sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «βιονικός» Έσε έχει 82 ματς σε 17 μήνες, 6.717 αγωνιστικά λεπτά και αποδεικνύεται καταλυτικός για τον Ολυμπιακό!

Ο Σαντιάγο Έσε αποτελεί ένα από τα βαρόμετρα του φετινού Ολυμπιακού και αποδεικνύεται… βιονικός αφού έχει αγωνιστεί σε 82 αγώνες τους τελευταίες 17 μήνες, παίζοντας ασταμάτητα!

Οι μεγάλες ομάδες, αυτές που έχουν γράψει ιστορία και έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στο ποδόσφαιρο, είχαν πάντα ισχυρό άξονα. Τι να πρωτοθυμηθείς; Την Ρεάλ Μαδρίτης των Κρόος-Κασεμίρο-Μόντριτς; Την Μπαρτσελόνα και την εθνική Ισπανίας των Τσάβι-Ινιέστα; Πόσες ακόμη ομαδάρες να θυμηθούμε που χτίστηκαν πάνω σε στέρεες βάσεις, σε χαφ που ανήκαν στο υψηλότατο επίπεδο και έκαναν τη διαφορά;

Προς τι όλος αυτός ο πρόλογος; Ασφαλώς για τον άξονα του Ολυμπιακού και κυρίως γι’ αυτό το ακούραστο παλικάρι, τον Σαντιάγο Έσε. Του αξίζουν πραγματικά μερικές αράδες, οι οποίες ασφαλώς και δεν μπορούν να αποτυπώσουν την αξία του και τα όσα κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

To περασμένο καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν διάνα με τον Αργεντινό. Ένας ποδοσφαιριστής που από τα 20 του ήταν αρχηγός στην Ουρακάν, μάλλον κάτι καλό θα έκανε για να πάρει το περιβραχιόνιο στο δύσκολο, σκληρό και απαιτητικό -από τους φανατικούς οπαδούς της εκάστοτε ομάδας- πρωτάθλημα.

Ένας βιονικός μέσος, ο οποίος καταπίνει χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι. Δίνει και την ψυχή του στα ματς, γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς να τον… κακολογήσει, όντας από τους σταθερά καλούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ο οποίος στην Ευρώπη κάνει και τη διαφορά. Όχι, δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Άστον Βίλα, το οποίο είχε μεν δόση τύχης αλλά ήταν και ένα επιστέγασμα της φοβερής χρονιάς που διανύει. Είναι η όλη του παρουσία και ιδιαίτερα στην ξέφρενη πορεία των «ερυθρόλευκων» στο Conference League.



Επτά στα επτά ματς βασικός, έχει πατήσει σχεδόν κάθε μήκος και πλάτος των γηπέδων που έχει… επισκεφτεί παρέα με τους συμπαίκτες του και αποτελεί έναν κομβικό ποδοσφαιριστή στα πλάνα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Συμμετέχει τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, όσο και στο δημιουργικό. Από το δικό του κλέψιμο ψηλά στο γήπεδο έρχεται το 3-0 απέναντι στη Φενέρ, αυτός είναι που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ άμυνας και επίθεσης μεταφέροντας την μπάλα στο 1-0 κόντρα στην Bίλα. Και έρχεται το κερασάκι στην τούρτα με το «παστέλι» του για το 4-2 που δίνει πολύ μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους Πειραιώτες.

Πρόκειται για έναν ακούραστο εργάτη στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο οποίος θα θυσιάσει τον εαυτό του για το καλό της ομάδας. Ένα «πίτμπουλ» που δαγκώνει τον αντίπαλο στον… λαιμό, δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα και θα αφήσει κάθε ικμάδα των δυνάμεων και του ιδρώτα του στον αγωνιστικό χώρο. Το έχει κάνει ήδη, αλλά συνεχίζει να δείχνει πως έχει ακόμη κουράγια, μέχρι να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη γη της επαγγελίας.

Σαντιάγο Έσε: Ο βιονικός χαφ που αποδεικνύεται καταλυτικός για τον Ολυμπιακό

Τα νούμερα του Σαντιάγο Έσε είναι συγκλονιστικά! Εδώ και 17 σχεδόν μήνες, από το ξεκίνημα του 2023 ως και… χθες στο «Βίλα Παρκ», ο Αργεντινός παικταράς παίζει ασταμάτητα. Έχει χάσει μόλις 7 παιχνίδια από τα… 88 διαθέσιμα και δείχνει ικανός να αγωνιστεί στα τουλάχιστον τέσσερα ακόμη που έχει ο Ολυμπιακός στη σεζόν, τα οποία μοιάζει πολύ πιθανό να γίνουν και πέντε! Άλλα πέντε 90λεπτα, χωρίς να υπολογιστούν καθυστερήσεις και τυχόν παρατάσεις. Ας είναι, ο Έσε θα τα βγάλει και αυτά, γιατί τιμά την ομάδα του, τους συμπαίκτες του, τον προπονητή και το επιτελείο του, τη διοίκηση και τον κόσμο.

Στις 28 Ιανουαρίου του 2023 ξεκίνησε αυτή η… non-stop πορεία του Έσε. Έγραψε 37 παιχνίδια μέσα στο 2023 με την Ουρακάν, παίζοντας 3.103 λεπτά. Έχασε μόλις δύο αναμετρήσεις και αυτές λόγω καρτών! Από τις 37 συμμετοχές, στις 34 ήταν βασικός!

Για να έρθει τον περασμένο Αύγουστο με μεταγραφή στον Ολυμπιακό και να συνεχίσει από εκεί που το είχε αφήσει. Δεν πρόλαβε τα δύο πρώτα ματς με την Γκενκ και δεν συμπεριλήφθηκε στην πρώτη αποστολή με τον Πανσερραϊκό ώστε να είναι έτοιμος. Έκτοτε, είχε μπροστά του 49 παιχνίδια με τα ερυθρόλευκα και αγωνίστηκε στα 45 από αυτά. Έχασε μόλις τέσσερα! Ένα για κάρτες, ένα λόγω του τραυματισμού του στη μύτη μετά τη… φονική αγκωνιά από παίκτη της Φράιμπουργκ και άλλα δύο για να προστατευτεί! Το κοντέρ του 22χρονου μέσου έχει γράψει 3.614 λεπτά και συνεχίζει! Και στα 41 από τα 45 αυτά ματς, ήταν βασικός φυσικά…

Μιλάμε για 82 από τα 88 «διαθέσιμα» παιχνίδια που μπορούσε να παίξει από το ξεκίνημα του 2023 μέχρι και σήμερα. Με τις 78 από τις 82 εμφανίσεις του να είναι ως βασικός και να γράφει συνολικά σε ένα διάστημα 17 μηνών (σσ. θεωρητικά είναι 16 και… κάτι) τον «τρελό» αριθμό των 6.717 λεπτών!

Σαντιάγο Έσε: Ο βιονικός χαφ που αποδεικνύεται καταλυτικός για τον Ολυμπιακό

Τα τρομερά στατιστικά του Έσε, πάντως, δεν σταματούν εδώ. Μετράει 65.7 επαφές με την μπάλα ανά αγώνα, με 1 πάσα-κλειδί ανά 90 λεπτά. Έχει 81% ποσοστό εύστοχων πασών (40.6 πάσες ανά αγώνα), το οποίο μεταφράζεται σε 85% (17.3 πάσες ανά αγώνα) στο δικό του μισό και σε 76% (23.4 πάσες ανά αγώνα) στο δεύτερο μισό. Πραγματοποιεί σχεδόν 2 κλεψίματα ανά αγώνα, άλλα τόσα τάκλιν, έχει μία εκκαθάριση και… μηδέν λάθη που οδήγησαν σε τελική προς την εστία ή σε γκολ. Κερδίζει πάνω από τις μισές μονομαχίες που δίνει (είτε εδάφους, είτε αέρος) και μετρά μόλις μία κίτρινη. Προσέξτε, όλα αυτά σε 7 πολύ απαιτητικά νοκ-άουτ παιχνίδια στο Europa Conference League!

Ο Σαντιάγο Έσε αναδεικνύεται σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές για λογαριασμό του Ολυμπιακού, τραβώντας τον από το χέρι. Έχει κομβική συμμετοχή στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, ενώ είναι και από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του στο πρωτάθλημα. Η συμβολή του, ασφαλώς, τεράστια. Και οι Πειραιώτες έχουν βρει έναν χαφ πάνω στον οποίο μπορούν να χτίσουν την μεσαία τους γραμμή για τα επόμενα χρόνια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x