Χρήστος Ρομπόλης

Την παρέσυρε, αλλά παρασύρθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαρωτικός για ένα ημίχρονο, αλλά έκανε το λάθος να πιστέψει πως μπορεί να βγάλει 40λεπτο στον ίδιο ρυθμό απέναντι σε ομάδα που το κάνει χρόνια. Γράφει ο Χρ. Ρομπόλης.

Ένα από τα μυστικά της ανάκαμψης του Παναθηναϊκού τις τελευταίες εβδομάδες ήταν η αυτογνωσία του. Αποδεχόμενος τα… κουσούρια του και ποντάροντας στις αρετές του, έβγαλε ένα πρόσωπο που τον οδήγησε σε ένα νικηφόρο σερί που τον κράτησε ολοζώντανο στη διεκδίκηση της πρόκρισης φέρνοντας θριάμβους σαν αυτό στη Μόσχα, που είχε χρόνια να ζήσει.

Το ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Μπασκόνια έκανε τους φίλους του κι όχι μόνο να τρίβουν τα μάτια τους. Ο Παναθηναϊκός παρέσυρε σαν χιονοστιβάδα τους Βάσκους με επιβλητικό μπάσκετ και στις δύο πλευρές του παρκέ. Όμως φαίνεται πως αυτό το +23 τον παρέσυρε, τον έβγαλε από την αφετηρία της δικής του μεταμόρφωσης και λίγο έλειψε να αποτελέσει την αιτία της καταστροφής του. Οι «πράσινοι» επιδόθηκαν σε ένα στυλ μπάσκετ που ακόμη δεν μπορούν να αποδώσουν για 40 λεπτά (και ίσως να μην τα καταφέρουν ποτέ), πόσω μάλλον απέναντι σε μια ισπανική ομάδα που παίζει έτσι από την… ίδρυσή της. Εγκατέλειψαν την αρχή του περιορισμένου αριθμού μακρινών σουτ και άρχισαν να ρίχνουν άσφαιρα από την περιφέρεια, κατέφυγαν σε βεβιασμένους αιφνιδιασμούς, με πολλά λάθη και κακές επιλογές και πήγαν σε ένα αγωνιστικό τέμπο που βόλευε απίστευτα τον αντίπαλο. Μέχρι και το κομπιούτερ που λέγεται Καλάθης άρχισε να τρέχει χωρίς χαλινάρι και να μοιάζει να χρειάζεται reboot.

Μπορεί οι 15.000 παραληρούντες από το υπερθέαμα του πρώτου ημιχρόνου θεατές να ζητούσαν το πόδι να μην ξεκολλήσει από το γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η φρόνιμη επιλογή θα ήταν ξεκάθαρα να ρίξει ο Παναθηναϊκός το ρυθμό, να περιορίσει τον αριθμό των κατοχών και συνάμα τις πιθανότητες της Μπασκόνια να πλησιάσει, ακόμη κι αν αυτό δεν άρμοζε στις «απαιτήσεις» του κοινού, που όμως είναι αρκετά μπασκετικό για να αντιληφθεί τη χρησιμότητα της τακτικής έναντι του θεάματος.

Λίγο έλειψε ο Παναθηναϊκός να πληρώσει με αποκλεισμό ένα ακόμη εξωπραγματικό του ξεκίνημα στο ΟΑΚΑ. Πέρσι ήταν η Ρεάλ που από το 20-0 και το… 1-0 στα playoffs χαμογέλασε τελευταία και τσέκαρε το εισιτήριο για το Final Four, θυμίζουμε. Τουλάχιστον οι «πράσινοι» χάρη σε ένα μεγάλο σουτ και μια σπουδαία άμυνα του Κιλπάτρικ απέφυγαν το χειρότερο σενάριο, αλλά κερδίζοντας απλά κι όχι με +9 μπήκαν στην υποχρέωση πλέον να κερδίσουν με 3+ κι όχι… σκέτα στο Μιλάνο του αφηνιασμένου Μάικ Τζέιμς την Παρασκευή.

Αν τα καταφέρουν, πολύ καλώς… Ο δρόμος για τους «8» θα ανοίξει διάπλατα. Αν όχι, σίγουρα κάποιοι θα αναθεματίζουν την κατάρρευση του δευτέρου μέρους. Όμως μην αυταπατάσθε, δεν θα φταίει ένα κακό μισό παιχνίδι, αλλά μια μισή και βάλε κακή σεζόν, γιατί ο τωρινός Παναθηναϊκός, με το πρόσωπο που παρουσιάζει εσχάτως και τις πέντε σερί νίκες, μπορεί να δείχνει πως αξίζει να έχει θέση στα playoffs, αλλά εκείνος που βλέπαμε ως τα μέσα-τέλη Γενάρη, δεν χωρούσε και δεν μπορούσε.

*Κάθε Κυριακή τα λέμε σταθερά στον ΣΠΟΡ FM, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ (όχι μόνο για «αιώνιους» αλλά για όλους), ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x