sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «γνήσιος» Ρόκε Σάντα Κρουζ στα 41 του παίζει μαζί με τον Καρντόσο και γαζώνει τα αντίπαλα δίχτυα!

Το ρεπορτάζ της ΑΕΚ συνδέθηκε με τον «επόμενο» Ρόκε Σάντα Κρουζ, όμως πού αλήθεια βρίσκεται ο 41χρονος Παραγουανός, που σκόραρε 117 γκολ σε Γερμανία, Αγγλία και Ισπανία;

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, ο «νέος» Ρόκε Σάντα Κρουζ, ο 21χρονος Παραγουανός Ερίκ Λόπεζ, βρίσκεται στα ραντάρ της ΑΕΚ.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη είδηση, λοιπόν, το sportfm.gr αναζήτησε τα χνάρια της… γνήσιας εκδοχής, του «πρωτότυπου», του ίδιου 41χρονου επιθετικού, που θαυμάσαμε στα ευρωπαϊκά γήπεδα από το 1999 μέχρι το 2015!

Μπορεί να ακούγεται απίθανο, όμως ο Ρόκε Σάντα Κρουζ όχι μόνο συνεχίζει να αγωνίζεται σε ομάδα της πατρίδας του, αλλά αποτελεί και πρωταγωνιστική φιγούρα του πρωταθλήματος. Μετά από μία εξαετία στην αγαπημένη του Ολίμπια Ασουνσιόν, ομάδα, που τον ανέδειξε, μεταπήδησε τον Ιανουάριο του 2022 στην αιώνια εχθρό της, τη Λιμπερτάδ.



Με τη φανέλα της Λιμπερτάδ σκόραρε κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο 14 γκολ μετά από 43 παιχνίδια σε Κλαουσούρα, Απερτούρα και Κόπα Λιμπερταδόρες και μάλιστα πανηγύρισε την κατάκτηση του Απερτούρα. Φέτος έχει χάσει τη φανέλα του βασικού και δεν έχει αγωνιστεί από τις 4 Φεβρουαρίου.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως στην επίθεση της ομάδας του την περυσινή περίοδο αποτέλεσε δίδυμο με τον έτερο πολύ μεγάλο επιθετικό που γέννησε το ποδόσφαιρο της χώρας, τον 39χρονο, πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Όσκαρ Καρντόσο, οι δύο τους σκόραραν μαζί 28 γκολ και συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του Απερτούρα και την πρόκριση στο προσεχές Κόπα Λιμπερταδόρες.

O Σάντα Κρουζ, που έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρό με τα χρώματα της Ολίμπια Ασουνσιόν το μακρινό 1997 σε ηλικία 15 ετών, αποτελεί μόλις τον ένα από τους τρεις ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στα γήπεδα της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας και συνεχίζει να φοράει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Οι άλλοι δύο είναι τερματοφύλακες και πρόκειται για τους Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Κάρλος Καμενί.

Ρόκε Σάντα Κρουζ: Συνεχίζει στα 41 του να γαζώνει δίχτυα

Ο παραγουανός εντυπωσίαζε με την εκτελεστική του ικανότητα και πριν καν ενηλικιωθεί είχε αναγκάσει την Μπάγερν Μονάχου να μπει στο αεροπλάνο για να τον πείσει να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. Με τους Βαυαρούς θα σκοράρει 51 φορές σε 238 συμμετοχές και θα παραμείνει εκεί μέχρι και το 2007, όταν και μετακόμισε στο Νησί για λογαριασμό της Μπλάκμπερν.

Στην εντυπωσιακή διετία του εκεί, θα σκοράρει 29 φορές και θα αναγκάσει την νεόπλουτη τότε Μάντσεστερ Σίτι να δαπανήσει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του, στο Μάντσεστερ, ωστόσο, δεν θα καταφέρει ποτέ να προσαρμοστεί και θα ακολουθήσουν διαδοχικοί δανεισμοί σε Μπέτις και Μάλαγα.

Στην Ισπανία ο Σάντα Κρουζ θα ξαναβρεί τη χαμένη του φόρμα και θα σκοράρει συνολικά 33 γκολ, παραμένοντας στη Μάλαγα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 όταν και αποφάσισε να αλλάξει ήπειρο και να αγωνιστεί στην Κρουζ Αζούλ του Μεξικό. Στη χώρα της Βόρειας Αμερικής ένας σημαντικός τραυματισμός δεν θα τον αφήσει να αγωνιστεί για μεγάλο αριθμό αγώνων και το καλοκαίρι του 2016 θα ακολουθήσει η επιστροφή στην πατρίδα του.

Στην αγαπημένη του Ολίμπια Ασουνσιόν από το 2016 μέχρι και το 2022 πέτυχε 66 τέρματα και κατέκτησε 2 Κλαουσούρα και 2 Απερτούρα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2022 αγωνίζεται για την μισητή αντίπαλό της, τη Λιμπερτάδ.



Επιμέλεια: Μπάμπης Λέσσης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x