δείχνοντας την ικανότητά του στο πικ εν ρολ), πρόσθεσε από ένα ακόμη ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα κλέψιμο στη στατιστική του, ενώ έκανε και μία ακόμη τάπα. Το «ταμείο» έκλεισε με 15 πόντους και 7/9 δίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 τάπες και μόλις 1 λάθος με 23 στην αξιολόγηση σε 24:18. Μάλιστα, στο διάστημα που ήταν στο παρκέ η ομάδα του ήταν στο +24, υψηλότερος δείκτης από κάθε άλλον παίκτη του Ολυμπιακού. Καθόλου μα καθόλου άσχημα, έτσι δεν είναι;

Προσφέρει ελπίδα και προοπτική


Συνοπτικά, ο Ράιτ έδειξε έτοιμος να βοηθήσει άμεσα τον Ολυμπιακό σε ένα διάστημα που έχει νοκ άουτ για αρκετό διάστημα ακόμη τους δύο «πύργους» του, αλλά και τον Πετρούσεφ. Έδειξε σε καλό αγωνιστικό ρυθμό και άριστη σωματική κατάσταση, παρουσίασε πολύ ικανοποιητικό βαθμό αφομοίωσης των συστημάτων της ομάδας παρότι έκανε ουσιαστικά μία προπόνηση, έλαβε την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών του και τους δικαίωσε αποβάλλοντας το λογικό άγχος που είχε στο ξεκίνημα ερχόμενος από την τρίτη από το τέλος ομάδα της Τουρκίας στο τοπ επίπεδο της Ευρωλίγκας, όπου το μπάσκετ παίζεται σε άλλη ένταση. Παράλληλα, έδειξε πως μπορεί να δώσει χαρακτηριστικά που δεν έχει κανένας άλλος ψηλός του Ολυμπιακού, όπως η ένταση, το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και το γρήγορο τρέξιμο στο τρανζίσιον. Στοιχεία, που αν δουλευτούν και συνδυαστούν με την εξέλιξη του παιχνιδιού του με πρόσωπο και ένα συμπαθητικό σουτάκι, μπορούν να τον κάνουν χρήσιμο ακόμη και ως «4άρι», όταν επιστρέψουν οι… δεινόσαυροι από τους τραυματισμούς τους.

Μόουζες Ράιτ: Το ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό

Ασφαλώς η Άλμπα με την αγωνιστική αφέλεια που τη διακρίνει, μια front line που είναι ίσως η χειρότερη της Ευρωλίγκας και χωρίς τον Τίμαν δεν αποτελεί ασφαλές δείγμα για να κρίνουμε έναν παίκτη. Όμως οι Βερολινέζοι ήταν… ό,τι έπρεπε για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση του Ράιτ, να μπει με το δεξί στη νέα του ομάδα, να «ψήσει» τον κόσμο και να πάει ακόμη πιο έτοιμος στα δύσκολα παιχνίδια που έπονται. Το τεστ απέναντι στην τακτικά ανώτερη Μπάγερν του Λάσο, απέναντι στον Ιμπάκα και μακριά από τη θαλπωρή του ΣΕΦ θα είναι πολύ πιο δύσκολο, αλλά τουλάχιστον ο ρούκι του Ολυμπιακού έδειξε ότι διαθέτει την πρώτη ύλη για να γεμίσει ο «5».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x