Χρήστος Ρομπόλης

Ο Batman Γιάννης και ο Μίντλετον που «φύτρωσε»… κότσια

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει τις εμφανίσεις MVP τελικών, ο Κρις Μίντλετον ξεθαρρεύει και οι Μπακς ελπίζουν.

Το Game 4 των τελικών του ΝΒΑ ήταν άκρως συναρπαστικό με τους Μπακς να επιβιώνουν σε ένα ματς για γερά νεύρα και να ελπίζουν ακόμη βάσιμα για τον τίτλο και μία ακόμη επιστροφή από το 0-2 στα φετινά playoffs. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει τις αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους τον αποκαλούν… Robin και όχι Batman, ενώ ο Κρις Μίντλετον δείχνει πως «χτίζει» χαρακτήρα. Ποια τα σημεία-«κλειδιά» του τέταρτου τελικού;

Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έβαλε 40άρα, όπως στα δύο προηγούμενα ματς, αφού οι Σανς εφάρμοσαν καλύτερα το πλάνο του «τείχους», αλλά ήταν εξίσου επιδραστικός. Πέρα από 26 πόντους δίχως να εκβιάσει προσπάθειες (11/17 δίποντα, 0/2 τρίποντα), είχε 8 ασίστ αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του και τρομερή παρουσία στην άμυνα με 14 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες, μια εκ των οποίων καθοριστική στον Έιτον. Συνολικά μετρά στους τελικούς 32,3 πόντους (με 60,4% στα σουτ), 14 ριμπάουντ, 5,5 ασίστ, 1,8 κλεψίματα, 1,5 τάπες και μόλις 2 λάθη σε 39 λεπτά κατά μέσο όρο. Συν τοις άλλοις, είναι και πρώτος σε +/- με +6,8 κατά μέσο όρο στη σειρά, μεταξύ των παικτών ΚΑΙ των δύο ομάδων. Όχι κι άσχημα για… Ρόμπιν.

-Μήπως ο Κρις Μίντλετον δεν είναι τελικά τόσο… λιγόψυχος όσο έχει στιγματιστεί από ορισμένους; Σε πέντε «τελικούς» των Μπακς στα φετινά playoffs, τα Game 6 και 7 με Νετς, τα Game 5 και 6 με Χοκς (χωρίς τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο) και το Game 4 με Σανς μετρά 31,8 πόντους, 8,6 ριμπάουντ και 6 ασίστ κατά μέσο όρο. Όχι κι άσχημα, έτσι; Οι Μπακς μεγαλώνουν και μαζί με αυτούς και ο χαρακτήρας του νούμερου «2» της ομάδας.

-Οι Σανς σούταραν πολύ καλύτερα από τους Μπακς (51,3% στα σουτ και 30,4% στα τρίποντα) έναντι 40,2% στα σουτ και 24,1% στα τρίποντα). Ωστόσο στο μπάσκετ δεν κερδίζει πάντα αυτός που σουτάρει καλύτερα, αλλά συχνά τα καταφέρνει αυτός που σουτάρει… περισσότερο. Οι γηπεδούχοι, χάρη στα 17 τους επιθετικά ριμπάουντ και τα ισάριθμα λάθη των αντιπάλων, είχαν 19 περισσότερες κατοχές.

-Ο Ντέβιν Μπούκερ είχε 42 πόντους με εντυπωσιακά ποσοστά (17/28 σουτ), αλλά οι υπόλοιποι της πεντάδας των Σανς είχαν μαζί 38 πόντους με κακά ποσοστά (14/36).

-Ο Κρις Πολ είχε 24 λάθη στα playoffs στα 15 παιχνίδια μέχρι και τον πρώτο τελικό του ΝΒΑ (1,6 ανά αγώνα). Στα τρία τελευταία ματς έχει υποπέσει σε 15 λάθη συνολικά, πέντε κατά μέσο όρο. Με τον CP3 να μετρά 5 λάθη για 7 ασίστ στο Game 4 και τον Ντέβιν Μπούκερ κυρίως να εκτελεί κι όχι να πασάρει (μόλις δύο ασίστ), μοιραία ο… ετερόφωτος Έιτον έμεινε στους 6 πόντους με 3/9 σουτ.

-Η άμυνα του Τζρου Χόλιντεϊ έπαιξε φυσικά το ρόλο της στην απορρύθμιση του Κρις Πολ, με τον γκαρντ των Μπακς να περνά στους διακριθέντες μολονότι είχε το τρίτο πολύ κακό επιθετικό του παιχνίδι στη σειρά. Με εξαίρεση το Game 3, όπου είχε 21 πόντους με 3/4 δίποντα και 5/10 τρίποντα, ο Χόλιντεϊ στα άλλα τρία ματς των τελικών έχει 15/55 σουτ (27,2%). Η ομάδα του θα χρειαστεί ένα καλό παιχνίδι από αυτόν και στην επίθεση, αν θέλει να κερδίσει στο Φίνιξ, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Μπρουκ Λόπεζ είχε κάνει εξαιρετικά playoffs ως τους τελικούς αλλά είναι σαφές πως στη συγκεκριμένη σειρά δεν… ταιριάζει. Όχι γιατί το ποσοστό του στην επίθεση έχει πέσει στο 45,2%, αλλά λόγω των... μετόπισθεν, καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις άμυνες με αλλαγές και στις close out καταστάσεις με τα αργά του πόδια. Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ορθώς τον «πάρκαρε», καθώς είναι ο χειρότερος παίκτης της ομάδας στο +/-, με την ομάδα του στο -6,3 ανά αγώνα όσο είναι στο παρκέ στους τελικούς.

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x